3/7/19

Η αριστερή λατρεία της ήττας και του εγκλήματος…



Η ελληνική αριστερά φαίνεται πως τρέφει ένα ασίγαστο μίσος για την κοινωνία, αλλιώς δεν εξηγείται η σπουδή να βγάλει από τις φυλακές ανθρώπους που έχουν διαπράξει βαριές εγκληματικές πράξεις. 

Εκτός από τις "νεκροζώντανες" τράπεζες, τα ΕΛΤΑ και τη ΔΕΗ που βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τη θητεία της αφήνοντας τους "λύκους" του ποινικού και πολιτικού εγκλήματος να κυκλοφορούν ελεύθεροι, κάτι που συνεπάγεται κοινωνικό και οικονομικό κόστος. 

Στελέχη της αστυνομίας έχουν εκφράσει ήδη τις ανησυχίες τους καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς 300 περίπου φυλακισμένοι κακοποιοί που είχαν αναπτύξει δράση μόνο στην Αττική αναμένεται να βρεθούν προσεχώς εκτός φυλακής. 

Αιτία της αποφυλάκισης είναι οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικά και συγκεκριμένα η αναθεώρηση του άρθρου 374 που αφορά τις "διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής" οι οποίες ισχύουν από 1η Ιουλίου.  

Ο νέος Κώδικας θέτει ως μόνη προϋπόθεση για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης την περίπτωση που η αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.  

Η αστυνομία αν συλλάβει κάποιον διαρρήκτη θα πρέπει να αποδείξει πως η συνολική λεία από τη δράση του υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. 

Αν δεν τις υπερβαίνει,  ο ύποπτος θα κατηγορηθεί για πλημμέλημα και την επόμενη της σύλληψής του θα είναι ελεύθερος. Επειδή ο νέος κώδικας έχει αναδρομική ισχύ όσοι εκτίουν ήδη ποινές και όσοι παραμένουν προφυλακισμένοι θα μπορέσουν να κάνουν χρήση και να απελευθερωθούν. 


Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.