16/7/19

Τουρκία: Εισαγωγή στρατιωτικού υλικού από τη Γερμανία αξίας 184 εκατ. ευρώ

Στρατιωτικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 184,1 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε η Τουρκία από τη Γερμανίατους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, καταδεικνύουν κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Βερολίνο.
Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας γερμανικού στρατιωτικού υλικού, με βάση την απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση που κατέθεσε στην Μπούντεσταγκ η Σεβίμ Ντάντελεν, βουλευτής του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), κουρδικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχει η απάντηση, που περιήλθαν σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου, οι εξαγωγές αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά «αγαθά για τον τομέα του ναυτικού».
Πιθανόν αυτό σημαίνει βασικά υλικό για έξι υποβρύχια τύπου 214, τα οποία ναυπηγούνται στην Τουρκία με τη συμμετοχή της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).
Η Ντάντελεν χαρακτήρισε τη συνέχιση των παραδόσεων στρατιωτικού υλικού από τη Γερμανία στην Τουρκία «ανεύθυνη» πολιτική.
«Οι εξαγωγές όπλων στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας πρέπει να σταματήσουν, τόσο οι άδειες όσο και οι εξαγωγές οι ίδιες», έκρινε η πολιτικός.
Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA

6 σχόλια:

  1. Και μετα περιμενουμε η ΕΕ (Γερμανια) να επιβαλλει κυρωσεις στην Τουρκια. Οπως λενε "με τον παρα μου και την κυρα μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπααα...οβίδες 120 mm για τα Leo Α4 και τις Σαβρες (M-60 Sabrα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΙ.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα κάπως αναλυτικότερο άρθρο επί τού θέματος:

    Η Γερμανία συνεχίζει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

    Σημαντικό είναι το παρακάτω:

    "Σύμφωνα με κρατική έκθεση, τα όπλα προς την Τουρκία φέρεται να είναι αποκλειστικά «ναυτιλιακά προϊόντα» που προορίζονταν για έξι υποβρύχια τύπου 214, που θα κατασκευαστούν στην Τουρκία με σημαντική εμπλοκή της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS)." (τα έντονα γράμματα δικά μου). Λοιπόν και πάλι κατασκευή και στην Τουρκία και όχι απλή εισαγωγή. Εμείς τι κατασκευάζομε απ' αυτά που εισάγομε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Εμείς τι κατασκευάζομε απ' αυτά που εισάγομε;<
      και υποβρύχια και φρεγάτες, πολύ πριν από τους Τούρκους.
      Το δράμα είναι ότι αυτά σταμάτησαν και το πλέον έμπειρο εργατικό προσωπικό δουλευέι στα τουρκικά ναυπηγεία (το Πέραμα άδεισσε)!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το ξέρω, φίλε μου, δυστυχώς. Γι αυτό ρωτώ αν τώρα κατασκευάζομε. Το Πέραμα είναι (κι αυτό, διότι δεν είναι μόνον αυτό) μια θλιβερή ιστορία. Οι Τούρκοι αποβλέπουν πάντα -και σωστά- στην συμπαραγωγή. Το είχαν προτείνει και στους Ρώσους για τους S-400, ασχέτως τού ότι εκείνοι δεν δέχτηκαν.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.