23/7/19

Εισβολή στην Κύπρο – Όσο η Ελλάδα επιβραβεύει τους προδότες και τιμωρεί τους ήρωες, δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι... - Η περίπτωση επιβράβευσης Μαυρωτά

  • Εισβολή στην Κύπρο – Όσο η Ελλάδα επιβραβεύει τους προδότες και τιμωρεί τους ήρωες...
    Το Μέγαρο Αρχιεπισκοπής της Κύπρου μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974
Σάββας Καλεντερίδης
Τις μέρες αυτές βιώνουμε και επαναφέρουμε στη μνήμη μας τα τραγικά γεγονότα της εισβολής στην Κύπρο το 1974, που αποτελεί την τελευταία εθνική τραγωδία. Όμως για να φθάσουμε στην 20ή Ιουλίου, τότε που άνοιξαν οι μπουκαπόρτες του Αττίλα στις ακτές της Κερύνειας, είχε προηγηθεί το προδοτικό πραξικόπημα και οι μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην εξουδετέρωση μέσω διαταγών της Εθνικής Φρουράς, για να πατήσει σχεδόν ανεμπόδιστος ο Αττίλας τα ιερά χώματα της Κύπρου.
Από το βιβλίο Νικόλαος Κατούντας – Ο Λεωνίδας της Κερύνειας, που περιέχει μαρτυρίες συμμαχητών του για τον ηρωικό θάνατο του Αχαιού λοχαγού στις 22 Ιουλίου 1974, του οποίου είχα την τιμή να αναλάβω τη συγγραφή, παραθέτω υπό μορφή ημερολογίου ορισμένα γεγονότα που οδήγησαν στο προδοτικό πραξικόπημα:
Φεβρουάριος 1974
Λαμβάνεται σε πολιτικό επίπεδο η τελική απόφαση ανατροπής του Μακαρίου από τους Φαίδωνα Γκιζίκη (Πρόεδρο της Δημοκρατίας), Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο (πρωθυπουργό), Γρηγόριο Μπονάνο (αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων), ταξίαρχο Δημήτριο Ιωαννίδη (ουσιαστικό αρχηγό της χούντας).
26 Ιουνίου 1974
Ο διευθυντής του 2ου Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΕΦ Κώστας Μπούρλος επισκέπτεται την Αθήνα και μεταφέρει στην Κύπρο ειδικό κώδικα συνθηματικής επικοινωνίας με την Αθήνα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου
30 Ιουνίου 1974
Οι Ιωαννίδης-Μπονάνος αποφασίζουν την ανατροπή του Μακαρίου ορίζοντας ως ημερομηνία του πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 1974.
1 Ιουλίου 1974
Την 1η Ιουλίου 1974 με εντολή του ΑΕΔ στρατηγού Γρ. Μπονάνου δίδεται φύλλο πορείας για να παρουσιαστούν στην Αθήνα ο ταξίαρχος Μιχαήλ Γεωργίτσης και ο ταξίαρχος Παύλος Παπαδάκης, ο οποίος μέχρι και τις αρχές Ιουνίου του 1974 υπηρετούσε στη θέση του Επιτελάρχη του ΓΕΕΦ. Η εντολή προς Γεωργίτση δόθηκε απευθείας στον ίδιο με παράκαμψη του ΓΕΕΦ και του αρχηγού του, αντιστράτηγου Γ. Ντενίση.
2 Ιουλίου 1974
Ο διοικητής Καταδρομών Κύπρου συνταγματάρχης Κομπόκης και ο ταξίαρχος Γεωργίτσης παρουσιάζονται για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο γραφείο του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Γρ. Μπονάνου. Στη σύσκεψη αυτή ο Μπονάνος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την απόφαση ανατροπής του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με στρατιωτικό πραξικόπημα, που, όπως τους είπε, ελήφθη από την κυβέρνηση και τη στρατιωτική ηγεσία. Παράλληλα καθόρισε ως χρόνο εκδήλωσης του πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 1974, ώρα 19:30, και όρισε τον Γεωργίτση αρχηγό και τον Κομπόκη υπαρχηγό.
Ο Μπονάνος τόνισε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να επέμβει κανένας διότι «υπήρχε κάλυψη». Δεν προσδιοριζόταν μεν από ποιον είχε παρασχεθεί η κάλυψη, αλλά φαινόταν ότι ήταν από τις ΗΠΑ.
6 Ιουλίου 1974
Επιστρέφει στην Κύπρο ο Γεωργίτσης.
7 Ιουλίου 1974
Επιστρέφει στην Κύπρο ο Κομπόκης.
9 Ιουλίου 1974
Γεωργίτσης και Κομπόκης καλούν σε σύσκεψη επιτελείς και διοικητές μονάδων για τον καθορισμό των λεπτομερειών αναφορικά με την υλοποίηση του πραξικοπήματος. Στη σύσκεψη αυτήν μετά από συζήτηση κρίθηκε ομόφωνα ότι το πραξικόπημα δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί, για τους παρακάτω λόγους:
  • Πρώτον, υπήρχε κίνδυνος εσωτερικών ταραχών στην Κύπρο.
  • Δεύτερον, οι μονάδες ήταν ουσιαστικά διαλυμένες.
  • Τρίτον, η προετοιμασία ήταν ελλιπής.
  • Τέταρτον –και το κυριότερο–, υπήρχε κίνδυνος στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας.
10 Ιουλίου 1974
Ο ταγματάρχης Κοντώσης, που υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά ως σύνδεσμος με το ΑΕΔ, μεταφέρει στην Αθήνα στους Ιωαννίδη και Μπονάνο τους φόβους και τους ενδοιασμούς που εκφράστηκαν στη σύσκεψη. Πλην όμως η απάντηση ήταν ότι οι ενδοιασμοί και τα αιτήματά τους για αναβολή του πραξικοπήματος απορρίπτονται. Είναι διαταγή του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων και της κυβέρνησης να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για την ανατροπή του Μακαρίου.
11 Ιουλίου 1974
Στις 11 Ιουλίου οι Γεωργίτσης και Κομπόκης, αφού ενημερώθηκαν από τον Κοντώση για την επιμονή των Ιωαννίδη-Μπονάνου να γίνει το πραξικόπημα, έδωσαν εντολές και οδηγίες στους επικεφαλής των μονάδων που προσδιόρισαν ότι θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις για την κατάληψη των προεπιλεγμένων στόχων.
13 Ιουλίου 1974
Λευκωσία: Συνεργασία των Γεωργίτση, Κομπόκη, Παπαγιάννη (ΕΛΔΥΚ) και Γιαννακοδήμου, με σκοπό τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών του πραξικοπήματος.
15 Ιουλίου 1974
Ώρα 05:00
Ο αρχηγός του πραξικοπήματος ταξίαρχος Γεωργίτσης, ο οποίος αντικαθιστούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΦ Ντενίση που απουσίαζε στην Αθήνα, είχε μεταβεί στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ για να συντονίσει την επιχείρηση. Το αρχηγείο για την εκτέλεση του πραξικοπήματος είχε εγκατασταθεί στον συγκεκριμένο χώρο για λόγους ασφάλειας, δεδομένου ότι το ΓΕΕΦ συστεγαζόταν με το Αρχηγείο της Αστυνομίας και γειτνίαζε με το στρατόπεδο του Εφεδρικού Σώματος, που ήταν υπό τον έλεγχο του Μακαρίου.
Στη σύσκεψη στην αίθουσα επιχειρήσεων της ΕΛΔΥΚ παρευρίσκονταν μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Παπαγιάννης (ο διοικητής βρισκόταν στην Αθήνα για τη σύσκεψη «συσκότισης» που πραξικοπήματος) και ο συνταγματάρχης Σωτήριος Λιανάς, ο οποίος προοριζόταν να αναλάβει τη διοίκηση της ΙΙΙ ΑΤΔ.
Ώρα 05:30
Ανώτεροι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς έχουν μεταβεί στο ΓΕΕΦ και συμμετέχουν σε σύσκεψη στην αίθουσα επιχειρήσεων. Στο ΓΕΕΦ βρίσκονται επίσης στρατιώτες που υπηρετούν στο 2ο ΕΓ, καθώς και οι οδηγοί των επιτελών.
Ώρα 08:17
Ο Γεωργίτσης με σήμα του προς το Γραφείο του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΕΔ) και με χαρακτηρισμό Άκρως Απόρρητον (ΕΧ) και Αστραπιαίο ενημερώνει την Αθήνα για την έναρξη του πραξικοπήματος.
Ώρα 08:20
Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και καταδρομείς εφορμούν εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου αρχικά από την είσοδο και στη συνέχεια από την έξοδο που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά επί της λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη.
Ταυτόχρονα εκδηλώνονται και οι επιθέσεις εναντίον του Αρχηγείου Αστυνομίας, του στρατοπέδου του Εφεδρικού και του ΡΙΚ, καθώς και του διεθνούς αεροδρομίου Λευκωσίας…
Όλα τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα (εκτός από το βιβλίο «Νικόλαος Κατούντας – Ο Λεωνίδας της Κερύνειας») και στον Φάκελο της Κύπρου, που εξέδωσε σε τόμους η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ως αποτέλεσμα εκείνου του προδοτικού πραξικοπήματος χάθηκε η μισή Κύπρος, ενώ κατά την εκδήλωσή του σκοτώθηκαν 91 άτομα ενώ καταγράφηκαν 250 τραυματίες.
Όσο και αν φαίνεται παράξενο, κανείς από τους πρωταιτίους του πραξικοπήματος στην Κύπρο δεν δικάστηκε για το συγκεκριμένο έγκλημα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αντί να δικαστούν για την καταφανή προδοσία, οι πρωταγωνιστές αξιωματικοί του πραξικοπήματος επιβραβεύθηκαν μετά το 1974.
Σαν να υπήρχε ένα αόρατο χέρι που τους προστάτεψε και τους επιβράβευσε για τις πράξεις τους, που εξυπηρετούσαν στόχους ξένων δυνάμεων. Τώρα, το αν υπάρχει κάποια ομοιότητα με την επιβράβευση, αντί της τιμωρίας, Μαυρωτά στη θέση του ΓΓ Αθλητισμού, ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις συμμετείχε κι εκείνος σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, στην επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, το αφήνω στην κρίση σας.
Κατά τα άλλα, καληνύχτα Ελλάδα.
Τίτλος:
«Νικόλαος Κατούντας:
Ο Λεωνίδας της Κερύνειας» 

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14,
10557 Αθήνα
Τ 2103316036
Φ 2103250421
Σελ.: 310
ISBN978-618-5219-64-2
Κωδ.: 86979Π33
Τιμή: 18 €
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία και το pontos-news

36 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου Σάββα, χαίρειν!!! Αλλά πως; με τα τεκταινόμενα; Η επιλογή του Μαυρωτά είναι σαν ο Λεωνίδας να συσκέπτεται με τον Εφιάλτη για την άμυνα των στενών μετά την προδοσία. Δύσμοιρη Πατρίδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὀρθή ἐπανάληψη
    'Υπάρχουν περιπτώσεις συνταγματικῶς ἐπιβαλλομένης παρακοῆς σέ νόμους ἤ διαταγές ἤ ἀποφάσεις;
    Ναί, ὅταν διά τῆς ἐκτελέσεως αὐτῶν, προσβάλλεται εὐθέως τό θεμέλιο τοῦ Συντάγματος, δηλαδή ἡ Λαϊκή καί συνάμα Ἐθνική κυριαρχία, καθώς καί σέ περιπτώσεις προωθήσεως τοῦ ἰδίου καταστροφικοῦ ἀποτελέσματος, δηλαδή σέ περιπτώσεις προδοσίας ἤ ἀνταμοιβῆς προδοτῶν.

    Τότε, εἶναι ἄκυρη καί ἀνατρέψιμη ἀπό κάθε ἁρμόδιο ὄργανο τοῦ κράτους, ἀλλά καί ἀπό κάθε εὐσυνείδητο Ἕλληνα πολίτη, κάθε ἀπόφαση πού δίδει ἐπίφαση νομιμότητας εἰς, ἤ ἐπικυρώνει, εἴτε τήν κατάλυση τοῦ Συντάγματος, εἴτε τήν προδοσία τῆς Πατρίδας.

    Θεμέλιο της ἀπόψεως αὐτῆς εἶναι τό ἴδιο τό Σύνταγμα: Κατά τό ἄρθρο 120 τοῦ Συντάγματος:
    "1..... 2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. 3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. 4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."
    Ξαναδιαβάστε προσεκτικά τήν παράγραφο 2 τοῦ ἄρθρου 120 τοῦ Συντάγματος, καί θά ἰδεῖτε ὅτι ὁ Μαυρωτάς δέν εἶναι συνταγματικῶς ἐπιτρεπτά διορισμένος, ἀφοῦ ὑποστήριξε τήν προδοτική συμφωνία τῶν Πρεσπῶν.

    Διότι ὁ διορισμός του, πέραν τῆς ἀτομικῆς ἐμβέλειας αὐτοῦ, δηλαδή πέραν τοῦ ὅτι πρόκειται γιά ἀντισυνταγματική καί ἄρα ἄκυρη ἀτομική διοικητική πράξη, ὡς ἀνταμοιβή μιᾶς προδοτικῆς στάσεως,
    σημαίνει μέ κανονιστική περαιτέρω, ἐπίσης ἀντισυνταγματική, ἐνέργειά του,
    ὡς ἔγκλημα διαρκείας κατά τοῦ Πολιτεύματος καί κατά τῆς Δημοκρατίας,
    "Προδόσατε πάλι".

    Ὅσο αὐτά δέν νομικοποιοῦνται πράγματι, καί μένουν παράπονα ἤ κριτικές σκέψεις, καί ἀφίνεται ἡ πολιτική ἐξουσία στό ἀπυρόβλητο κάθε ἐλέγχου, ἀλλά καἰ αὐτο-ἐλέγχου, ἡ προδοσία καί ἡ ξενοκρατία κερδίζουν σέ ἀποτελεσματικότητα.
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι γιναμε παχυδερμα ??? Αν απαντηθει αυτο..εχουμε απαντησει στα παντα που μας αφορουν.Ειναι ενα ατομικο ερωτημα στον καθενα μας....που αφορα ομως ολους.
    Απαντησατε σ αυτο ?? Δεν ειναι πολιτικο..αλλα ουσιας και γεγονοτων...λογων...εργων.Δεν εχει καμμια σχεδη με την πολιτικη. Αλλα με την δομη των ανθρωπων.Γιατι λοιπον ??? Απαντηστε μεσα σας...κι εξω σας μετα αν θελετε αληθεια την ..αληθεια Αλλιως ας παψουμε ολοι...Αν απαντησουμε σωστα...ξερουμε τι φταιει..Κι αν ξερεις ..αρχιζει η βελτιωση στα παντα. Γιατι να μην απαντησουμε ?? Θα μας δειρει κανεις ? Οχι...Ειναι η πρωτη γεναια πραξη στην βελτιωση.Μην το ριχνουμε ο ενας στον αλλον.Δεν στεκει.Αν μας παρεσυραν ..ειναι γιατι αφεθηκαμε να το κανουν..Γιατι λοιπον κυριοι και κυριες οι πιο πολλοι απ τα χωρια μας..γιναμε με αλμα ετσι ?? Χθες ηταν ..χωριο. ..τωρα τι εγινε ?? Παλατι ?? Απο που κι ως που τετοιο αλμα χωρις σταδια ?? Και γιατι ηταν ντροπη το χωριο κι οχι το ..τωρα ?? Αφου μονο ντροπη ειναι ..τωρα...Ας απαντησουμε..πρωτα. Τοτε θα ξερουμε και ολους τους Εφιαλτες πως εγιναν..ποια μηχανη τους παραγει μαζικα εδω...χωρις τελειωμο...Καθε μερα κι αλλοι δεκα..οπως στην χουντα ιδιοι...Ιδιοι και χωρις....Χουντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. k. Σάββα Καλεντερίδη.
    Διαβάζω στην ανάρτηση σας πως οργάνωσε η χούντα σε συνεργασία με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων το πραξικόπημα στην Κύπρο για να εξουδετερώσουν την Εθνική φρουρά και να ανατρέψουν τον Πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριο που είχε εκλεγεί από τον Κυπριακό λαό.
    Το κείμενο αναφέρεται κύρια στο ιστορικό της προετοιμασίες μέχρι τον βομβαρδισμό του προεδρικού μεγάρου που προφανώς σκόπευε στην αφαίρεση της ζωής του Μακαρίου.
    Συμφωνώ με το ιστορικό όμως και με την προτελευταία παράγραφο της ανάρτησης όπου τονίζεται ότι κανείς από τους πραξικοπηματίες δεν δικάστηκε για το συγκεκριμένο έγκλημα
    Θέτω με τη σειρά μου ορισμένα ερωτήματα στα οποία η απαντήσεις ολοκληρώνουν σε γενικές γραμμές την αναφορά στο πραξικόπημα.
    α) Η χούντα (σε συνεργασία με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ) οργάνωσε από μόνη της το πραξικόπημα;
    β) Δεν υπήρχαν συνεργοί- υποκινητές από εξωελληνικά κέντρα;
    γ) Γιατί βάλθηκαν- πέρα από την εξουδετέρωση της εθνικής φρουράς- να σκοτώσουν τον Μακάριο;
    δ) Ποιος ήταν ο ρόλος του στρατηγού Γ. Γρίβα (Διγενή);
    ο οποίος ήταν
    1)Στην διάρκεια της κατοχής αρχηγός της οργάνωσης Χ που μόνο εθνική αντίσταση στον κατακτητή δεν έκανε
    2)Συναρχηγός με τον Μακάριο της ΕΟΚΑ η οποία δικαιώθηκε για τον ένοπλο αγώνα της.
    3) Αρχηγός της ΕΟΚΑ Β που υπονόμευσε την συνοχή της Κυπριακής δημοκρατίας;
    κ. Σάββα Καλεντερίδη. Η ανάρτησή σας θα ήταν άψογη αν δεν συμπληρώνατε σε αυτήν την τελευταία παράγραφο όπου επιχειρείτε ανεπιτυχώς να εμφανίσετε τον Μαυρωτά ως πραξικοπηματία για το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών» Αν ο Μαυρωτάς είναι «προδότης» μήπως θα πρέπει να κατονομάσετε ως «νέους προδότες» υπουργούς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που εκφράζονται θετικά για την συμφωνία των Πρεσπών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα;
      Όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει, κι όμως τα αναγνωρίσαμε με δική μας υπογραφή.
      Όποιος τα αναγνώρισε, όποιος έβαλε την υπογραφή του και την ψήφο του, θα παραμείνει στην Ιστορία ως προδότης.
      Μην υπερασπίζεσαι μια προδοτική συμφωνία.

      Διαγραφή
    2. Κ. Σάββα Καλεντερίδη
      Συμφώνησα με ένα μεγάλο μέρος αυτών που παρουσιάσατε.
      Εκτιμώ ότι η απάντηση σε τέσσερα ερωτήματα που άμεσα σχετίζονται με το πραξικόπημα στην Κύπρο θα συνέβαλε στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του πραξικοπήματος.
      Επιμένω ότι κακώς και ανεπιτυχώς παραλληλίζετε τον Μαυρωτά με τους πραξικοπηματίες της Κύπρου.
      Επιμένω ότι αν ο κ. Μαυρωτάς είναι «προδότης» τότε και υπουργοί της ΝΔ είναι
      «νέοι προδότες»
      Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να λάβει μέρος στο ενδοκομματικό θέμα που προέκυψε, τότε λογικά θα πρέπει να αποδώσετε μομφή στον Κ. Μητσοτάκη ως «κρυπτοπροδότη»
      κ. Σάββα Καλεντερίδη
      Για αυτά που γράφετε περί της αναγνώρισης μακεδονικού έθνους καθώς και μακεδονικής γλώσσας αρμοδίως σας απαντά η συμφωνία των Πρεσπών, όχι εγώ.
      Σας προτείνω να επανέλθετε στο θέμα αυτό με τεκμηριωμένη άποψη λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα αναφέρονται στη συμφωνία των Πρεσπών.
      Η συμφωνία των Πρεσπών επικυρώθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων που εκλέχθηκε από τον Ελληνικό λαό. Άρα κατά την άποψη σας η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων αποτελείτε από «προδότες»;
      Υπερασπίζομαι την συμφωνία των Πρεσπών γιατί δεν είναι προδοτική συμφωνία.
      Εκτιμώ τέλος ότι
      α)Καλώς αναρτήσατε το άρθρο για το πραξικόπημα της Κύπρου.
      β) Κακώς αποσιωπάτε να απαντήσετε στα τέσσερα ουσιώδη ερωτήματα που έθεσα.
      γ) Πολύ κακώς επιχειρήσατε (ανεπιτυχώς βέβαια) να παραλληλίσετε τις πραξικοπηματικές ενέργειες της χούντας με την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για τις Πρέσπες.
      δ) Ήδη μέσα στη ΝΔ υπάρχει μια αναταραχή για το θέμα των Πρεσπών όπου η ακροδεξιά πτέρυγα επιμένει στην «προδοσία» ενώ η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα καθώς και η καραμανλική πτέρυγα δεν ενστερνίζονται την άποψη της ακροδεξιάς.

      Διαγραφή
    3. Πρέπει κανείς νά εἶναι κανείς προδότης ἤδη, γιά νά μή θέλῃ νά καταλάβη γιατί εἶναι προδοτική ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν.
      Ποῦ τήν εἴδατε τήν πλειοψηφία στήν Βουλή; Μέ Βουλή ἐκλεγμένη ἀπό τό 50% τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ, μιά πλειοψηφία 151 βουλευτῶν ἀντιπροσωπεύει μόνο τό 26% τοῦ ἐκλογικοῦ σὠματος.
      Κι ἄν ὑπολογίσουμε τό μπόνους Παυλόπουλου τῶν 50 βουλευτῶν "γιά νά ἔχῃ Κυβέρνηση ἡ Ἑλλάδα", κι ὄχι γιά νά φηφίζονται προδοτικές συμφωνίες ὅπως τῶν Πρεσπῶν, ἤ καί ἄλλες πού ἕπονται λόγω δουλοπρέπειας στόν Πάητ, τό 26% γίνεται μόλις 20%.

      Ὕστερα, πότε κάποιος δέν καταλαβαίνει ὅτι ἔχει προδώσει ἤδη; Ὄταν δέν τιμᾶ τό αἷμα τῶν προγόνων μας μακεδονομάχων πού ἀγωνίσθηκαν γιά τή ἐλευθερία τῆς Μακεδονίας, ἀλλά τό θεωρεῖ "κοινό", ἴδιο μέ αὐτό ὅσων ἦλθαν μέ τό ψέμμα, ἄλλοι γιά νά διεκδικήσουν, καί ἄλλοι γιά νά παραχωρήσουν, αὐτά πού δέν τούς ἀνῆκαν, γῆ καί ὄνομα καί περιοχή τῆς Μακεδονίας στούς παραχαράκτες τῆς ἱστορίας της καί ἐπίβουλους ξένους.
      Ὅσο γιά τούς ἐκ Μακεδονίας πράγματι λίγους Σκοπιανούς, μία μικρή μειονότητα ἀπογόνων τῶν ἐθνοπροδοτῶν ἤ καί παρασυρμένων ἀπό ἐθνοπροδότες τοῦ ἐμφυλίου πολέμου 1946-1949, αύτοί ἔχουν τό ἐλαφρυντικό ὅτι δέν πρόδωσαν οἱ ἴδιοι ἀλλά οἱ πατέρες τους καί μάλιστα πολλοί ἀπό αὐτούς ἴσως καί ἀπό ἄγνοια καί προπαγάνδα. Οἰ δικοί μας δέν ἔχουν ὅμως, κανένα τέτοιο ἐλαφρυντικό....

      Τέλος γιά τήν "λύση", ποῦ τήν εἴδατε; Στά σχολεῖα τῶν Σκοπίων, ἤ στούς ἀνόητους πολιτικούς τους, πού δουλεύουν γιά μιά μεγάλη ἰσλαμιστική Ἀλβανία καί ἐπί τῶν Σκοπίων; μέ ναζιστές Γερμανούς νά τήν ἐλέγχουν προσωρινά, καί στά αὐτιά τῶν ὁποίων πολιτικῶν ἤδη ἀντηχεῖ τό Ἀλλάχ Ἀκμπάρ τῶν ριζοσπαστικοποιημένων Ἀλβανῶν τῶν Σκοπίων καί τῶν συμμάχων τους ἐκ τῶν Τουρκο-Ἴσις...

      Ναί κύριε, νομίζω ὅτι ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν εἶναι καί θά εἶναι προδοτική γιά τήν Ἑλλάδα, ἀλλά καί καταστροφική γιά τήν εἰρήνη, καί στά Σκόπια καί στά Βαλκάνια.
      Καί ἐπίσης πιστεύω ὅτι μόνο μέ ἄρση τοῦ Τραπεζικοῦ ἀπορρήτου,
      θά μάθουμε ποιός, ἀπό ποιούς καί πῶς πληρώθηκε γιά νά ὑπογράψῃ τέτοια συμφωνία.
      Τό διαρκές ἔγκλημα αὐτῆς τῆς ἐθνικῆς προδοσίας εἶναι ἀπαράγραπτο.

      Ἐκτός κι ἄν ἀλλάξουν ξαφνικά οἱ Σκοπιανοί καί παραδεχθοῦν ὅτι δέν εἶναι Μακεδόνες, ὅτι ἡ γλῶσσα τους δέν εἶναι μακεδονική, ὅτι δέν ἔχουν καμία σχέση μέ τήν Μακεδονία πλήν λόγω τῆς κάποιας προπαγάνδας πού ὑπέστησαν ἐπί 100 χρόνια, ἤδη, καἰ τότε γίνει γράμμα νεκρό ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν.
      Μέχρι τότε, κινδυνεύει σοβαρά ἡ Ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας.
      Ἡ σέ βάρος μας συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, ναρκοθετεῖ τήν εἰρήνη στά Βαλκάνια, ἐκτός κι ἄν παραδώσουμε τήν Μακεδονία μας, σέ ἄλλο κράτος ἤ σέ ξένη δύναμη.

      Καί δέν ταιριάζουν στά ἀνωτέρω, οἱ ὅποιες ταμπέλες ἔχετε τυχόν ἕτοιμες γιά ἀκροδεξιά καί τά ὅμοια. - Σᾶς θυμίζω καί τόν Μίκη Θεοδωράκη καί τόν Μανώλη Γλέζο καί τόν Χαρίλαο Φλωράκη, ἀλλά καί τόν Ἀνδρέα Παπανδρέου, πού βεβαίως δέν ἦσαν ἀκροδεξιοί καί ὑπερασπίσθηκαν τήν Ἑλληνικότητα τῆς μιᾶς και μοναδικῆς Μακεδονίας.

      ΥΓ. Τό νά κάτσῃ κάποιος καί νά συζητᾶ τίς λεπτομέρειες ὅπως προτείνετε, ὅταν ἔχῃ προδοθῆ τό οὐσιῶδες, εἶναι βλακεία:
      Δόστε μου τό ὄνομά σας, καί τά δικαιώματα στήν περιουσία σας, 50%-50%, καί μετά νά συζητήσουμε γιατί αὐτή εἶναι μιά κατά βάθος "συμφερτική ρύθμιση" καί γιά τούς δυό μας!

      Διαγραφή
    4. Ο Στρατηγός Διγενής είχε τον τίτλο του ""Αξιου τέκνου της πατρίδος"" για την (πραγματική του) προσφορά στην αντίσταση κατά την κατοχή (μέσα στην Αθήνα, ανάμεσα στις γραμμές των Γερμανοιταλών, κι όχι όπως οι κομμουνιστές ψήνοντας κλεμμένα κατσίκια στα βουνά και σκοτώνοντας μεμονωμένους γερμανούς), την ηρωική δράση της Ομάδας Χ στα ματωμένα Δεκεμβριανά (ένοπλη στάση-κατάλυση του κράτους από τους κομμουνιστές), την πολεμική του δράση εναντίον των Αγγλων στην Κύπρο, που οδήγησε εν τέλει στην ανεξαρτησία της
      Θα μου πείς ψιλά γράμματα αυτά για κομμουνιστές.Τί θα πεί Πατρίδα, τί θα πεί Μακεδονία, τί θα πει προδοσία, τί θα ατιμωρισία. H oπως το λέει παρακάτω ο Oracolum gia ton Γκουιτσαρντίνι, "Τι Γαλλία, τι Ισπανία, αρκεί να τρώς"

      Διαγραφή
    5. Chris (23/7/19 1.12 πμ)
      Με αυτά που γράφεις ομολογείς ότι
      1) Ο Γρίβας Χίτης αρχηγός της οργάνωσης Χ δεν είχε καμιά απολύτως αντιστασιακή δράση κατά των κατακτητών σε αντίθεση με αρκετούς άλλους αντιστασιακούς που δεν ήταν αριστεροί όμως πολέμησαν ένοπλα τους κατακτητές. Εννοώ την ΠΕΑΝ , τον Ψαρό με το 542 σύνταγμα, τον ΕΔΕΣ.
      2) Ο Γρίβας με τον οργάνωση Χ το μόνο που έκανε στην κατοχή ήταν ο αντιαριστερός
      ένοπλος αγώνας σε συνεργασία με τους κατακτητές. Ουσιαστικά ήταν συνεργάτης των κατακτητών ενάντια στην Εθνική αντίσταση.
      3) Ντροπή σου και ντροπή για κάθε πατριώτη να αποκαλεί «ηρωική» την δράση αυτών που συνεργάσθηκαν με τους κατακτητές.
      Αυτά όσον αφορά την δράση του Γρίβα και της γερμανόφιλης οργάνωσης Χ
      Και πάλι ντροπή σου.
      ΥΓ «Αξιο τέκνο της πατρίδας» είναι αυτό που πολεμά τους κατακτητές για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης πατρίδας, όχι αυτό που συνεργάζεται εν όπλοις με τον κατακτητή. Πατριώτης είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του όχι αυτός που αγαπά τους κατακτητές της πατρίδας του.
      .

      Διαγραφή
    6. Τα "άξια τέκνα της πατρίδας" που υπονοείς αγωνίσθηκαν για να φέρουν "λαϊκή δημοκρατία" και όχι την δημοκρατία που ζούμε. Ρώτα κανένα μετανάστη του ανατολικού μπλοκ να σε πληροφορήσει πόσο "δημοκρατικό" είναι το καθεστώς της "λαϊκής δημοκρατίας" και γιατί φεύγουν πηδώντας ηλεκτροφόρα σύρματα και φτιάχνοντας βάρκες από πλαστικά μπουκάλια.
      Για να λέμε και τα στραβά όλων...

      Διαγραφή
    7. Ari Gold(23/7/2019 10.47πμ)
      Αναφερόμενος εγώ στα άξια τέκνα της πατρίδας εννοώ τους πολίτες που ως πατριώτες υπερασπίζονται με όπλα αν χρειασθεί το πάτρια εδάφη που κατέλαβαν ξένοι κατακτητές.Αυτή η πατριωτική δράση είναι εντελώς ανεξάρτητη από τα πολιτικά φρονήματα του πολίτη - πατριώτη.Μπορείς να το καταλάβεις αυτό;
      Αυτός ο αγώνας ο πατριωτικός αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην εκδίωξη των κατακτητών.
      Από εδώ και πέρα ο λαός αποφασίζει πως και από ποια πολιτική παράταξη θα κυβερνηθεί θα κυβερνηθεί.
      Εσύ με την αντιαριστερή εμμονή σου παρακάμπτεις την πατριωτική διάσταση , παρακάμπτεις τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και καταλήγεις στην άκρως φαιδρά κατάσταση να μιλάς είκοσι χρόνια μετά την διάλυση μετά την κατάργηση του σοβιετικού συστήματος και αντί να παίρνεις θέση στο ζήτημα το πατριωτικό αναφέρεσαι χωρίς λόγο στον αντικομμουνισμό που έχει καταργηθεί. Ούτε άνθρωποι με αλτσχάιμερ δεν συμπεριφέρονται έτσι.
      Αν θέλεις να μιλάς για τον αντικομμουνισμό σου προκειμένου να αποκρύψεις τον κίβδηλο «πατριωτισμό » της ακροδεξιάς και τους δωσίλογους της κατοχής που έγιναν κατόπιν εορτής «πατριώτες» να το κάνεις μόνος σου.
      Κατάλαβες τώρα κύριε «πατριώτη» του γλυκού νερού;

      Διαγραφή
  5. >>Σαν να υπήρχε ένα αόρατο χέρι που τους προστάτεψε και τους επιβράβευσε για τις πράξεις τους, που εξυπηρετούσαν στόχους ξένων δυνάμεων.<<

    Κύριε Καλεντερίδη,
    Δε νομίζω πως υπήρχε κανένα αόρατο χέρι. Πχ, δε νομίζω πως ο Κίσινγκερ ενδιαφερόταν να προαχθεί ο ένας που είχε πάει για τσιγάρα αφήνοντας την τορπιλλάκατο και ο άλλος που είπε "έχω γυναίκα και παιδιά, δεν υπακούω εντολές". Απλά, η Ελλάδα, είναι ένα κράτος που ο κοτζαμπασισμός, δεν πέθανε ποτέ. Είναι το κράτος που αν έχεις γνωριμίες, γίνεται οτιδήποτε.
    Για να τιμωρηθούν οι Έλληνες που είχαν ευθύνες στην Κύπρο, θα έπρεπε να γίνει τεράστια δίκη. Τέτοια δίκη, θα κρατούσε χρόνια, μόνο και μόνο λόγω του όγκου των μαρτύρων. Αυτή θα ήταν μια πολιτικά τοξική δίκη για όλους, έχοντες ευθύνες και μη. Γιατί θα θύμιζε συνεχώς τα γεγονότα και δε θα άφηνε να ξεχαστεί. Ο λαός ξεχνά γρήγορα, αλλά όχι αν το πρόβλημα είναι συνεχώς στην επικαιρότητα. Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει "σε 10 χρόνια θα το χομε ξεχάσει", είχε δίκιο. Πολλοί λένε πως δεν είχε και αποδείχθηκε στην πράξη. Όχι! Δεν ξεχάστηκε, γιατί δε λύθηκε τότε. Αν είχε λυθεί τότε, σε 10 χρόνια, όντως ο κόσμος θα είχε συνηθίσει. Εδώ στις εκλογές και ο Τσίπρας ήδη πήρε 31%, γιατί ο κόσμος ξέσπασε στις ευρωεκλογές. Και στις ευρωεκλογές πόσο στοίχισε το σκοπιανό στον Τσίπρα; Από τις 9 μονάδες διαφορά, να βάλουμε τις 4,5; (κι άλλες τόσες λόγω θεμάτων οικονομίας;). Μη έχοντας η Ελλάδα και πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη, φρόντισαν να μη γίνει δικαστική, αλλά πολιτική διερεύνηση της Κύπρου (ήσυχα ήσυχα και...σφραγισμένα για 40 χρόνια).

    Περίπου το 1500, η Ιταλία ήταν κατακερματισμένη σε πριγκηπάτα, μικές ρεπούμπλικες και βασίλεια. Είναι η περίοδος του ιταλικού "επαρχιωτισμού". Τότε, ένας πολιτικός, ιστορικός και πρεσβευτής της Φλωρεντίας,ο Γκουιτσαρντίνι, έγραψε το περίφημο "Τι Γαλλία, τι Ισπανία, αρκεί να τρώς". (Ήταν χρόνια πρεσβευτής στην Ισπανία και γυρίζοντας στη Φλωρεντία έκανε συμμαχία με τη Γαλλία). Αυτό ήταν το πολιτικό πνεύμα της εποχής, όπου ο κάθε Ιταλός επαρχιακός ευγενής, κοιτούσε την καρέκλα του και έκανε συμμαχίες με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης κατά άλλων Ιταλών τοπικών μοναρχών και περιέφερε τον περιορισμένο στρατό του, να πολεμάει από δω κι από κει, ανάλογα με το αν ήταν σύμμαχος της μιας ή άλλης δύναμης και συχνά εναντίον των άλλων Ιταλών. To σημαντικό τότε, ήταν ο κάθε τοπικός ηγεμόνας, να μπορεί να κρατά την καρέκλα του. Δικαιολογούσεε μάλιστα ο Γκουιτσαρντίνι την "ρεαλπολιτίκ" αυτή της εποχής, ως εξής: "Γιατί αν εμπιστευθείς τους Ιταλούς, πάντα θα απογοητεύεσαι. Μη έχοντας τέλος η αμορφωσιά τους, ούτε κανόνες ούτε όρια, προχωράει ακράτητη και σου δίνει ξυλιές στο κεφάλι".

    Η Ελλάδα, είναι σαν την Ιταλία του Γκουιτσαρντίνι. Με τη διαφορά πως αντί για πριγκηπάτα και τοπικούς ηγεμόνες, έχει κόμματα και κομματικούς αρχηγούς. Τους Έλληνες ψηφοφόρους, τους βλέπουν ακριβώς όπως ο Γκουιτσαρντίνι τους τότε Ιταλούς. Και το κυριότερο; Είναι ευχαριστημένοι με αυτό το καθεστώς, γιατί έχουν την καρέκλα τους.

    Δεν τους ενδιαφέρει ούτε τι ψηφίζει ο άλλος σε δημοψήφισμα ούτε η Μακεδονία ούτε το Αιγαίο ούτε αν αύριο τους υπήκοους θα τους λένε Αμπντούλ ούτε τίποτα. Και αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και κανέναν! H διαφορά με το 1500; Τότε το λέγαν στον υπήκοο πως ήταν μοναρχία. Τώρα το πουλούν ότι είναι δημοκρατία.

    Γεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο του Oraculum στηριζεται σέ τιυλάχιστον μία ἐσφαλμένη βάση, ὅτι ὁ λαός ξεχνᾶ, ξεχνώντας ὄμως, ὁ κ. Oraculum, ὅτι ὑπῆρξε καί ὑπάρχει συνεχής χειραγώγηση ὑπέρ τῆς Προδοτικῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν.
      Πάει πολύ νά μή τό βλέπει κάποιος αὐτό, καί νά νομιμοποιεῖ συμπεράσματα πού στηρίζονται σέ χειραγώγηση καί τῶν ἠλικιωμέων ἀπό τήν τηλεόραση, καί τῶν νέων ἀπό τό ζάλισμα ὅτι ἀλλιῶς δέν θά εἶναι ἐλεύθεροι.

      Ὁ μέσος Ἕλληνας πού εἴτε βέπει Τηλεόραση, εἴτε δέν κυττᾶ πολύ διαδικτυακή ἐνημέρωση, ἀγνοεῖ ἀκόμη ποιός εἶναι ὁ Σόρος (τόν μπερδεύει μέ τόν...Σῶρα).
      Καί ὁ μέσος νέος, ἔχει μεγαλώσει μέ τό δόγμα κάνε αὐτό πού θέλεις κι ὄχι αὐτό πού πρέπει γιατί τό παχινίδι τό ἔχουν πουλήσει καί θά εἶσαι τό κορόϊδο.
      Ἄν αὐτά δέν ἀλλάξουν δέν φταίει ὁ Λαός πού "πείθεται" νά παραπείθεται.

      Καλή ἡ ἀναφορά στήν φεουδαρχία. Τέτοια ἔχουμε καί τώρα, ἀλλά ἄλλου τύπου καί μαζί μέ προπαγάνδες αἰχμῆς, τρολλικές!

      Διαγραφή
    2. Ημουν ετοιμος να αναφερω τον ....Αρχοντοχωριατη του Μολιερου ..σαν μερος του οτι εγινε.
      Ομως σε μια..καταπληκτικη εμπνευση ο κ.Ορακολουμ με τον Γκουιτσαρντινι ...εφτιαξε ενα πινακα ζωγραφικης αναλογο εργου του Λεοναντο Νταβιντσι...και απαντησε τι φταιει....Ενα ρεσιταλ περιγραφικης αληθειας.Οτι .." δηθεν" υπσρχει γυρω μας ...ολα δηλ...ειναι γιατι θελουμε να ξεχασουμε κατι...οτι ειμαστε χοντροκομμενοι χωρικοι του 1500....υποταγμενοι σε Φεουδαρχες ...Γιαυτο προσποιουμαστε τους ξενους...για αποφυγη της ιδεας αυτης.Το δωσε κωλο...οπου ναναι ...οπως ναναι..οικειοθελως...ειναι για να τρωμε...ναχουμε..να παριστανουμε οτι δεν ειμαστε αυτα ολα.. Ολη η ...ψωρα .και φιγουρα αυτο επιδιωκει...Εναν αλλο ρολο..ανυπαρκτο.
      Υπαρχει μια σναλογια οσων εγραψα πιο πανω κι οσων ειπε ο κ.Ορακολουμ...
      Αυτος εχει απαντησει γιατι...κατα 60%...οταν ειπε ..." για να φαμε"...περιγραφοντας την ..δικαιολογια ολων μας...Πολιτειακα ομως ..απαντησε 100%....Αν τα Ελληνικα κομματα φεουδα...φεουδαρχη ληστη...ειχαν κι αλογα...και δορατα...κι ασπιδες με οικοσημα...θαδειναν και αγωνες ιπποσυνης ..ιπποδρομιες με τα σημαιακια των οικων...οπως στην.πλατεια της ...Σιενα...
      Αν αποδεχτουμε την αληθεια θα αλλαξουμε σε ολα προς το καλυτερο..( εδω ηταν χειροτερο με τους τουρκοκοτζιαμπασηδες της Ανατολης..και να μην επιχαιρουν οι ...αριστεροι διοτι αυτοι προσθεσαν και τις ...στεπες..)

      Διαγραφή
    3. Κύριε Δημήτρη, όχι μόνο αυτό. Έχουν τη νοοτροπία του μονάρχη. Και στην εξ αίματος διαδοχή στο θρόνο και στον τρόπο αφ υψηλού αντιμετώπισης του ψηφοφόρου-χωρικού και στο δημόσιο λόγο που απευθύνουν στο "χωρικό" και στον τρόπο που βρίσκουν να τοποθετούν κάποιον που θέλουν αυτοί, ακόμα κι αν ο "κυρίαρχος λαός" τον είχε στείλει εκτός βουλής (επικρατείας, διευθυντικές θέσεις κλπ). Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν συχνά για να πείσουν τον ψηφοφόρο, είναι ελεινά. Δηλαδή πρόκειται για αισχρή και ανερυθρίαστη απάτη. Ή να λέει ο πρίγκηπας, πως ο (μωρός και απέραντα αμόρφωτος) λαός δεν καταλαβαίνει ΑΚΟΜΑ τη μεγαλοφυή σκέψη μου, αλλά όταν του την αναλύσω, θα το καταλάβει εν καιρώ και πριν τις εκλογές, η αποδοχή των Πρεσπών θα είναι πια πλειοψηφική. Δηλαδή, απίστευτος εμπαιγμός! Αλλος να λέει πως θα βάλει νάρκες. Άλλος έλεγε πως θα αδειάσει απο τους αλλοδαπούς την Ελλάδα και θα μείνουν μόνοι οι Έλληνες όπως παλιά. Άλλος να σου λέει πως αν ακυρωθεί η συνθήκη των Πρεσπών, οι Τούρκοι θα ακυρώσουν τη Λωζάννη. Άλλος να φωνάζει για σκάνδαλο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διορίσει τους δικαστές 1 μήνα, γιατί θέλει να έρθει να τους διορίσει αυτός, για να τους έχει αυτός στο χέρι και να λέει πως το σκάνδαλο είναι του αλλουνού. Όλοι φυσικά όταν είναι αντιπολίτευση τάζουν ειδικά δικαστήρια, που φυσικά κανείς δεν είναι τρελός να κάνει, γιατί όταν θα έρθει ο άλλος και θα βάλει δικούς του δικαστές, θα του ανταποδώσει. Οπότε φυλακή δεν πάει κανείς ποτέ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Κουράζεται ο νους και μόνο που ανακαλεί στη μνήμη τα πρώτα. Αλλά δείχνει πραγματικά το πώς βλέπουν το χωρικό-ψηφοφόρο. Πάλι καλά που δεν έχουν σκεφτεί να φέρουν και το ius primae noctis.

      Διαγραφή
    4. Ευθυμα
      Κοιτωντας τις γυναικες σε τι κατασταση ...οργασμου βρησκονται γυρω απο εναν .αρχηγο ...δεν αποκλειεται το ..ιους πριμαε νοκτις...των φεουδαρχων...αρκει να τρωμε...

      Διαγραφή
  6. Η διαταγη του Ιωαννιδη ηταν σαφης.Φερτε μου το κεφαλι του Μουσκου.Τωρα γιατι το προεδρικο μεγαρο δεν κυκλωθηκε αλλα η επεμβαση σ εαυτο εγινε σε σχημα Π ωστε να διαφυγει απο εκει ο Μακαριος ειναι αποριας αξιο οταν την επιχρειρηση αναλαμαβανουν εμπειροι Αξ/κοι.Και ειδικα οταν ειναι γνωστο τοις πασι οτι πραξικοπημα χωρις τη συλληψη του "στοχου¨" ειναι καταδικασμενο να αποτυχει.Με τη γνωστη συνεχεια των δηλωσεων Μακαριου στον ΟΗΕ.Οχι οτιθα αλλαζε κατι ακομα κα εαν επιαναν το Μακαριο καθως οι προετοιμασιες της εισβολης απο τους Τουρκους ειχαν ξεκινησει αποδεδειγμενα απο τις αναφορες της ΕΥΠ μηνες πριν ακομα και απο την οριστικη αποφαση του πραξικοπηματος.Ειναι ηλιου φαινοτερο λοιπον οτι για ανα τιμωρηθουν εφιαλτες και εκτελεστικα οργανα θα πρεπει να μην υπαρχουν ξενοδουλοι πολιτικαντιδες.Οχι μονο δεν τιμωρουνται αλλα και αυτοι που αποτελεσαν ασταθμητοι παραγοντες στα σχεδια τους διωκονται πολλες φορες ακομα και μεχρι Θανατου...ΣΑΒΒΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ..!!!???ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι δεν ηθελαν ολοι τον ...Μακαριο ξενοι και ντοπιοι βαλτοι ??? Τοσο πολυ ...πια ?? Διοτι αυτο απαντα σε ολα...Και δεν βλεπω να το ψαχνει κανεις....Προφανως διοτι δεν ηταν σιγουροι οτι δεν θα το γυριζε ολο στην Ρωσια. ΕΕ και ?? Η Ρωσια τοτε ηταν ηδη στην Αιγυπτο μετα τον πολεμο των 6 ημερων.Μα διοτι ...αν το γυριζε κι αυτη...δεν θαχε διεξοδο ..καποιος !!! Ναι αυτος.....Να ποιος ειχε λογο να ..φαγωθει...Γιαυτον εγιναν ολα...και με την ...ευγενη χορηγια του....και κανει και την...παπια...αφου εβαλε αλλους να το κανουν...κι εδω...κι εξω...

      Διαγραφή
    2. αυτο ακριβως..η προδοσια της Κυπρου ηταν ενα σχεδιο ξενων δυναμεων στημενο αποκλειστικα στη πολυ καλη μελετη των αρνητικων χαρακτιρηστικων του τοτε πολιτικου δυναμικου...στον ανοητο και υπερεκτιμημενο τομαρι του Ιωαννιδη,στην εξουσιομανια του Ελληνα πολιτικαντη,και στη ματαιοδοξια του Μακαριου..ολοι τους ηξεραν ενα διαφορετικο σχεδιο οσον αφορα την εξελιξη του..ενω ουσιαστικα την πληρη εξελιξη την ηξεραν ο κισινγκερ,ο μπονανος,και ο Καραμανλης.Παρατηρωντας μακροσκοπικα το σχεδιο του πραξικπηματος διαφενεται ξεκαθαρα η προθεση τησ διαφυγης του μακαριου ωστε να ελαχιστοποιηθει η ενοτητα στην επικειμενη εισβολη.Ειναι ηλιου φαινοτερο οτι οι περισοτεροι εμπλεκομενοι ηξερα το σχεδιο για μια μινι εισβολη με μια τουρκικη βαση στη Κερυνεια ετσι ωστε σε μελλοντικη ενωση της Κυπρου με την Ελλαδα να μην φοβαται η Τουρκια χτυπα στο υπογαστριο της απο τη Κυπρο σε ενα πιθανο Ελληνοτοθυρκικο πολεμο..!!Ακομα και η εκεχειρια ηταν στο προγραμμα και εαν δεν ηταν αναγκαστικε να μπει λογο της ανικανοτητας του Τουρκικου στρατου να ξεκαθαρισει το παιχνιδι απο τον Αττιλα 1..εκανα αποβαση χωρι ς καμια βολη πυροβολικου στη περιοχη τηα αποβασης Ελεεοσσσσ χωρια απωλειες στη αποβαση και παλι δεν τα καταφεραν....η στρατιωτικη εκτιμηση του Αττιλα 1 ηταν ολοφαανερο πως δεν χρειαζοταν καμια πλαρη εμπλοκη της Ελλαδας εφοσον υπηρχε η θεληση να αλλαξουν τα παραγματα..απλα 50 αντιαρματιστες οπως πολλοι βετερανοι δηλωσαν εφταναν για να τους ριξουν στη ΘΑΛΛΑΣΑ

      Διαγραφή
    3. Κ.Απολιτικαλ...εγω μιλουσα για τον.υπαιτιο τον κυριο : το Ισραηλ....

      Διαγραφή
    4. Πολλά θα μπορούσε να πεί ο συγχωρεμένος Ρεζάσκι, ο Βούλγαρος ΑΚΑΜ στην Αίγυπτο, ο οποίος πήρε από το χέρι τον Μακάριο, τον έβγαλε από το Προεδρικό Μέγαρο από μη φυλασσόμενη πλευρά, και τον παρέδωσε στο εφεδρικό της Πάφου.
      Είναι σαν το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει, πώς προειδοποιήθηκε ο Ερντογκάν από τον Πούτιν, πώς γλύτωσε το αεροσκάφος του από τα δύο F-16 που είχαν αναλάβει την κατάρριψή του, και πως προέκυψε αυτός ο ανελέητος έρωτας μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    5. Καταλαβαινετε γιατι δεν ανοιξε ο φακελος ?? Για το Ισραηλ..κι οσους δουλεψαν εδω γιαυτο..Και οσο υπαρχουν Αμερικανοι εδω...ποτε δεν θα ανοιξει.. γιατι και η ....συνεχεια ολη...ειναι της ιδιας ομαδος...εως σημερα....

      Διαγραφή
    6. Η κουβεντα ολα τα χρονια επικεντρωνεται σε μας..Τι εγινε και πως εδω.Ποιος τι ..και πως.Ειναι αληθεια πως υπαρχει ενα σωρο σκονη.Προδοσιες.Λεπτομεριες απειρες...
      Ομως δεν απαντα στο μεγαλο θεμα :" ποιος κερδιζει"..!! Γιατι ολα.αυτα.Ναι εγιναν ολα με οποιο τροπο εγιναν.Ναι παρουσιαζονται σαν απιστευτες γκαφες..και σαν ηλιθιοτητες ηλιθιων..Ναι χασαμε την μιση Κυπρο..Ναι το ηθελαν οι Αμερικανοι ...Αγγλοι.Παρουσιαζεται και σαν συγκρουση συνεχειας Αριστερας Δεξιας.Και μυρια οσα ιδια..Αλλα ..ολα αυτα εγιναν για το ...Ισραηλ...Ακομη και η δικτατορια !!! Και η πτωση της !!! Και η ...συνεχεια της....Θα ακουστουν διαφορα για τα πετρελαια...τον ελεγχο τους...κλπ.Εν μερει σωστα.Εν μερει.Διοτι ηδη οι ...Σαξωνες τα ειχαν παντα...οι εταιριες τους..!! Ποιος ταχε ?? Οι εξωγηινοι η οι ...Αραβες οι αγραμματοι ?? Ηξεραν αυτοι να βγαλουν οτιδηποτε εκτος απ ....τα ματια τους ?? Φυσικα στα πλαισια της κοντρας με τους Σοβιετικους ...οπου πραγματι υπηρχε ενας κινδυνος να πεσουν στα χερια τους στην διαδρομη..Ομως η ολικη ασταθεια εκει η περιπλοκη αρχισε το 1948....γιατι τους δημιουργησσν ενα κρατος ...το οποιο αρχισε για να επιβιωσει και τον πολεμο...εως και σημερα !! Σε αυτο οφειλεται οτι εγινε στην γειτονια...στην Ελλαδα...και στην Κυπρο...Εκριναν οτι ετσι επρεπε..για δικους τους λογους. Ομως εμεις ...την ...φαγαμε !! Απο παντου.. Και απο ..χουντες...κι απο παντου...ακομη και απ τα ...Πολυτεχνεια...και απ τις Τουρκιες...και απ τις ...συγχρονες ιδεοληψιες ...εκατερωθεν !! Σιγα μην εγιναν ολα αυτα ...για ιδεες !!! Εκτος αν κοιμωμαστε με ονειρα εφιαλτικα..Τωρα ..ποιος ..τι...ποτε...πως...ετσι η κοκορετσι...σιγουρα παιζει στο εργο..Αλλα το σεναριο ενας συγγραφεας τογραψε...οχι δεκα.Η δυναμη του σεναριου ειναι οτι ακομη 45 χρονια μετα συζηταμε τα παντα ..εκτος απ το ποιος κερδιζε στην ουσια ολων.Αυτο γινεται γιατι δεν ανοιξαμε τον φακο σε.θεση ευρυγωνια...αλλα κανουμε μονιμα ζουμ στην χωρα μας.Τους Τουρκους αυτοι τους εβαλαν στο παιχνιδι..αυτοι δυναμωσαν με τον χρονο...παραμενουν Τουρκοι βαρβαροι...και τωρα παιζουν και δικο τους παιχνιδι ....δυναμωμενοι απ αυτους που τους εβαλαν .....

      Διαγραφή
  7. Τα σοβαρά κράτη σαφώς και νοιάζονται για την τύχη των προδοτών. Ξέρετε οι προδότες δεν έχουν και τόσο καλή σχέση με την γενναιότητα, για φανταστείτε να είχαν τουφεκιστεί οι πρωταίτιοι της τραγωδίας το 1974, κάποιοι αργότερα να έμπαιναν φυλακή διότι έβλαψαν την χώρα ή γιά λάθη σε στιγμές κρίσεων με ξένα κράτη, τότε ο αριθμός των προδοτών θα λιγόστευε ραγδαίως.
    Συνεπώς κάποιοι νοιάζονται σοβαρώς για την μετέπειτα τύχη των προδοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τα ουσιαστικότερα άρθρα που έχω διαβάσει !!!!!!
    Διαβάζοντας το άρθρο και έχεις λίγο μυαλό μέσα στο κεφάλι σου βγάζεις πολύ εύκολα συμπέρασμα !!!! Η ΝΔ δεν είχε πολύ μεγάλες διαφορές από τον σύριζα στο Σκοπιανο , αλλά δεν τολμούσε να το πει !!!!! Άκουσα και τον Βαρβιτσιώτη για το Μακεδονικό και εξεπλάγην! !!!
    Και ο Μαυρωτάς επιλέγει για τον καλύτερο στην θέση αυτή !!!
    Εγώ σαν Νίκος δεν έχω καμία σχέση με όλους αυτούς !!!!!! Και ούτε τους έχω στηρίξει πολιτικά! !!!
    Πολύ φοβάμαι ότι αύριο ίσως εμφανιστεί μια νέα Κύπρος , θα υπάρξει κάποιος να την σταματήσει !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟ"Ι"ΔΕΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

      Διαγραφή
  9. Σαββα, μη ξεχναμε και τα λεγομενα του ποτάμια Θεοδωρακη, για το τι του ζητησε ο σημερινος πρωθυπουργος. Την υπερψηφιση της προδοσιας της Μακεδονιας, γιατι ο ιδιος θα παριστανε τον πατριωτη μακεδονομαχο.
    Η απολυτη ξεφτιλα και υποκρισια, που δημοσιοποιηθηκε πριν τις εκλογες, αλλα ο σοφος λαος τον ψηφισε για πρωθυπουργο.
    Δε φταινε λοιπον μονο οι προδοτες, φταινε και οι ψηφοφοροι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απορία α-δεξιου ψάλτου...
    Αφού το 1940 το ΟΧΙ το είπε ο Ελληνικός λαός στα βουνά της Β. Ηπείρου,
    γιατι το 1974 το ΝΑΙ το είπαν οι δικτάτορες στην Κύπρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο πεσων Κατουντας δεν εχει αναπαυση οσο δεν απεκαλυφθη η εκτασις της προδοσιας και παραδειγματικη τιμωρια των ενοχων (πολιτικων και στρατιωτικων. Επομενως "συμπτυσσομεθα" διοτι ειναι ανευ νοηματος η θυσια. Το λεω γιατι τι ιδιο θα γινει συντομα και στο Αιγαιο. ολοι στο κολπο ειναι.Διαβαστε:

    Ο Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, σήμερα απόστρατος συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού, υπήρξε ο επικεφαλής του κλιμακίου της ελληνικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΚΥΠ στην Κερύνεια !!!
    ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΣΩΒΡΑΚΟ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ! ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Μπονάνος, ο Ιωαννίδης και οι εν Κύπρω εκτελεστές του πραξικοπήματος, είδαν "Το τυρί και δεν είδαν την φάκα". Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι είχαν προιδεάσει τους Τούρκους μήνες πριν για την επέμβασή τους σαν εγγυήτρια δύναμη. Η Ελληνική ηγεσία δεν μπορούσε να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από αυτό που ζήτησαν οι Αμερικανοί από τον Ιωαννίδη, δηλαδή την ανατροπή του Μακαρίου που είχε έντονες φιλο-σοβιετικές τάσεις. Και με τις "πλάτες" των Αμερικανών κατέστρωσαν σχέδιο και το εκτέλεσαν κατά τον χειρότερο δυνατό τρόπο που όμως θα επέτρεπε την επέμβαση των Τούρκων. Οι Τούρκοι ήταν ήδη στην Μερσίνα και όλα κύλησαν όπως ο Κίσσινγκερ σχεδίασε. Το μέγα ερώτημα παραμένει, όταν (όπως και σήμερα) οι σύμμαχοι Αμερικάνοι στα πλαίσια των σχεδίων τους, σε βάζουν να κάνεις κάποια ενέργεια αντι-τουρκική η φαινομενικά φιλελληνική, γνωρίζεις η όχι που μπορεί να οδηγήσει αυτή η ενέργεια. Πολύ φοβάμαι πως όχι διότι στο μυαλό των κυβερνώντων υπάρχει μόνον το "YES SIR"... Σήμερα Πάγιατ, χτες κάποιος άλλος, τι νόημα έχει όταν την εθνική σου στρατηγική την χαράσει κάποιος "άλλος"..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει ενα νοημα..Να βγαλεις εσυ ενα.νοημα . Δεν φταιει ο αλλος που δεν βγαζεις ..Η σου κοβει....η στο ...κοβουν.!! Διαλλεγεις....Πολυ ωραιο εξοχο..." τι Γαλλια ...τι Ισπανια.. φτανει να τρως " !!!!! Το ιδιο λεει και το σκυλι μου....(ταχα οι μετοικοι τι λενε ??)

      Διαγραφή
  13. Αγαπητε Γιωργο τους αθωωνεις. Σε πληροφορω οτι τα μελη της στοας ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (Αραπακης κλπ) δεν εξηπατηθησαν. ΠΡΟΔΩΣΑΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την στοα οχι...( ιερο των ιερων ....ω ιερο...οπου τρωμε...Πως την λενε αυτην ...της παιδειας .ειπες ?? Τρωει καλα εεε ??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ας παραμεινει το ανωτερω αρθρο εμφανες για λιγο παρακαλω κ Καλεντεριδη.
    οπως διαπιστωνετε απαντες ΔΕΝ εχει ξεχασθει ΠΑΝΤΕΛΩΣ και απο ολους.Γραψετε τα σχολια σας κυριοι.Μην κρυβεσθε ως λαγοι.Ολα ειναι μια ιδεα.Οτι οι δηθεν μεγαλοι ειναι ατρωτοι. Εμ δεν ειναι.ΔΕΝ υπαρχει ατρωτος.Οσοι προδοτες γλιτωσαν, γλιτωσαν. Το θεμα ειναι να αναδειχθουν οι ηρωες και να αντιμετωπισθουν οι προδοτες.Τιποτε δεν τελειωσε.Ελληνες και Ελληνιδες. Τα δεοντα.Οπως διεταξε ο Κολοκοτρωνης.Σιγουρα αποτελεσματα.Τα δεοντα στους προδοτες.\
    Νομιζω οτι ηλθεν η ωρα δια την ιδρυση κομματος μεσα απο εδω.Και εφοσον τουτο γινει καθοτι πρεπει γινει, ας υπαρξει μεριμνα δια την πρωτη γραμμη οπου δικαιουμαι και επιθυμω συμμετασχω.Οσο δια χειρισμο προδοτων θεωρω τον εαυτο μου αξιο τεκνο της πατριδος , ωστε να μου εμπιστευθει νουθεσιαν αυτων.Αλλως υποχρεουμαι να αναλαβω πρωτην βουλην.Οι επιθυμουντες λοιπον αναλαβοντες σχετικη πρωτοβουλιαν ας συντονισθωμεν καταλληλως.Σιγουρα θα υπαρχει μαεστρος να διευθυνει αυτην την ορχηστρα.
    Περασε καιρος πολυς και λογια πολλα και παχια.Φοβαμαι οτι θα φυγω απο αυτην την ζωη χρεωμενος εναντι ηρωων 1974.Και μεχρι τωρα δεν χρωστω σε κανεναν.Μονον στην μητερα μου Ελλαδα που με βυζαξε και με μεγαλωσε.
    Πολεμος
    πατηρ παντων και μεγας βασιλευς εστι.

    Το να μας κοροιδευουνε οι λεπροι και οι λαγοι δεν ειναι φυσικον ουτε φυσιολογικον.
    Η βουλη αυτην δεν προκειται κρατησει.Να ετοιμαζωμεθα δια την ημερα του χαους που ερχεται.
    Οι δηθεν τσεκεβαρηδες επαναστατες ειναι μισθοφοροι με αφμ και αμκα.
    τα λεμε οταν και οπως πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στην Ελλάς όπου όλοι έχουμε δίκιο κι όλοι ξέρουμε τα πάντα λογικό να ακούς πολλά. Οκ. Αλλά να λες τον Γρίβα Διγενή προδότη και τον καπετάν Γιωτη να τον παρουσιάζεις ήρωα και υπερασπιστή της Μακεδονίας..... ΠΌΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΣΑΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.