18/7/19

Ε.Ε.: Αδιέξοδο στις συζητήσεις για την κατανομή των αιτούντων άσυλο



Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για έναν μηχανισμό κατανομής των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στην Ευρώπη στη διάρκεια της σημερινής άτυπης συνόδου τους στο Ελσίνκι, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ενώ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.
Η Γαλλία και η Γερμανία ηγούνταν των προσπαθειών να υπάρξει προσωρινή συμφωνία στην ΕΕ για την κατανομή των αιτούντων άσυλο που διασώζονται στη Μεσόγειο.

Το θέμα θα συζητηθεί και πάλι τη Δευτέρα στο Παρίσι όπου θα συναντηθούν οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, επεσήμανε ο Καστανέρ.

Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι στόχος είναι να κερδηθεί η στήριξη περίπου 15 χωρών για τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού.

Στη συζήτηση για το μεταναστευτικό, που ξεκίνησε από χθες Τετάρτη, αναφέρθηκαν «πολλές διαφορετικές απόψεις», σύμφωνα με τον Καστανέρ με κάποιες χώρες να αρνούνται να δεχθούν μετανάστες, άλλες να ζητούν αλληλεγγύη και πολλές να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο μηχανισμός κατανομής μεταναστών θα αποτελέσει κίνητρο για περισσότερους να δοκιμάσουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Οι χώρες της ΕΕ αναζητούν εδώ και καιρό κοινή απάντηση στην εισροή μεταναστών στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική μέσω της Μεσογείου.

Στο παρελθόν η Ιταλία δεχόταν τους περισσότερους μετανάστες, όμως η λαϊκιστική κυβέρνηση στη Ρώμη άρχισε να αντιδρά πέρυσι και να ζητά από άλλες χώρες της ΕΕ να αναλάβουν το μέρος των μεταναστών που τους αναλογεί.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, σε μια σπάνια κίνηση, συμμετείχε σήμερα στην άτυπη σύνοδο στο Ελσίνκι.

«Υπουργοί από αρκετές χώρες εξήραν την πολιτική της Ιταλίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της, κάτι που έχει οδηγήσει στη δραστική μείωση των αφίξεων στην Ευρώπη και των θανάτων στη Μεσόγειο»,σχολίασε στο Twitter ο Σαλβίνι στη διάρκεια της σημερινής άτυπης συνόδου.

Χθες όμως ο Ιταλός υπουργός συγκρούστηκε με τον Γάλλο και τον Γερμανό ομόλογό του με αφορμή τα σημεία αποβίβασης των μεταναστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Σαλβίνι σήμερα, η Γαλλία και η Γερμανία πίεζαν να υιοθετηθεί ένα κείμενο στο οποίο αναφερόταν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου θα είχαν τη βασική ευθύνη να δέχονται τους μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα. Η Ιταλία και η Μάλτα το απέρριψαν.

Το γραφείο του Ιταλού υπουργού επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος να κατανεμηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ μόνο οι αιτούντες άσυλο, αφήνοντας στην Ιταλία και τη Μάλτα «τους παράνομους» που θα είναι δύσκολο να επαναπατριστούν.

Νέες συζητήσεις για το θέμα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Μάλτας και της Φινλανδίας τον Σεπτέμβριο, αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Βάσει του μηχανισμού που προτείνουν η Γαλλία και η Γερμανία, οι αποφάσεις για το ποια χώρα θα δεχθεί πόσους αιτούντες άσυλο θα λαμβάνονται για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

Χθες ο Ζέεχοφερ απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσοστά υποδοχής μεταναστών ανά χώρα για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση του «ντε φάκτο ανοίγματος των συνόρων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

8 σχόλια:

  1. Europe's Last Stand Trailer
    Published on Oct 14, 2014

    Europe’s Last Stand is a shocking and graphic documentary by an American film company that examines the Islamic invasion of Western Europe and its threat to European democracy, freedoms, culture and history.

    A continent that once gave birth to the greatest advances in world civilization is now on the verge of being extinguished by an unmatched foe of religious zealots who are on a quest to establish an Islamic Caliphate over Europe.

    Now, for the fist time ever, Europe’s Last Stand uncovers the Five Pillars of Islamic Conquest in an extraordinary film that documents the Islamic strategy for dominating Western Europe!

    The film is presented in five parts, revealing each of the Five Pillars of Islamic Conquest: Infiltration. Imams. Isolation. Islamization. Implosion.

    https://www.youtube.com/watch?v=OiNnHYJ04w4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλετε, διαβάστε και εδώ αγγλικό άρθρο της ΑΝΣΑ:

    https://www.ansa.it/english/news/world/2019/07/18/clash-with-berlin-paris-on-nearest-port_ce389189-9eb9-4c94-980d-a4be0f70bb9c.html

    Δεν είναι πλήρες, αλλά σε γενικές γραμμές, ο Σαλβίνι έθεσε πολλαπλά θέματα.

    1) Τη διανομή αιτούντων ασύλου.
    2) Τη δημιουργία κέντρων ασύλου στις χώρες της Βόρειας Αφρικής (να πάψουν δηλαδή η Ιταλία και η Μάλτα να είναι οι "ασφαλείς" χώρες που έχουν υποχρέωση να δέχονται ό,τι βάρκα κυκλοφορεί στη Μεσόγειο).
    3) Το ρόλο των ΜΚΟ, που δεν πρέπει να επιτρέπεται να αντικαθιστούν τα κράτη.

    ΄Οπως ήταν φυσικό, οι βόρειες χώρες που είναι βολεμένες με την κατάσταση αυτή και θέλουν να έχουν "δικαιούχους ασύλου α λα καρτ", ανοίγοντας όποτε θέλουν τις αποθήκες της νότιας Ευρώπης, "κλώτσησαν".

    Αυτά, ενώ ο Σαλβίνι έχει ρίξει κάτω από 3000 τις αφίξεις φέτος (μείωση 80%) και ενώ η Ελλάδα είναι πρώτη σε αφίξεις. Αλήθεια, η Ελλάδα πού ήταν στη σύσκεψη; Α, ευχαριστημένη με τη συμφωνία που της έδωσε η κυρία Μέρκελ και που βρίσκεται στο έλεος των προθέσεων της Τουρκίας. Ίσως και γιατί η Ελλάδα το βλέπει ως λύση στο δημογραφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχει δηλώσει δημόσια ο Α.Λοβέρδος, υπουργός υγείας τότε με το ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

      Διαγραφή
    2. Α, συγχαρητήρια... Το έχω ξαναγράψει, αλλά θα το επαναλάβω, γιατί αξίζει. Η Ιταλία έχει μεγαλύτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας από την Ελλάδα. Αλλά δεν κάθεται απλά να πει "ε, άσυλο ζητούν, ας έρθουν να μας λύσουν το δημογραφικό" (δε σχολιάζω τους λαθρομετανάστες που αντιμετωπίστηκαν το ίδιο επί ΣΥΡΙΖΑ). Κάθε χρόνο, βγάζει η Ιταλία το "διάταγμα ροών", με βάση απαιτήσεις εργοδοτών σε κάθε νομό και αποφασίζει πόσους νόμιμους μετανάστες θα πάρει και ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ. Όλα γίνονται μέσω ίντερνετ (ηλεκτρνικά ζητάς εργάτες, ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι αλλοδαποί εργάτες απαντούν ότι θέλουν να έρθουν Ιταλία). Χωρίζονται σε εποχικούς, μόνιμους, σε υφιστάμενη ή αυτόνομη εργασία. Ο εργοδότης από πριν εγγυάται το μεροκάματο, ασφάλιση. Ο αλλοδαπός εντός 8 ημερών από την άφιξη στην Ιταλία (του ετοιμάζουν οι ιταλικές προξενικές αρχές έτοιμα όλα τα χαρτιά και απλά τα παραλαμβάνει), πρέπει να παρουσιαστεί στη Νομαρχία που του έχουν έτοιμη την άδεια παραμονής (εποχική ή μη). Τους καλούς, του χρόνου τους προτιμούν.

      Για φέτος η Ιταλία θα πάρει 30.850 από συγκεκριμένες χώρες. Oι μη εποχικοί για παράδειγμα θα είναι ιταλικής και μη καταγωγής λατινοαμερικάνοι και οι εποχικοί θα είναι από αυτές τις χώρες: subordinato stagionale nei settori agricolo e turistico-alberghiero (cittadini non comunitari per lavoro subordinato stagionale di Albania, Algeria, Bosnia-Herzegovina, Corea - Repubblica di Corea, Costa d’Avorio, Egitto, El Salvador, Etiopia, Ex Repubblica Jugoslava di Macedonia, Filippine, Gambia, Ghana, Giappone, India, Kosovo, Mali, Marocco, Mauritius, Moldova, Montenegro, Niger, Nigeria, Senegal, Serbia, Sri Lanka, Sudan, Tunisia, Ucraina).

      Βάλτε το στο google translate για αυτόματη μετάφραση, αν θέλετε:
      http://www.interno.gov.it/it/notizie/decreto-flussi-2019-ingresso-30850-lavoratori-non-comunitari

      Γιατί; Δεν είναι πιο εύκολο και φθηνό για την Ιταλία να πει στην Καρόλα Ράκετε: "Καρόλα, να σε πληρώσουμε κιόλας, να μας φέρεις 30.000 καημένους Λίβυους, που έχουμε ανάγκη"; Είναι πιο εύκολο! Αλλά, οι Ιταλοί πολιτικοί, μπορεί να έχουν ιστορία αμέτρητων σκανδάλων, κλοπών, αλλά στο τέλος τέλος, είτε διατηρούν ένα είδος εθνικής περηφάνειας για την ιστορία και την κουλτούρα τους είτε απλά σκέφτονται σε τι χώρα θα αφήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οπότε θα πληρώσω να φέρω τον άλλον από την Αργεντινή, παρά το Λίβυο. Εκτός των άλλων, ο νόμιμος και φακελωμένος Αλβανός που θα έρθει Ιταλία, με το που θα έρθει, θα παράξει πλούτο για την Ιταλία. Ο καημένος ο Λίβυος πρόσφυγας, θα έρθει και θα πει "τώρα ταίστε με, στεγάστε με". Οπότε τελικά δεν είναι τόσο άσχημα. Επίσης ο Αλβανός θα φύγει όταν λήξει η άδεια παραμονής και αν δε φύγει, θα τον ξέρουν με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση και θα τον κυνηγούν να τον απελάσουν. Ενώ το Λίβυο θα πρέπει να τον κάνουν Ιταλό. Τον ιταλικής καταγωγής Λατινοαμερικάνο πάλι, θα χαρούν να μείνει μόνιμα. Γι αυτό η Ιταλία έχει γεμίσει με Ουκρανές συνοδούς ηλικιωμένων, ενώ θα μπορούσε να γεμίσει με Λίβυες.

      Το τραγικό είναι πως αυτό δεν είναι ιδέα Σαλβίνι. Υπάρχει δεκαετίες, επί όλων των κυβερνήσεων. Απλά τώρα είναι στο χέρι του Σαλβίνι να πάρει ακόμα λιγότερους μουσουλμάνους και περισσότερους από χώρες μη μουσουλμανικές.

      Στην Ελλάδα κοιτάζουν απλά τα κεφάλια, συν ότι στην Ελλάδα βολεύονται όλοι με τους λαθραία εργαζόμενους. Οπότε, ποιος νοιάζεται για το αν η Ελλάδα θα μοιάζει στο μέλλον με αραβική χώρα ή όχι...Άλλωστε, όπως είχε πει και ο νυν βουλευτής ΝΔ κ. Καιρίδης, παιδιά των Οθωμανών είμαστε. Άρα, γιατί να ιδρώσει η Ελλάδα να φέρει πχ Ουκρανούς νόμιμους, όταν μας χτυπούν την πόρτα τόσοι και τόσοι πρώην υπήκοοι των Οθωμανών...

      Δόλια Ελλάδα...

      Διαγραφή
    3. Ελπιζω στην καταπολεμιση της υπογεννητικοτητας να συμβαλει με την μεθοδο αυτην και η ...γυναικα του Λοβερδου ...!! Διοτι αν εννοει την δικη μου...μαυρο φιδι που τον εφαγε...Δεν αστειευομαι ομολογω...Δεν υπαρχει περιπτωση.να ...διαπραγματευτει την δικη μου...Ας το κανει αυτος με την δικη του...και την κορη του..και την μανα του...Καβαλησαν μεγαλο καλαμι οι τυποι...και θαχει πονο τελικα εκει που θα καταληξει...αν δεν το καταπιουν ολο..

      Διαγραφή
    4. Κύριε Δημήτρη, μην ανησυχείτε. Ούτε αυτοί θα θέλουν τη σύζυγο ή την κόρη σας, εκτός κι αν είναι διατεθειμένες να ασπαστούν το ισλάμ. Αυτό που συμβαίνει σε όλες τις χώρες, είναι πως δημιουργούνται παράλληλες κοινωνίες. Υπάρχει το παράδειγμα του Λιβάνου. Στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν συντριπτικά χριστιανικό και αποκαλούνταν "Το Παρίσι της Ανατολής". Κάποια στιγμή έγινε πλειοψηφικά μουσουλμανικό. Τη συνέχεια την ξέρετε.

      Διαγραφή
  3. θα τους δώσουμε ταυτότητα και ένα αλεξίπτωτο να τους ρίξουμε στα μετόπισθεν του Ερδογάν...
    Ολα τα'χει σκεφτεί το Βαθύ Ελληνοαμερικανικόν κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μαριε μας δουλευουν σαν ραπτομηχανες.....ψιλο...χοντρο...μακρυ...πολυ μακρυ....γαζι....Εσυ λες ποτε σοβαρα ...οτι θα πεταξεις τα σκουπιδια σου στην αυλη του γειτονα ?? Τολμησε αν θες...και καθε μερα !! Για να δουμε...Αρα μακρυ....πολυ μακρυ ...παρα πολυ μακρυ....Τωρα ..τους ψηφισαν θα πεις και τους δυο...οκ...απεδειξαν δηλ. οι ψηφοφοροι τι ειναι οι ιδιοι....οκ...Τι ειναι Μαριε ??? Για πες...Δεν ειναι μακρυς ...πολυ μακρυς ...κλπ.....απ την αντιδιαμετρικη μερια τοπος ??? Τι τοπος ειναι εκει ??? Αυτος.....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.