18/7/19

---



Η ΔΕΗ με δάνειο που έχει λάβει από γερμανική τράπεζα με επιτόκιο 5% κατασκευάζει νέα λιγνιτική μονάδα, την Πτολεμαΐδα 5, ισχύος 600 MW, με απόδοση 50% και προϋπολογισμένη δαπάνη επένδυσης 1,4-1,5 δίς ευρώ. Κόστος 2,5 εκατομμύρια ανά MW.
Η Μυτιληναίος ΑΕ ανακοίνωσε χθές ότι προχώρησε στη παραγγελία προς τη General Electric του αεριοστροβίλου που θα τοποθετηθεί στη νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου που αποφάσισε να κατασκευάσει στη Βοιωτία. Η μονάδα θα έχει ισχύ 820 MW, τη μεγαλύτερη απόδοση στη κατηγορία της (63%) και θα στοιχίσει 300 εκατομμύρια ευρώ. Κόστος ανά MW 365.000. Επτά φορές χαμηλότερο από τη μονάδα της ΔΕΗ.

Η Μυτιληναίος αναμένει εφέτος κέρδη 200.000.000, ενώ η ΔΕΗ ζημίες 900.000.000.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
George Billinis

6 σχόλια:

  1. Δέν καταλαβαίνω, γιατί ἀφοῦ αὐτά πού λέει τό ἄρθρο εἶναι ἀλήθεια, ἄν εἶναι ἀλήθεια, δέν τά στέλνει ὁ ἀρθογράφος στήν Εἰσαγγελεία τοῦ Αρείου Πάγου γιά τά περαιτέρω.
    Τί περιμένει; Νά δοῦνε τό ἄρθρο του οἱ συνήθως μή ἔχοντες περισσευούμενο χρόνο Εἰσαγγελεῖς;
    Καί καλά παληά, πού βγαίναν 10 πανεθνικές ἐφημερίδες καί 4-5 τοπικές. 'Υπῆρχαν ἀρκετοί Εἰσαγγελεῖς πού ἔρριχναν μιά ματιά σέ μερικές εφημερίδες κάθε μέρα. Τώρα μέ τό διαδίκτυο, θα ἤθελε ἡ Εἰσαγγελεία τούς μισούς Εἰσαγγελεῖς νά ἐρευνοῦνε τί ἐγράφη, τί ἐλέχθη, ποῦ καί πῶς ἀκριβῶς ἐγράφη ἤ ἐλέχθη, καί ἄν εἶναι ἀξιόπιστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θεμα γιωργομπιλινι ειναι οτι εσυ αδυνατεις να καταλαβεις τεχνικα και στρατηγικα τι σημαινει μια μοναδα λιγνιτη...συγκρινεις ενα PZL με ενα F16...αλλα εδω ισχυει η ρηση του dirty harry....Opinions are like assholes, everyone has one...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τωρα και τα εξης μυστικα που ξερεις.
    1) ποση αποδωση επι % εχουν τα φωτοβολταικα του Μυτιληναιου...και με ποση χρεωση συμβολαιο στο κιλοβατ..εχει με την ΔΕΗ...οταν αυτη εχει 10 λεπτα.Και πες το μυστικο σου ποιος πληρωνει την διαφορα ...και ποσο κανει.
    2) τι καιει ο στροβιλος ?? Αερα ?? Ειπες ποσο κοστιζει η αγορα.Οκ..Πες ποσο κοστιζει το προιον ....με το κερδος..
    Ναχουμε μια εικονα βρε φιλε με τα μυστικα....Γιατι λες μισες αληθειες ??
    Να ...υποθεσουμε η οχι ?? Εχεις εξοδα εεεε ??? Κι εμεις .....πολλα...Εσυ καταλαβαινεις ταχα τι λες ?? Γιατι ρωτας εμας ?? Σου ταδωσαν γραμμενα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΦΑΙΑ ΛΕΥΚΗ ΜΑΥΡΗ κινέζικο πυροτέχνημα κρότου λάμψης και αιθάλης, απάτη, παραπλάνηση, αποπροσανατολισμός
    Να διατυπώσει ο Γ.Μπιλίνης την άποψη του αλλά να ξέρουμε ποια συμφέροντα εκπροσωπεί και κυρίως ποια πρέπει να είναι η χρηματιστηριακή θέση της ΔΕΗ... να πωληθεί με όλα τα χρυσαφικά της; εάν δεν έγινε ήδη εν κρυπτώ διά τεμαχισμού-τμηματικά; ειδικά τα λιγνιτωρυχεία; ή τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια; σε ποιον/ποιους; σε ποια χρηματιστηριακή τιμή; να ακολουθήσει ως παράδειγμα την πώληση του ΟΣΕ μετά την ολική απαξίωση της και τα τεράστια χρέη της; τα μέχρι τώρα χρέη της ΔΕΗ ποιος θα τα επωμισθεί; οι φορολογούμενοι; γι' αυτό να γίνει και αύξηση των τιμολογίων; αλήθεια ποια είναι η γερμανική τράπεζα; ποια η θέση της ως δανείστριας έναντι των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ; μήπως υποκρύπτεται μεταβίβαση στους γερμανούς όπως έγινε με τον ΟΤΕ με φορέα την ΙΝΤΡΑΚΟΜ; ή με τον ΟΠΑΠ με φορέα την ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ; ο Μυτιλιναίος (Ηρων) διατηρεί επιχειρηματική σχέση με τις γερμανικες εταιρίες, Τράπεζες(ως οφειλέτης-πόσα χρωστάει;) και εν τέλει με την ΔΕΗ; πωλεί ρεύμα; και σε ποιον; στην ΔΕΗ; γιατί; απόψεις να εκφράσει ο Μπιλίνης και όχι αέρα κοπανιστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλαμε για το κ. Μυτιλιναίο, που επαιρνε τις δουλειες μς τις μιζες?
    Αυτο ειναι το νεο ηθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε παιδια εχουν ολοι...φαει 50 δις απ την ΔΕΗ ...Δικα μας λεφτα.!!! Και λιγα λεω...
    Κι ερχονται και μας λενε ...οι ιδιοι....δεν παει καλα...διοτι επεσε τυφωνας στο ..Φεγγαρι...και επεσε απ τον ουρανο μεταιωριτης ....και εγιναν ολα μαγικα...και να τι φταιει ...μισο δις που εφαγαν οι κολητοι μας που ..διορισαμε εμεις...για να μας αφηνουν να κλεβουμε τα ..50 δις !!!! Και τι αλλο λενε ?? Αι σιχτιρ...την πουλαμε την ....περιουσια σας !!! Την δικη μας !!!
    Κι αντι να σηκωθουν οι πετρες...τα χωματα...οι νεκροι...τα θηρια της κολασης να τους ....σκισουν....ολους...οπως θα κανατε αν ολα αυτα ηταν για το χωραφι σας...τους ξαναψηφιζουμε (!!!!)...να μας ..πηδηξουν κιαλλο !!!! Και μας κουνανε και το ...δαχτυλο....τι πρεπει ...τι οχι...αντι να το σπασουμε και να το βαλουμε εκει που ολοι ξερετε!!! Αλλα κανετε ολοι την παπια ...!! Γιατι ??? Δεν ντρεπεται κανεις ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.