18/7/19

Στόχος Μητσοτάκη-Αναστασιάδη να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου στις 29 Ιουλίου

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ 

Πρέπει να προλάβουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, την ανακήρυξη και οριοθέτηση των ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη. Αυτή την στιγμή η καλύτερη ημερομηνία για μας είναι η 29η Ιουλίου 2019, όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κύπρο. Εκείνη την ημέρα οι δυο κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου πρέπει να αναγγείλουν ότι τα δυο κράτη οριοθέτησαν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους, με βάση το Άρθρο 74 της UNCLOS του 1982, και αμέσως μετά να κατατεθούν στα Ηνωμένα Έθνη οι γεωγραφικές συντεταγμένες αυτής της οριοθέτησης. 

Άρθρο 74 Οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές Η οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές πραγματοποιείται κατόπιν συμφωνίας με βάση το διεθνές δίκαιο όπως ορίζεται στο άρθρο 38 του καταστατικού του διεθνούς δικαστηρίου, με σκοπό την επίτευξη δίκαιης λύσης. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα πρέπει να υπογράφει το Προεδρικό Διάταγμα ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ όπως έπραξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, στις 10 Μαρτίου 1983.




για τη συνέχεια HellasJournal

6 σχόλια:

  1. Ἀκόμη γιά τήν περίπτωση πού ἡ Κυβέρνηση τῆς Τρίπολης τῆς Λιβύης τήν ὁποία ὑποστηρίζει ὁ Πάπας (βλ. Ιταλία) καί ἡ Τουρκία καί, συγκυριακά, ὁ Πούτιν,
    σκέπτεται νά ἀναγνωρίσῃ ΑΟΖ μέ τήν Τουρκία ἀγνοώντας τήν ΑΟΖ τῆς Κρήτης,
    πρέπει ἡ Ἑλλάδα νά διαμηνύσῃ στήν μερίδα τῆς Τρίπολης, ὅτι θά ἀναγνωρίσῃ ἄμεσα τήν Κυβέρνηση τοῦ Χαφτάρ καί ὅτι θά τήν ἐνισχύσῃ διά παντός μέσου κρίνει σκόπιμο, διπλωματικοῦ καί στρατιωτικοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πουτιν υποστηρίζει τον Χαφταρ.... όχι την κυβερνηση

      Διαγραφή
  2. Γιατι να προλαβουμε ?? Τα δωσαμε ολα...
    Ουτε στον Παυλοπουλο τρεξαμε.Ειναι μακρυα.Ουτε στον Χαφταρ.Πολυ μακρυα.Αναγνωρισαμε και το καθεστως Τριπολης ...που μας βγαζει τα ματακια...στο ονομα των ονειρων της ΕΕ...Ολα με το πασο...μια χαρα...Σιγα τωρα...εχουμε τα ..συνολακια των κυριων στα εγκαινια της Βουλης.." Πες παιδακι μου στην καμερα ..τι δουλεια κανει ....ο μπαμπας ??"......"βουλευτης μαμα "....Οχι οτι ναναι δουλεια.( οργασμος της ...γκαλινας) Ολα καλα....θαλεγα οτι καλυτερο ...Τι να προλαβουμε ?? Εφυγε ο ...πυραυλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να τρέξει η Ελλάδα, κύριε Δημήτρη; ΄Εχει κανένα συμφέρον; Αφού κάποιο θαύμα όλο και θα γίνει και στο τέλος ο Θεός θα μας λυπηθεί. Ας τρέξουν οι άλλοι, που δεν τα αφήνουν στο Θεό...

      Στα χαρτιά, η ΕΕ και ο ΟΗΕ αναγνωρίζουν μόνο της κυβέρνηση της Τρίπολης (τον Αλ Σερράι). Στην πράξη, τον στηρίζουν Κατάρ, Τουρκία και διακριτικά Ιταλία (η οποία έχει 400 Ιταλούς στρατιώτες, 130 οχήματα και 1 πολεμικό πλοίο, στη Μιζουράτα και στην Τρίπολη, επισήμως για την υποστήριξη...νοσοκομείου και του λιμανιού).

      Το Χαφτάρ, επισήμως κανείς δεν τον αναγνωρίζει, ανεπισήμως τον στηρίζει Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα 2 τελευταία, κυρίως με χρήματα που δίνουν και μέσω Αιγύπτου, ώστε να φαίνεται η Αίγυπτος μπροστά. Και η Γαλλία που παίζει παρασκηνιακό ρόλο επιτήδειου ουδέτερου, αλλά όπλα της εμφανίζονται στο στρατόπεδο Χάφταρ.

      Πού να μπλέξει η Ελλάδα σε σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα...Η Ελλάδα είναι μαθημένη να παίρνει τηλέφωνο άλλους να ζητάει βοήθεια... Πού να μπλέξει τώρα με Λιβύη... AOZ και πονοκέφαλους...


      "“Ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη, ΤΩΡΑ”! Ο Γιώργος Βλαβιανός, γράφει από τη φλεγόμενη Λιβύη"
      https://www.militaire.gr/quot-elliniko-proxeneio-sti-veggazi-tora-quot-o-giorgos-vlavianos-grafei-apo-ti-flegomeni-livyi/

      Στη χειρότερη περίπτωση, ο Αλ Σερράι από ευγνωμοσύνη στην Τουρκία θα δεχθεί την τουρκική πρόταση ΑΟΖ και μετά θα είναι η Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο. E, τώρα που θα δώσει κι ο Πομπέο απευθείας κόκκινο τηλέφωνο, θα τα βρούμε με την Τουρκία γρηγορότερα κι απ ό,τι τα βρήκε ο Σημίτης τη νύχτα των Ιμίων.

      Διαγραφή
    2. Μην δυσφημεις τον Θεο ..κ.Ορακολουμ...Αν θελει θα κανει κατι. Αλλα δεν εχει ενα εστω λογο να το κανει. Του δωσαμε εναν ??
      Αλλωστε αυτοι εδω δεν πιστευουν σε κανενα θεο...εκτος απ το χρημα...Αρα απ το χρημα ζητανε με προσευχες κι αλλο χρημα.Το τι θα το κανουν στο αστρο Νετρονιων που θα πεταχτουν μετα...δεν το ξερω...τι να το κανουν τα ηλεκτρονια τους τα πληρως διαλυμενα κατω απο αυτες τις παλιρροικες δυναμεις βαρυτητας που η ενταση του πεδιου ξεπερνα το απειρο ??? Η λεξη ..χαλκομανια αδυνατει να περιγραψει την συμπιεση στο απειρο....

      Διαγραφή
    3. Κύριε Δημήτρη, δε δυσφημώ το Θεό, αλλά θα έχει βαρεθεί κι Αυτός πλέον με τα ελληνικά αιτήματα. Σώσε την οικονομίας μας, λύσε το δημογραφικό, κάνε κάτι για την ΑΟΖ, σώσε τη Μακεδονία, διέλυσε την Τουρκία. Έχει κι αλλες χώρες να ασχοληθεί, στο τέλος θα πει: "Γι αυτό σας έδωσα μυαλό, για να λύνετε και τίποτα μοναχοί σας! Την 7η μέρα, θέλω κι εγώ να ξεκουράζομαι επιτέλους!"

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.