23/7/19

Συμμετοχή του Π.Ν. σε άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «BREEZE 2019» στην οποία συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό με την πυραυλάκατο ΤΠΚ «Γρηγορόπουλος», μια κινητή μονάδα εκπαίδευσης από το ΚΕΝΑΠ και Αξιωματικό επιτελή.

Η άσκηση διοργανώθηκε, από Παρασκευή 12 έως Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, από το Ναυτικό της Βουλγαρίας και διεξήχθη στη Δυτική Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής/τακτικής συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των ναυτικών μονάδων των ασκούμενων συμμαχικών χωρών.

Στην Άσκηση, που διεξήχθη σε τρεις φάσεις, συμμετείχαν μονάδες και προσωπικό από Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία καθώς και πλοία των Μόνιμων Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση μονάδων και προσωπικού στη Ναυτική Βάση Βάρνας της Βουλγαρίας και την πραγματοποίηση της εν όρμω εκπαίδευσης.

Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των πλοίων και την απενημέρωση (Hot Wash Up) που έλαβε χώρα στη Ναυτική Βάση Βάρνας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

3 σχόλια:

  1. Kανετε ασκήσεις για "ανακατάληψη" της Κριμαίας με το ΝΑΤΟ και έπειτα κατηγορείτε τους Ρώσους για "προδοσία" με τους S-400 και στο Κυπριακό.
    Μα που ψωνίσατε μυαλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ...ΤΖΑΜΠΟ.....Τσαμπα ...
      Απορω γιατι δεν εδωσε η Μοσχα διηπηρωτικα βληματα...
      Ενας σαυρωειδης εγκεφαλος σε αλλη αναρτηση εγραψε αρθρο οτι για την εισβολη των Τουρκων στην Κυπρο ...φταιει η....Μοσχα και κανεις ...αλλος ...Βλεπουμε λοιπον που την ...ψωνιζουμε...και ποσο.Στα Τζαμπο....

      Διαγραφή
  2. Αυτά μας λείπανε...
    Πάμε κατευθείαν στο στόμα του Λύκου...
    Ξεχάσαμε την κριμαία του 1919;;;
    Ρε τι μοσχάρια θρέφει ο τόπος ετούτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.