26/6/19

Αν ο Steve Jobs και ο Jeff Bezos ήταν Έλληνες


Μερικές φορές αρκεί ένα απλό παράδειγμα για να μπορέσει να αναγνωρίσει κανείς την παράνοια που επικρατεί στο νομικό και φορολογικό σύστημα της χώρας. Έστω λοιπόν πως ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, ήταν Έλληνας και ξεκίναγε να φτιάξει τον κολοσσό στο γκαράζ των γονιών του. Τι θα έπρεπε να κάνει για να μην είναι παράνομος;
Αρχικά θα έπρεπε να πάρει ειδικό συμφωνητικό από τους γονείς του πως του παραχωρούν τον χώρο και να το καταθέσει στα ΚΕΠ. Οι γονείς του μετά θα έπρεπε να κάνουν νέα δήλωση δωρεάν παραχώρησης μέσω Taxis. Να έβρισκε τον κατάλληλο κωδικό  δραστηριότητας που θα δήλωνε στη Δ.Ο.Υ. Να έκανε προεγγραφή στο αρμόδιο επιμελητήριο. Για την αίτηση εγγραφής στο μητρώο του επαγγελματικού επιμελητηρίου θα έπρεπε να παρουσιαστεί σε ένα υποκατάστημα πολύ πριν τις 8 το πρωί που θα άνοιγε αν ήθελε να προλάβει να εξυπηρετηθεί καθώς μπορεί  να έπρεπε να το επαναλάβει.
Και επειδή δεν θέλω κανείς να κλείσει το άρθρο από την βαρεμάρα του, σταματάω εδώ και προσθέτω κάτι που ο νεαρός Steve πιθανόν θα ανακάλυπτε στην πορεία, αφού είχε ξεκινήσει τις μακροσκελείς διαδικασίες: Το μητρώο δεν σου επιτρέπει να δηλώσεις ΚΑΔ που να περιέχει αγοραπωλησίες προϊόντων και εμπορευμάτων.

Για τη συνέχεια Business Review

3 σχόλια:

  1. Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που έχουν την ικανότητα να γίνουν καινοτόμοι ηγέτες της τεχνολογίας αλλά ποτέ δεν θά έχουν τίς ευκαιρίες του Musk ή Bezos
    Αντιθέτως οι Έλληνες θα περιμένουν για πάντα την "δίκαια ανάπτυξη" δηλαδή θα περιμένουν μέχρι όλοι οι Έλληνες να γίνουν Bezos δηλαδή Ποτέ....

    Κύριοι κομμουνιστές άν έχουμε μία άδικη ανάπτυξη την οποία θα φορολογεί το κράτος σας δίκαια τότε αυτό γιατί σας ενοχλεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο που χρησιμοποίησες τη λέξη ""ανάπτυξη"" απευθυνόμενος σε κομμουνιστές, έχεις τελειώσει πρίν ξεκινήσεις. Τα ζαβά αυτά μισούν οτιδήποτε διαφοροποιεί το άτομο από τη μάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν επετρεπαν τα αφεντικα της χωρας να αναπτυχθει θα ειχαν προβλημα ελεγχου της. Αλλωστε γιατι να θελουν ανταγωνιστες???? Ετσι εβαλαν τους πλεον ακαταλληλους αποφοιτους του κολλεγιου των Αθηνων να παιζουν τον πρωθυπουργο ......Τα αλλα ειναι φυσικα καταληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.