14/6/19

Μέρα και νύχτα τα μαχητικά της ΠΑ σάρωσαν το Αιγαίο: Tα «warning» τρέλαναν τους Τούρκους

Η νυχτερινή αεροπορική κρούση από τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τις δυο τελευταίες ημέρες- η οποία συνεργάζεται και με τα τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο κοινής συνδυασμένης εκπαίδευσης- είναι ένας επιπλέον λόγος που έχει φέρει στα «άκρα» τους επιτελείς της Τουρκίας, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να συνειδητοποιήσουν το τι παίζεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο, έχουν προβεί σε εκατοντάδες πλέον παραβιάσεις.

Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες καταγράφονται 278 παραβιάσεις στο FIR Αθηνών, χώρια οι υπερπτήσεις που έχουν γίνει αλλά και οι αερομαχίες.
Με αυτούς αλλά κι άλλους αριθμούς στους φακέλους του, το Ελληνικό στρατιωτικό κλιμάκιο θα μεταβεί λογικά σε τέσσερις ημέρες στην Άγκυρα για τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη συνέχιση των συζητήσεων….

Χαμηλές πτήσεις F-16, Mirage 2000-5 & F-4 Phantom στο Αιγαίο και καταδείξεις στόχων

Πάντως, όπως λένε Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, κυρίως το τελευταίο 48ωρο, τόσο την ημέρα αλλά κυρίως τη νύχτα πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές εκπαιδευτικές πτήσεις από το σύνολο του στόλου των αεροσκαφών από όλες τις Πολεμικές μοίρες ενώ σε πολλές περιπτώσεις, υπήρξαν καταδείξεις στόχων με διάφορους τρόπους από τα στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων που για πάνω από μια βδομάδα, έχουν γεμίσει βραχονησίδες του Αιγαίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που δεκάδες αεροσκάφη της ΠΑ πετούσαν στο Αιγαίο γι’ αυτές αλλά και γι’ άλλες συνδυαστικές δραστηριότητες και με το Πολεμικό Ναυτικό, από τα αεροδρόμια επιφυλακής απογειώνονταν και τα οπλισμένα μαχητικά για την αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών, κυρίως των CN-235, που όπως έχει φανεί αυτές τις ημέρες εκτός των παραβιάσεων, έγραψαν και πάρα πολλές «υπερωριακές» πτητικές ώρες για να κατασκοπεύουν τις τρεις διαφορετικές ασκήσεις που συνδυάστηκαν για τον κοινό σκοπό που λέγεται διακλαδικότητα και ταχεία δράση σ’ ένα πλαίσιο ταχυκίνητων δυνάμεων που αποτελούν τη μόνη λύση, στο σημερινό πλαίσιο απειλής.

Το πρωί της Παρασκευής, ο ΠτΔ επιθεωρεί τον Ελληνικό στόλο, τα πληρώματα και τα πλοία που για περίπου έναν μήνα δεν έδεσαν στο ναύσταθμο, ήταν πάντα εκεί έξω, εκεί που ο ναυτικός φρουρεί τις θαλάσσιες Θερμοπύλες της χώρας μας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός της Καταιγίδας, που εξελίχθηκε σ’ έναν «mini Παρμενίωνα», αρκετά από τα ίδια πλοία παρακολουθούσαν και σε πολλές περιπτώσεις έδιωχναν από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα τα τουρκικά καράβια κατά την άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Ο πονοκέφαλος των «warning»…

Οι δε ιπτάμενοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε readiness διαρκείας κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στ’ αεροδρόμια επιφυλακής, ίδια είναι η κατάσταση και στις πολεμικές μοίρες. Η Πολεμική Αεροπορία έχει δείξει σαφέστατη αεροπορική υπεροχή σε καθημερινή βάση κι αυτό το γράφουμε διότι σε πολλές περιπτώσεις ο αριθμός των Ελληνικών αεροπλάνων στον αέρα ήταν διπλάσιος των Τουρκικών.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως οι ιπτάμενοι των Τουρκικών F-16 αυτές τις ημέρες, γενικότερα δεν «πέρασαν» ωραία κατά τη διάρκεια των παραβιάσεων, με τον πονοκέφαλο του «warning» στο ραντάρ τους διαρκώς να τους προειδοποιεί ότι βρίσκονται στο στόχαστρο των ελληνικών μαχητικών. Ίσως αυτός να είναι κι ένας λόγος που «χάνονταν» σε ορισμένες των περιπτώσεων με τα ζευγάρια τους στον αέρα και να προχωρούσαν σε σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες πάντα ελλοχεύουν κινδύνους.

Όλη η δυναμική που αναφέρεται πιο πάνω, εκπέμπει μηνύματα αποτροπής, αυτά που αρμόζουν στις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες στο σύνολό τους δρουν ως το μακρύ δόρυ της Εξωτερικής πολιτικής σ’ ένα γεωστρατηγικό πλαίσιο που μοναδικό κριτήριο έχει να αποστείλει στους παραλήπτες που απαιτείται ότι η Ελλάδα δεν παίζει κανένα παιχνίδι και διατηρεί όλα τα δικαιώματα ενός κυρίαρχου κράτους που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Παράλληλα την ώρα που η ηρεμία της ευρύτερης γειτονιάς μας παραμένει διαταραγμένη, η εκπομπή αυτή των μηνυμάτων προς το νευρικό γείτονά μας, του λέει ότι με το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο δεν μπορεί να παίξει κι αυτό το μήνυμα έχει ακόμη μια μετάφραση πως με τη διατήρηση της έντασης ή και της κλιμάκωσης χαμένη δεν θα είναι μόνον η χώρα μας.

Το βέβαιο είναι πως η Ελλάδα θέλει να διατηρηθεί η ηρεμία και η ψυχραιμία κυρίως τώρα που το «βαρύ πυροβολικό» που ακούει στο όνομα τουρισμός έχει ήδη κατακλείσει την περιφέρεια και κυρίως τα νησιωτικά συμπλέγματα.

ΠΗΓΗ: hellasjournal.com

11 σχόλια:

  1. Αχ και να γίνονταν τέτοιες πτήσεις και μέχρι την Κύπρο. Ούτε μια άσκηση με τη συμμετοχή ελληνικών μαχητικών δεν γίνεται εδώ. Μόνο τα Ισραηλινά, τα Εγγλέζικα, τα Γαλλικά και τα Τουρκικά πετάνε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακουγοντας τους ..ηρωισμους αυτους ολους..χωρις οπλα ..δερνουμε τους παντες..η ερωτηση σου εχει απαντηθει..Οι ηρωες ειναι ...σορτ ρεητζ...εως εξω απ την Αθηνα...Εως εκει που πιανουν τα καναλια..για να το ακουμε εμεις..Οχι πως φταινε τα πσιδια..
      αλλα οι αρχηγοι σορτ σε ολα....Τα.παιδια οι Χιωνατες και.οι 7 ...νανοι...

      Διαγραφή
    2. Νικολαος ...Ανταχαμπου του Νταχα Νταχα...ιζ μπαμπαχακι Κι...ιζ μπιρι μπιρι του Νταχα μπουμπου..

      Διαγραφή
  2. Και στο τελος θα προσθεσουμε εναν ακομη στη λιστα Ηλιακης, Μπαλταδωρος κλπ.
    Καλα κανει η Αεροπορια μας και διαφυλασει τα συνορα μας αλλα αυτη η κατασταση των καθημερινων παραβιασεων ειναι προβληματικη και δυστυχως καμμια κυβερνηση δεν δειχνει τη διαθεση να λυσει το προβλημα ουσιαστικα.
    ΥΓ Μην πει κανενας για τα ΜΟΕ γιατι θα απαντησω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανο προ λιγου καιρου το Πακισταν ..παραβιασε τον χωρο λιγο ..των Ινδιων...Δεν ειναι τοσο ...στρατηγικα .ψυχραιμμοι οι Ινδοι...ουτε ...συμφωνως με τους Διεθνεις κανονες ...πληρωνουν οι φτωχοι καυσιμα 100 ετη...Εριξαν δυο ..πουλακια..και καλου κακου ..εριξαν κι ενα " χαλι" στο ...χωμα απ την αλλη μερια. Εγινε ενα .. μα μου ..μια βδομαδα...και ησυχασαν ολα για πεντε ετη...Παρε τωρα ενα μολυβι...και κανε ...5 × 365 × 80 ( παραβιασεις την μερα) × 60 (δικα σου που σηκωνεις) × 20.000 ευρω × 10.000 ευρω ανταλλακτικα...συν εργατικα...υπερωριες...ασφαλιστρα...ρευματα...κλπ...Τι λεει το ....νουμερο ??? Καλο εε ?? Αυτα ειναι μονο 5 ετη....Εδω εχουμε 40....Κανε και ολα × 8....και βαλε απωλειες...αγορες νεες διοτι τα ξετιναξες...Και βαλε και τις αποσυρσεις σαν αξιες ...διοτι τα πετας. Οκ ?? Ηπιες ταβορ ?? Αλλα ...δεν βαριεααι ...ο λαος πληρωνει ...συμφωνως παντα με τους διεθνεις κανονες κι ολα τα ιερα βιβλια με τιτλο ..Τα κατα συνθηκη συνθηκολογουμενα..των προ αιωνων συνθηκολογημενων

      Διαγραφή
    2. Έτσι Δημήτρη. Σφίγγουν οι κώλοι 1 μήνα για να έχεις ησυχία για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά εμείς προτιμούμε την οδό της 《σωφροσύνης》 που αποθρασύνει τους 《ισλαμοευρωπαίους》 και αποδυναμώνει το ηθικό του έθνους και τα ταμεία του κράτους.

      Διαγραφή
  3. Μια ερωτηση-απορια.Γιατι τοσα χρονια δεν εχουμε ακουσει μια οικονομικη μελετη του κοστους των αναχαιτησαεων και εμπλοκων προστατευωντας τα Εθνικα και κατ επεκταση τα Ευρωπαικα συνορα.Πως και γιατι μια ερωπαικη χωρα που ειναι σε τοσα προγραματα διασωσης πληρωνει υπερογκα ποσα σε αναχαιτησεις και ποτε μα ποτε δεν αναφερθηκε-χρησιμοποιηθηκε απο τους Ελληνες πολιτικαντιδες.???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ θα μας χαλασεις την ...δουλεια με ..τα εργοστασια καυσιμων...Αν σου πουμε κι αυτα ..και βαλεις ενα μπονους 20%...θα μαθεις τον λογαριασμο μας !...(υποθεση εργασιας..:" λες γιαυτο δεν ριχνουμε τιποτε ? Αν ριξουμε ..θα κοπουν ολα .." ) Ειναι και τα ανταλλακτικα πολλα...σουρτα φερτα ολη μερα.....Πειρασμοι...μεγαλοι...

      Διαγραφή
  4. Νομιζω απαντηθηκε γιατι δεν ριχνουμε κανενα...εστω κι αν μας εχουν ριξει ενα...Να γιατι τον πιλοτο .." ριχτη" τον δωσαμε αρον αρον πισω.Διοτι χωρις πιλοτους οι αλλοι πως θα συνεχισουν την μπιζνα ?? Ξεκαθαρο συνιαλο.." συνεχιστε παιδια αφοβα"... θελουμε τζιρους ..οι γυναικες μας θελουν Μπαχαμες καθε μερα...και σκι στο Ασπεν τον χειμωνα...κι ενα γαλαξια ρουχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαζουν και 45 τρολ στα καναλια ..σαιτ κλπ και λενε " σημερα τους σκισαμε...τους δειραμε...τους πηραν τα αιμματα ..κλπ" ...Αααα λεει ο κοσμος...μπραβο...Να μαθουν οι κιαραταδες !! Χαλαλι στα εξοδα.!! Ξαναδειρτε τους αν ....κλπ..Και δωστου τζιρος καργα .. ( αν δουμε ποτε να πευτει κατι....αλληλουια.... Στρατηγικη ψυχραιμμια λεγεται το νησι στις Μπαχαμες...οπου υπαρχει και μνημειο της.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.