20/6/19

Διευθυντής TPAO: Aνοιχτά της Καρπασίας η γεώτρηση του Yavuz

«Μετά τον προσδιορισμό της τοποθεσίας, το γεωτρύπανο Yavuz θα ξεκινήσει γεώτρηση στις αρχές Ιουλίου. Περίπου ένα χιλιόμετρο σε βάθους νερού, και τρεις χιλιάδες μέτρα από τον βυθό και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα μετακινηθεί στη δεύτερη θέση»,  δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΤΡΑΟ Melih Han Bilgin κατά τη διάρκεια της καθέλκυσης του γεωτρύπανου στο λιμάνι του Dilovası. Όπως αναφέρει η Χουριέτ, o Bilgin είπε πως η τοποθεσία των γεωτρήσεων θα καθοριστεί αργότερα και θα αξιολογηθεί μια θέση ανοιχτά της Καρπασίας ανάλογα με τα αποτελέσματα των γεωλογικών και γεωφυσικών μελετών.

Ο Bilgin δήλωσε ότι το 53% του προσωπικού που θα εργαστεί στη γεώτρηση του Yavuz είναι Τούρκοι και υπάρχουν 150 άτομα στο προσωπικό, ενώ κατά τη διάρκεια των γεωτρήσεων ο αριθμός θα αυξηθεί στα 180 και θα μπορούσαν να εργάζονται πάνω από 200 άτομα.


«Tο Yavuz στα ανατολικά της Κύπρου και το Fatih θα συνεχίσει να εργάζεται στα δυτικά», είπε, τονίζοντας πως έχουμε μπροστά μας ένα επιχειρηματικό σχέδιο 5 ετών.
Αναφορικά με τα εντάλματα σύλληψης του Πορθητή που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε «Δεν έχουμε λάβει κάποια πληροφορία μέχρι στιγμής και  οι αρμόδιες αρχές του κράτους μας παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, εκτελούμε το καθήκον μας χωρίς να ασχοληθούμε με κανένα άλλο θέμα, επομένως το προσωπικό θα είναι άνετο, θα διεκπεραιώσουμε αυτό το καθήκον χωρίς να επηρεαστούμε από τίποτα".
sigmalive

2 σχόλια:

  1. Αν δεν κάνω λάθος η Κύπρος διαθέτει exocet. Το βεληνεκές αυτών των πυραύλων δεν φτάνει ως εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση: Η Τουρκία έχει πάρει την άδεια από το ψευδοκράτος να κάνει γεωτρήσεις; Αν όχι, τότε ούτε η ίδια το αναγνωρίζει και αυθαιρετεί ωςάπρόσκλητος μαφιόζος·

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.