19/7/19

Γουάτσα σε Μητσοτάκη: Αν συνεχίσετε έτσι, η Ελλάδα θα γίνει άλλη χώρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Σε θετικό κλίμα διεξήχθη σήμερα το πρωί η πρώτη επαφή του Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του Fairfax, με το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον μεγαλοεπενδυτή να επισημαίνει ότι «αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε, η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα».
Πηγές προσκείμενες στον Ινδό επενδυτή επισημαίνουν πως ο κ. Γουάτσα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα της, ενώ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και το sequencing των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.
Ο μεγαλοεπενδυτής εξέφρασε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά  (σ.σ. φέρεται να  αναζητεί τρόπο εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής), την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις 
Στις συζητήσεις οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στα ΣΔΙΤ για τις μεγάλες υποδομές και στην ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των Npls.
«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο» φέρεται να δήλωσε ο Ινδός επενδυτής προς τα μέλη της κυβέρνησης.
Μαξίμου: Αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις
Από την πλευρά της κυβέρνησης υπογραμμίστηκε το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησης και τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Γουάτσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.
naftemporiki.gr

3 σχόλια:

  1. Ολες ...παραγωγικες ...φουλ...Θα γεμισουν αποθηκες προιοντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο ενα κορακι ηρθε να φαει απο τα σπλαχνα του Ελληνα. Με τις ευλογιες του διευθαρμενου πολιτικου συστηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στην αυλη μου χθες ειδα εκτος απο κορακια και τρεις μπουφους...Ορκιζομαι ..Ξαφνιαστηκα ...αλλα ετσι ειναι...Εως χθες νομιζα ηταν κιρκινεκες...διοτι τις εβλεπα με μεγαλα φτερα να πετουν καιρο σαν σκιες..αλλα δεν φανταζομουν τι αλλο ναναι. Εως χθες.Εκοβα τους θαμνους..και τους βλεπω παρκαρισμενους να με κοιτουν απο το δεντρο...Ηταν μπουφοι τελικα..πολυ..μπουφοι.!! Λεω ενα πραγματικο γεγονος ..αλλα με καποιο νοημα.Τον μπουφο μονο αν παρκαρει τον καταλαβαινεις απ τα αλλα πουλια...Πολυ ταιριαστο ομολογω...Μα τω Θεω συνεβει χθες απογευμα....Τοτε κατανοησα τι παιζει...επρεπε να ..δω πρωτα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.