12/7/19

Το πρόβλημα δεν είναι το κράτος, Κυριάκο και Αλέξη. Είναι η διαπλοκή του...

Του Γιώργου Κράλογλου 
Επειδή ο Αλέξης Τσίπρας πούλησε κράτος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να πουλήσει, είναι ώρα να δούμε αν θα έχουμε πρόβλημα και για ποιόν...
Να μπούμε κατευθείαν στο θέμα. Μια ματιά στην οικονομική επικαιρότητα, του 6μήνου μαζί με τις εξελίξεις, λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές, δείχνει την εικόνα. Έχουμε λοιπόν. 
Τη ΔΕΗ σε πτώχευση και τον ΣΥΡΙΖΑ να μας παραμυθιάζει (μέχρι προχθές) για σχέδιο εκσυγχρονισμού της. Τη ΔΕΗ να χρωστάει και να της χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα της και τη Ν.Δ. να συζητάει σχέδιο σωτηρίας (εκτός αν εννοεί πώληση, με διαδικασίες fast track, οπότε επιφυλασσόμαστε...). 
Αλλά, πριν 15 χρόνια, κάπου το 2004-2005, η ίδια η ΔΕΗ (σκεπτόμενη πονηρά -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια-) προκειμένου να καταλαγιάσουν φωνές για το χάλι της, ανέθεσε στην κρατική γαλλική Εταιρία ηλεκτρισμού, την Electricite de France, να μελετήσει σχέδιο εξυγίανσής της (σ.σ. το έχουμε διηγηθεί και παλαιότερα, αλλά το επαναφέρουμε λόγω επικαιρότητας). 
Τι μας είπε, η (επίσης κρατική) Γαλλική Ηλεκτρική Εταιρία. Βήμα μοναδικό, πριν κάνετε το επόμενο... Οι 35.000, πάσης φύσεως, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πρέπει να γίνουν 10.000, αν όχι λιγότεροι. Εμείς (στην Electricite de France) δεν περνάμε τους 5.000, μαζί και με εξωτερικούς συνεργάτες. 

Για τη συνέχεια capital



4 σχόλια:

  1. Αν η χώρα δεν απαλλαγεί από το πελατειακο καθεστώς, νομίζω ότι δεν υπάρχει σωτηρία !!!!! Εμείς θα βαράμε κουπί και η βάρκα θα είναι δεμένη !!!!!!
    Εύχομαι τώρα με την νέα κυβέρνηση να πάει το κράτος μπροστά !!!!
    Ο Σύριζα πήγε την χώρα 50 Χρόνια πίσω, διχασε τον λαό, έσπειρε το μίσος στον λαό, βρωμισε την χώρα με λαθρομεταναστες, μεγάλωσε τον αριθμό των φτωχών !!!!! Φτάνει με τους προδότες, ας ελπίσουμε να δούμε καλύτερες μέρες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελπιδα πεθαινει τελευταια μαζι με τον ανθρωπο που ελπιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The remedy is simple; see government as a service (GaaS). And then, how much it costing us this service keeping it public or going private. To avoid monopolies, a government should maintain the right and option to enter the market with corrective actions.
    In addition, create a horizontal structure in the administration eliminating silis and repetitive costs.
    Lean and efficient government.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο σφαλεις...Ποτε εδω και.σε ολα ...δεν ηταν θεμα το...θεμα. Ηταν παντα μονο ενα ..θεμα.: τα πασης μορφης και γωνιας ...Ψευδη.Ποια στοιχεια να αναλυσεις ?? Τα ποταμια ψευδους ?? Ποιος θα αποφανθει σε τι ?? Αναλογα ποιος τον εβαλε ..καθε εκθεση θαχει αλλο ...κοστος !!! Δεν θα αρχισουν ποτε απ την ιστορικη αρχη των γεγονοτων ολων...και καθε.τι που θα λενε ...θαναι ανιστορητο...ψευδος..κομματακια. βολικα...και ποτε αληθεια..Τι ακρη να βρεις ?? Μα.ειναι δυνατον νασαι μονος στην αγορα.και νασαι...χαμενος.??!!! Αποκλειεται...Κι ομως ...ειδες τα ψευδη που οδηγουν ?? Να αμφιβαλεις αν πρεπει νασαι....μονος !!!!!!! Οσο λαθος ειναι το ενα...αλλο τοσο και το αλλο...Σημασια εχει.μονο τι πρεπει.Αλλα ελα που ...δεν πρεπει !!! Τρια αυγα.ειναι...και τακαναν ...Ιμαλαια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.