30/7/19

ΗΠΑ: Ζητούν τη σύμπραξη Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας για την εμπορική ασφάλεια στο Στενό του ΟρμούζΗ Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο ζήτησε επίσημα από τις τρεις χώρες να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της «ιρανικής επιθετικότητας»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν επίσημα από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, να συμμετάσχουν στις ενέργειες που θα διασφαλίσουν πως οι εμπορικές δραστηριότητες στο Στενό του Ορμούζ θα πραγματοποιούναι δίχως προβλήματα, δήλωσε εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

«Ζητήσαμε επισήμως τη Γερμανία να συνταχθεί με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να διασφαλίσουν την κίνηση στο Στενό του Ορμούζ και να καταπολεμήσουν την ιρανική επιθετικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας, Tamara Sternberg-Greller.

«Τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ελευθερία της ναυσιπλοΐας πρέπει να προστατεύεται. Η ερώτησή μας είναι: ποιός θα την προστατεύει;» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

3 σχόλια:

 1. Και μιάς και μιλάμε γιά το Ιράν.
  Πιστεύω ότι οι Δυτικοί θέλουν έναν ασφαλή διάδρομο γιά να περνά το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Αραβικής χερσονήσου προς την Μεσόγειο.
  Αυτό,γιατί σε περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράν,δεν θα επηρεασθούν οι τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου και θα αποσοβηθεί παγκόσμια κρίση.
  Αυτόν το διάδρομο δεν ήθελαν να τον περάσουν από την Ν.τουρκία,ίσως γιατί δεν τον θεωρούσαν ασφαλή λόγω του Κουρδικού αντάρτικου.
  Σκέφτηκαν λοιπόν τον γνωστό Κουρδικό διάδρομο στην Β.Συρία.
  Η τουρκία όμως, ένωσε τις δυνάμεις της με την ρωσία(η οποία λογικά αντιτίθεται και αυτή σε αυτόν τον σχεδιασμό.οπως και το Ιράν) γιά να μπλοκάρει αυτόν τον διάδρομο,εισβάλοντας στο μέτωπο Αζαζ-Τσαραμπλούς και στο Ιντλίμπ.
  Ετσι, πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε μιά πιθανή στροφή της αμερικανο-ισραηλινής πολιτικής στην Συρία η οποία έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
  Είναι πολύ πιθανό,να δούμε μιά ανοχή της εισβολής της τουρκίας ανατολικά του Ευφράτη, με σκοπό να δοθεί αναγκαστικά στην τουρκία πλέον αυτός ο ρόλος, δηλ. η δημιουργία του διαδρόμου από όπου θα περνούν οι αγωγοί,στον χώρο της Συρίας,αυτήν την φορά.
  Αρα,αν εισβάλλει η τουρκία,θα γίνουν σίγουρα εκκαθαριστικές επιχειρήσεις,με την ανοχή των Δυτικών οι οποίοι θα έχουν την δικαιολογία των S-400 γιά να απέχουν από την ανάσχεση.
  Πρόβλημα σε αυτόν τον σχεδιασμό και πάλι η ρωσία,το Ιράν και η Συρία του Ασσαντ.
  Αλλά... πόλεμος είναι και η τουρκία τον παίζει...
  Καταλάβαμε γιατί η υπόθεση Ερδογάν-τουρκία δεν είναι όπως φαίνεται;
  Καταλάβαμε γιατί η τουρκία αποθρασύνεται σε Αιγαίο και Κύπρο;
  Ζητάει να της δοθούν τα ανταλλάγματα της...
  Και θα τα ζητήσει όταν έρθει ο χρόνος της εισβολής στην Συρία.
  Και γιά πέστε μου,πως θα την σταματήσουμε με τα Φ-16 γειωμένα;
  Με τις αμερικανικες τορπίλες να είναι αδρανείς;
  Με το ηθικό των Κυπρίων γονατιστό στις εκκλησιές;
  Θα μπορούμε άραγε να εκτοξεύσοουμε τους Εxoset;
  Αλλά έστω κι'αν μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά και τα όπλα μας δεν είναι αδρανοποιημένα από τις κατασκευάστριες εταιρείες θα πάμε κόντρα στο ΝΑΤΟ και στον κο Παιατ που πάγια δεν θέλουν επ'ουδενί την Ελληνοτουρκική σύγκρουση;
  Ασε την Ισραηλινή πρέσβειρα που θα μας εκλιπαρεί γονατιστή...
  Καταλάβαμε;
  Τα πράγματα δεν είναι απλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα φοβηθούν,δηλαδή,τους τράκτορες που ξεφόρτωσαν οι Ρώσσοι και δεν θα εμπλακούν.
   Είναι μία άποψις...

   Διαγραφή
 2. Οσον αφορά την Ρωσία,δεν νομίζω να την ενοχλεί καθόλου η όχληση της όλης κατάστασης στην Μεσόγειο από την τουρκία.
  Αντίθετα θα είναι μάλλον χαρούμενη με μια ελληνο-τουρκική σύρραξη,μόνο που δεν θα μπορεί να την προκαλέσει ή να την οξύνει.
  Απλά δεν θα κάνει τίποτα.
  Εξάλλου μην ξεχνάμε,εμείς διαλέξαμε αμερίκα δαγκωτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.