19/7/19

Η διπλοαπατεώνες θα πληρώσουν διπλό τίμημα, να μην ξεχνιόμαστε


1 σχόλιο:

  1. Κύριε Καλεντερίδη, γιατί απατεώνες; Εξαπάτησε η ΝΔ; Είχε πει ποτέ η ΝΔ ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία; Το ότι στο 1ο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ο τωρινός πρωθυπουργός, είχε πάει στην Κόρινθο για ορειβασία, αν δε με απατά η μνήμη μου και γελούσε στις κάμερες και στους δημοσιογράφους, δεν έλεγε τίποτα σε κανέναν; Σε άλλη χώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε κατεβάσει εκατομμύρια στην Αθήνα! Ο κ. Μητσοτάκης, δεν επέλεξε καν την πονηρή ουδετερότητα, παρά πήγε για ορειβασία, στέλοντας το μήνυμα στους ψηφοφόρους του, ότι δε χρειάζεται να το κάνουμε θέμα, να, εγώ ας πούμε, δεν κάθομαι καν σπίτι να δώ από την τηλεόραση το συλλαλητήριο, απολαμβάνω τα όρη της Κορινθίας.

    ΜΕΤΑ, αφού είδε τον κόσμο, τότε έπεσαν πάνω τα επιτελεία και είπαν "να μη χάσουμε την ευκαιρία να μαζέψουμε ψήφους, εμείς θα λέμε πως είμαστε κατά, αλλά μετά ότι δεν ακυρώνεται. Έφταιξε ο Τσίπρας". Το έλεγαν και προεκλογικά ότι θα την τηρήσουν. Άρα ποια εξαπάτηση;

    To ότι στην Ελλάδα, υπάρχουν πάντα πλήθη ψηφοφόρων, οι οποίοι αποδίδουν στον πολιτικό, αυτό που οι ίδιοι φαντάζονται ή επιθυμούν (ένα είδος transfert), χωρίς να κρίνουν τα αντικειμενικά γεγονότα ή και τις δηλώσεις, καθώς και το χρόνο που αυτές γίνονται, είναι ένα πρόβλημα του ψηφοφόρου, που απλά οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται και έχει να κάνει με την παιδεία και τη νοοτροπία του ψηφοφόρου που δε μαθαίνει από τα παθήματα.

    Πρέπει κάποτε ο Έλληνας ψηφοφόρος, να μάθει να αντιμετωπίζει τον πολιτικό με τον ίδιο κυνισμό που αυτός βλέπει τον ψηφοφόρο. Και να μάθει να σκέφτεται όπως ο πολιτικός. Ο πολιτικός που έχει "νταλκά" με τα εθνικά θέματα, δεν κάνει αγγαρεία. Ούτε περιμένει τις εκλογές ούτε να δει το συλλαλητήριο για να αλλάξει συμπεριφορά. Το κάνει σημαία από μόνος του και δεν προτείνει λαικιστικές, ανεδαφικές λύσεις, που απευθύνονται σε κρετίνους. Για παράδειγμα, διάβασα την πρόταση του κ. Βελόπουλου, να σταματηθεί η λαθρομετανάστευση με ναρκοθέτηση του Έβρου. Ε, δε φταίει ο κ. Βελόπουλος, φταίει ο ψηφοφόρος που πιστεύει αυτά τα ευτράπελα. Και γιατί η Ελλάδα έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Οττάβας που καταργεί τις νάρκες κατά προσωπικού (επί ΓΑΠ νομίζω) και γιατί πλέον είναι πολιτικά μη ανεκτό, να έχεις "πρόσφυγες" που σκάνε πάνω σε νάρκες. Όλες οι χώρες χρησιμοποιούν φράχτες στα χερσαία σύνορα, καμία δεν έχει νάρκες.

    Ή αν περιμένεις να μειωθούν οι λαθρομεταναστευτικές ροές, κάνοντας καλύτερα, πιο ανθρώπινα χοτ σποτ, μάλλον ματαιοπονείς ή κοροιδεύεις τον ψηφοφόρο. Ο Σαλβίνι έριξε 80% τις αφίξεις, κλείνοντας ένα σωρό κέντρα υποδοχής, μειώνοντας τα κονδύλια για κέντρα υποδοχής (κάνοντάς πιο απάνθρωπα), σταματώντας τα πλοία της αντίστοιχης Frontex και αφήνοντας μόνο αεροπλάνα να ειδοποιούν τη λιβυκή ακτοφυλακή, βάζοντας την ιταλική ακτοφυλακή και πολεμικό ναυτικό να περιπολούν στα ύδατα έξω από τη Λιβύη και να ξαναστέλνουν πίσω βάρκες που προλάβαιναν, κάνοντας σειρά νόμων που στην Ιταλία κάνουν αδύνατη οποιαδήποτε συναλλαγή με το Δημόσιο ή τις τράπεζες στους λαθρομετανάστες και κλείνοντας τα λιμάνια της Ιταλίας στις ΜΚΟ. Παρεμπιπτόντως, η Εισαγγελείς του Agrigento όντως έκαναν προσφυγή κατά της Καρόλας όχι στο Εφετείο του Agrigento, αλλά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης.

    Κοινή λογική πρέπει να έχει ο ψηφοφόρος. Να κρίνει αν οι πράξεις των πολιτικών συμβαδίζουν με τα λεγόμενα και σε ποια χρονική στιγμή γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.