17/7/19

Ο Μάρκος Μπότσαρης γίνεται κόμικ και ευελπιστεί να ξεπεράσει τους 300!



Η Ελληνική Επανάσταση γίνεται αμερικανικό κόμικ, μεγάλης εμβέλειας και... πολλών σελίδων, με την ελπίδα των δημιουργών να ξεπεράσει τους διαβόητους «300», ως την πιο δημοφιλή καλλιτεχνική εξιστόρηση γεγονότων της ελληνικής ιστορίας!
Οι «Γιοι του Χάους» (Sons of Chaos) κάνουν το ντεμπούτο τους στις ΗΠΑ στις 17 Ιουλίου και οι αναγνώστες σε όλο τον κόσμο θα έρθουν κοντά, με τον πιο παραστατικό τρόπο, με τα γεγονότα που «διαμόρφωσαν την Ευρώπη, τον Δυτικό Πολιτισμό και κατ' επέκταση ολόκληρο τον κόσμο», όπως κρίνουν οι δημιουργοί τον αντίκτυπο ενός, εν πολλοίς, άγνωστου στο εξωτερικό πολέμου, που όμως ειδικά για εμάς τους Έλληνες η έκβασή του καθόρισε την εθνική και κρατική μας οντότητα.


«Για να τιμήσει τη 200ή επέτειο του Ελληνικού Πολέμου για Ανεξαρτησία, το ''Sons Of Chaos'' παρουσιάζει την ιστορία του 1821 μέσα από τα μάτια του Μάρκου Μπότσαρη, του γιου ενός σεβάσμιου Έλληνα αρχηγού που πιάστηκε αιχμάλωτος και μεγάλωσε στα μπουντρούμια του πιο διαβόητου Οθωμανού Πασά, γνωστού και ως ο ''Ναπολέοντας της Ανατολής'', του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Με το πέρασμα 10 ετών, η σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών θα καθόριζε την Ιστορία» διαβάζουμε στην παρουσίαση του κόμικ, οπότε και αντιλαμβανόμαστε αμέσως ότι η ιστορία βασίζεται μεν στα αληθινά γεγονότα, υπάρχουν όμως κάποιες σημαντικές... παραλλαγές, προκειμένου, σύμφωνα με τον δημιουργό, να υπάρχει σωστός ειρμός στην εξιστόρηση (σ.σ.: ο Μάρκος Μπότσαρης δεν ήταν ποτέ αιχμάλωτος του Αλή Πασά).

«Ο πόλεμος αυτός ήταν o κολοφών αυτού που ονομάσαμε αργότερα ως η Ρομαντική Περίοδος, αλλά όμως είναι ένας πόλεμος που ελάχιστοι τον γνωρίζουν, εκτός από τους Έλληνες και τους Τούρκους. Ένας πόλεμος που προκάλεσε την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διαμόρφωσε τον δυτικό πολιτισμό όπως τον ξέρουμε, και κατά μία έννοια, διεξάγεται ακόμα, με διαφορετικό τρόπο, με τους τωρινούς πολιτικούς ηγέτες» συνεχίζει η περιγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.