17/7/19

1990: Συνέντευξη του Ιβάν Μιχαήλωφ, τελευταίου ηγέτη του VMRO/IMRO το 1924: «Είμαστε Βούλγαροι»!


Αποκάλυψη!
Σπάνια συνέντευξη στη Ρώμη του Ιβάν Μιχαήλωφ το 1990. Πριν καν την απόσχιση των Σκοπίων από την Γιουγκοσλαβία, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1991.
Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε το 1893 από τον Γκότσε Ντέλτσεφ στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται από τους Σκοπιανούς ορόσημο στην συγκρότηση της εθνικής τους ταυτότητας. Ο ίδιος ο Ντέλτσεφ έχει γράψει σε κείμενά του ότι είναι Βούλγαρος βέβαια. Έτσι, τον διεκδικούν και οι Βούλγαροι.
Εδώ έχουμε τον ηγέτη της ΕΜΕΟ (Εσωτερική Μακεδονική Αδριανοπουλίτικη Επαναστατική Οργάνωση), τον Ιβάν Μιχαήλωφ όπου σε λίγα λεπτά ξετινάζει το εφεύρημα του «μακεδονισμού».

Για τη συνέχεια Αντίβαρο

4 σχόλια:

  1. "Τι χρείαν έχωμεν περισσοτέρων μαρτύρων". Ο Τίτο ποτέ δεν ήθελε μια μικρή Βουλγαρία στον Γιουγκοσλαβικό νότο. Η "Μακεδονία" σαν όρος τον βόλευε περισσότερο. Και σήμερα η Διεθνής Κοινότητα έρχεται να αναγνωρίσει τις σκέψεις του Τίτο και τις γραμμές που τράβηξε στον χάρτη στην διαίρεση των έξι Ομοσπονδιακών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ακόμη και έξοδο της Βοσνίας στην Αδριατική έφτιαξε χωρίζοντας την Κροατία στην μέση. Για αυτό στην συνέντευξη του ο Μιχαήλωφ λέει ότι οι Σερβοι τους θέλανε "Μακεδόνες" και όχι Βούλγαρους. Ενώ οι Έλληνες λέει ότι πάντα τους λέγανε Βούλγαρους. Αχ ρε καυμένε Μιχαήλωφ που να ήξερες ότι ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς τους λένε κι αυτοί Μακεδόνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φαπες δεν επεσαν ομως . Εχουμε εκκρεμοτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.