20/7/19

Πρώτη στον κόσμο η Τουρκία στη χρήση κρυπτονομισμάτων


Του Γιάννη Παλιούρη
Μπορεί το 2019 η τουρκική λίρα να δέχτηκε ουκ ολίγα πλήγματα, ωστόσο φαίνεται πως οι Τούρκοι πολίτες βρήκαν εναλλακτική λύση για τις διεθνείς συναλλαγές τους: τα κρυπτονομίσματα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα Statista Global Consumer Survey 2019, σύμφωνα με την οποία ένας στους πέντε Τούρκους έχει χρησιμοποιήσει ή έχει στην κατοχή του κάποιο κρυπτονόμισμα.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 40.000 καταναλωτές σε 46 χώρες και μία προσεκτική ματιά στα στατιστικά ευρήματα προσφέρει αρκετά πολύτιμα στοιχεία. Καταρχήν η τάση για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στις συναλλαγές έχει αποκτήσει παγκόσμια χαρακτηριστικά και φαίνεται να εδραιώνεται.  Η έρευνα της Statistla δείχνει, όμως, και κάτι άλλο: οι πολίτες των χωρών με οικονομικά προβλήματα τείνουν να εκμεταλλεύονται τα οφέλη του ψηφιακού χρήματος πολύ πιο εύκολα από τους πολίτες των χωρών με ακμάζουσες οικονομίες.
Έτσι, μαζί με την Τουρκία, τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους χρήστες κρυπτονομισμάτων, όλες με διψήφια ποσοστά.  Στην Τουρκία το 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κατέχει ή χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα και ακολουθούν η Βραζιλία και η Κολομβία με 18%, η Αργεντινή με 16%, το Μεξικό με 12% και Χιλή με 11%. Εμβόλιμα ψηλά στη λίστα παίρνει θέση και η Νότια Αφρική με 16%, καθώς η χώρα έχει μετατραπεί σε «βασίλειο» διαφθοράς.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.