17/7/19

Άραγε ποια άλλα δεκανίκια του Τσίπρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε δημόσιες θέσεις;



Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τους 28 γενικούς και ειδικούς γραμματείς των υπουργείων. Στον κατάλογο των ονομάτων ξεχωρίζει ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας την εποχή που έγινε η εκατόμβη στο Μάτι ο οποίος δήλωνε τότε υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η υπηρεσία του την πυρκαγιά, καθώς και ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς που ψήφισε υπέρ της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή μαζί με τους άλλους «πρόθυμους» συνοδοιπόρους που είχε καταφέρει να εξασφαλίσει ο Τσίπρας προκειμένου να ολοκληρώσει την προδοσία της Μακεδονίας. 
  
Επειδή στην περίπτωση του πρώτου ατόμου μπορεί να πει κανείς ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία, θα σταθώ στο δεύτερο άτομο στην περίπτωση του οποίου τίθεται σαφέστατα ζήτημα ηθικής τάξης. Αναρωτιέμαι ποια πρεμούρα είχε ο Μητσοτάκης να ανταμείψει έναν πολιτικό ο οποίος πήρε μια τόσο κατάφωρα αντεθνική θέση στο μείζον ζήτημα της Μακεδονίας, τη στιγμή μάλιστα που σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία ξιφουλκούσε στη Βουλή εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών χαρακτηρίζοντάς την απολύτως εσφαλμένη και προβληματική. 


Όλοι θυμόμαστε ότι η στάση που θα κρατούσε το Ποτάμι στην κρίσιμη ψηφοφορία της 25ης Ιανουαρίου 2019 είχε διχάσει βαθειά το κόμμα, με τον Αμυρά και τον Ψαριανό να διαφοροποιούνται και να αποχωρούν, ενώ ο Θεοδωράκης και ο Μαυρωτάς πρωτοστατούσαν υπέρ του «ναι». Οι άνθρωποι που στήριξαν με την ψήφο τους την προδοσία της Μακεδονίας είναι καταγεγραμμένοι για πάντα στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού και δεν πρόκειται να απαλλαχθούν ποτέ από το άγος της πράξης τους. 
  
Είναι λοιπόν άξιο απορίας γιατί επέλεξε ο Μητσοτάκης να ορίσει ως γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού τον άνθρωπο που έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τα απαράγραπτα ιστορικά δικαιώματα της Ελλάδας στη Μακεδονία, και τα χάρισε με περισσή ευκολία και ύποπτη επιμονή στους Σκοπιανούς ελεεινούς πλαστογράφους της Ιστορίας. Δεν είχε άραγε άλλους άξιους και ακέραιους χαρακτήρες η Νέα Δημοκρατία να αξιοποιήσει στη συγκεκριμένη θέση; Έπρεπε σώνει και καλά να προωθηθεί ο Ποταμίσιος «μακεδονοκλάστης» Μαυρωτάς; Δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός ότι με τον τρόπο αυτό προκαλεί το πατριωτικό αίσθημα των ψηφοφόρων του, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στα μαζικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία όταν οι διάφοροι Μαυρωτάδες ήταν συνειδητά απέναντί τους, τους λοιδορούσαν και τους περιφρονούσαν και δεν δίστασαν να ψηφίσουν σε ένα μείζον εθνικό θέμα ενάντια στην εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού; 

Άραγε ποια άλλα δεκανίκια του Τσίπρα που τώρα είναι στα αζήτητα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε να ανταμείβονται με καλοπληρωμένες δημόσιες θέσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο όνομα της δήθεν διεύρυνσης; Τον Καμμένο, τον Κουίκ και τον Δανέλλη; Αυτό ψήφισαν οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία; 
  
Πολύ φοβάμαι ότι δεν αρχίζει καλά ο Μητσοτάκης την πρωθυπουργική του θητεία. Θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή του Μαυρωτά υπήρξε απλώς μια αστοχία κρίσης, και ότι δεν θα επιβεβαιωθούν τελικά όλοι εκείνοι που προεκλογικά ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στον Μητσοτάκη και έλεγαν πως θα αποτελέσει κι αυτός μια ανούσια επανάληψη του «ολίγιστου» Κώστα Καραμανλή.


Stirlitz

3 σχόλια:

  1. Γιατί αδικείτε και υβρίζετε μάλιστα τον Κώστα Καραμανλη, κ. Τσίρλιζ, συγκρίνοντάς τον με τον πράγματι ολίγιστον Κούλι.
    Ο Καραμανλής στάθηκε άνδρας και πατριώτης και απέναντι στο Σχέδιο Αυνάν για την Κύπρο και με το Βέτο κατά της ΝΑΤΟποίησης των Σκοπίων και στην εξισορρόπηση εξωτερικών σχέσεων και γι΄αυτό έγινε σδτόχος και δολοφονικού σχεδίου.
    Οποιαδήποτε σύγκριση του Κούλι με τον Κώστα Καραμανλή αποτελεί κακοήθη επίθεση συκοφάντισης του πρώην πρωθυπουργού, υπέρ του γόνου της αποστασίας και προϊόντος αμερικανικής εκπαίδευσης και "κουλτούρας".
    Κούλης... Μα γιατί να τον λένε έτσι; Χαϊδευτικό είναι αυτό; Κούληδες λέγαμε άλλοτε τους Κινέζους δούλους και ανθρώπους-υποζύγια στα ενοικιαζόμενα αμαξάκια της Σαγκάης και του Πεκίνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Μάτι, οι 100 νεκροί του και οι εκατοντάδες τραυματιές, οι αντίστοιχες κατεστραμμένες περιουσίες, δεν αποτελούν συγγνωστό "λάθος", αλλά έγκλημα με ποινή καθείρξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠ (17/7/19 4.09 ΜΜ)
      Γειά σου κ. εισαγγελέα (χωρίς) την Τζένη την ωραία

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.