15/7/19

Πόσο στ’ αλήθεια μας κοστίζει ο κρατισμός;

9 σχόλια:

  1. Κάτι τέτοια βιντεάκια είναι σκέτη και βρώμικη προπαγάνδα!!!
    Θυμίζω σε όσους το ξέχασαν και το αναφέρω στούς προπαγανδιστές τού "αντικρατισμού"
    τήν δήλωση Παπαληγούρα όταν εξαγόρασε από τόν Ωνάση τήν ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ:
    ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ!!!

    Ας σταματήσουν οι μπαρούφες και παρακαλώ τον κ. Καλεντερίδη να μην τις προβάλλει ΑΚΡΙΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Andpik
      Θεωρώ ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ο επισκέπτης του site
      1) Ποιος έφτιαξε το βιντεάκι αυτό
      2) Ποιος πλήρωσε το βιντεάκι αυτό.
      Πέρα από αυτά αξιολογώ το περιεχόμενο του βίντεο αρνητικά , γιατί επιχειρηματολογεί υπέρ τις ιδιωτικής Ολυμπιακής προβάλλοντας την καθυστέρηση στην κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων.!!!!!!!!
      Φαιδρά τα επιχειρήματα.
      Φαιδρός και ο νεοφιλελευθερισμός που θεωρεί ότι μπορεί να προπαγανδίζει με τα σκουπίδια της προπαγάνδας

      Διαγραφή
    2. Αν είχες χάσει κάποιον σ' αυτόν τον δρόμο του παραδείγματος, πιστεύω ότι μάλλον δεν θα έκανες το σχόλιό σου.
      Όσο για το ποιός το έκανε το βιντεάκι, γιατί σ' απασχολεί? Το τί λέει είναι το ζουμί. Κι επειδή σαν γνήσιο αριστερό τρόλ αρνείσαι πεισματικά την πραγματικότητα, το βίντεο λέει ότι όταν ανακατεύονται με την επιχειρηματικότητα το κράτος με τους αριστερούς αφέντες του, ο λαός θρηνεί θύματα, η οικονομία μαδουροποιείται και οι κοινωνία μπουρδελοποιείται.

      Διαγραφή
    3. @ΜΙΧΑΗΛ Αυτά που λες είναι παραμύθια της χαλιμάς. Είναι προσβολή προς τους βιοπαλαιστές να υπάρχει κρατική αεροπορική εταιρία για να συντηρούνται τα κομματόσκυλα, οι διαχρονικοί "Γκρούεζες". Μεταξύ 1973 και 1975 η τιμή του πετρελαίου τριπλασιάστηκε και οι αεροπορικές εταιρίες έμπαιναν μέσα και προφανώς Καραμανλήδες και Παπαληγούρηδες ήθελαν να βολέψουν τους δικούς τους "Γκρούεζες". Σε δύο συνεντεύξεις που έχω δει μία με Warren Buffetτ και μια με Τράμπ, και οι δύο είχαν δηλώσει ότι οι πιο δύσκολες επιχειρήσεις είναι οι αεροπορικές εταιρίες. Τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα στην Ευρώπη που ανταγωνισμός είναι κτηνώδης.
      Έχει υπολογιστεί ότι οι αεροπορικές εταιρίες κερδίζουν λιγότερα από 4 ευρώ ανά εισιτήριο. Λιγότερα δηλαδή από όσα κερδίζει ανά σάντουιτς ο καντινιέρεις του αεροδρομίου. Κάποιοι νομίζουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι σαν τους χωριάτες του "Υπάρχει και Φιλότιμο" που μπορούν ακόμα εν' έτη 2019 να τους εκμεταλλεύονται οι διάφοροι "Γκρούεζοι".

      Διαγραφή
    4. chris (16/7/19 12.34 pm)
      1)Είναι λογικό ένας σκεπτόμενος πολίτης να γνωρίζει ποιος είναι ο συντάκτης ενός κατάπτυστου ανωνύμου γενικόλογου και άκρως αποπροσανατολιστικού εγγράφου που δημοσιοποιήθηκε και που μόνο σκοπό έχει να προπαγανδίσει σε άτομα- οπαδούς που βλέπουν την πολιτική όπως το ποδόσφαιρο.
      2)Είναι φυσικό ένας σκεπτόμενος άνθρωπος να γνωρίζει ποιος πληρώνει ένα βιντεάκι πάμφθηνης προπαγάνδας που διακινείται και βρίσκει ανταπόκριση μόνο σε κομματικούς οπαδούς- χειροκροτητές και σε ανήλικα άτομα.
      Προτείνω λοιπόν
      α)Να διαβάσεις την θεωρεία του νεοφιλελευθερισμού που διατύπωσε ο καθηγητής του Σικάγου Μίλτον Φρήντμαν. Έτσι θα γνωρίζεις το πρότυπο της οικονομίας του Μίλτον Φρήντμαν.
      β)Να βρεις ποια οικονομική πολιτική εφάρμοσε ο εκλεκτός της CIA δικτάτορας της Χιλής Πινοσέτ. Ήταν η πρώτη φορά που ο νεοφιλελευθερισμός του Μίλτον Φρήντμαν δοκιμάσθηκε στην πραξη
      γ)Να διαβάσεις πως αντιμετώπισε τα οικονομικά η πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσεν. Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόσθηκε η θεωρεία του Μίλτον Φρήντμαν στην Ευρώπη.
      Τις πληροφορίες στις παραπάνω τρεις προτάσεις μου θα τις βρες στο βικεπαιδεία που δεν διακρίνεται για το πολιτικό χρώμα.Θα τις βρεις επίσης σε οποιαδήποτε ελληνική εγκυκλοπαίδεια.
      4)Αφού βελτιωθεί το γνωστικό σου επίπεδο έχεις πολλές πιθανότητες να επικοινωνείς με άγνωστους σε εσένα επισκέπτες του Υνφογνώμωνα απαλλαγμένος από εμπάθειες αντιαριστερές, απαλλαγμένος από χυδαιολογίες.
      5) Να μάθεις λίγο την Ελληνική ορθογραφία , και την Ελληνική γλώσσα που είναι πολύ πλούσια και δεν υποκαθίσταται από ξενόγλωσσες λέξεις.

      Διαγραφή
    5. AΥτά που γράφεις χρηστάκο, είναι βασικά μαθήματα σε πανεπιστήμιο. Τώρα αν εσύ τα έμαθες από τη βικεπαιδεία, τότε σίγουρα ξέρεις περισσότερα εμού.

      Διαγραφή
  2. Ποτέ καμμιά κρατική εταιρεία πέρα από τις επιδοτήσεις και την κάλυψη ζημιών δεν πλήρωσε φόρους. Φόρους πληρώνουν οι ιδιωτικές εταιρείες.

    Και κάτι ακόμη, η ΣΥΣΣΏΡΕΥΣΗ κερδών από μια ιδιωτική εταιρεία οδηγεί σε νέες επενδύσεις,δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κτλ.
    Οι κρατικές εταιρείες είναι στείρες,δεν δημιουργούν.

    Θα αναφέρω ένα παράδειγμα:αν υπάρξει ένας συνεταιρισμός 30 παραγωγών ας πούμε γάλακτος και παράγουν τυρί φέτα.
    Και κερδίζουν από την εταιρικότητα παραπάνω 15.000€,απ'ότι αν παρέδιδαν το γάλα σε ιδιώτη τυροκόμο.
    Θα υπάρξουν οι εξής συνέπειες: 1) Ο Θησαυροφύλακας του Κράτους θα συγκεντρώσει λιγότερους φόρους λόγω φορολογικών κλιμάκων.
    2) Οι παραγωγοί αυτά τα παραπάνω χρήματα μάλλον στην κατανάλωση θα τα ρίξουν και στην Ελληνική περίπτωση ωφελημένοι θα βγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας και οι παραγωγοί πολυτελών αντικειμένων της Ιταλίας
    3)Αν αυτά τα παραπάνω χρήματα τα πάρει ο ιδιώτης τυροκόμο μάλλον θα πληρώσει περισσότερους φόρους, θα κάνει περαιτέρω παραγωγικές επενδύσεις,θα χρηματοδοτήσει σχέδια εξαγωγών με αποτέλεσμα Δημιουργία περισσοτέρων νέων θέσεων εργασίας κτλ.

    Σε ποιά περίπτωση λέτε ότι ωφελείται περισσότερο η Κοινωνία,το κράτος και σε τελική ανάλυση ο λαός;

    Άλλο παράδειγμα:οι φαρμακοποιοί την προηγουμένη δεκαετία είχαν έναν μέσο όρο κερδών από 150.000 έως 200.000 €.Οι οικονομικές συνθήκες δεν τους επέτρεπαν να επενδύσουν στη δουλειά τους, δεν χρειάζονταν.Τι πιστεύετε;που κατέληξαν αυτά τα χρήματα, μήπως στην Ελβετία ένα μέρος και ένα άλλο μέρος σε σπατάλες χωρίς καμμιά ωφέλεια για την κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....οι φαρμακοποιοί την προηγουμένη δεκαετία είχαν έναν μέσο όρο κερδών από 150.000 έως 200.000 €... Πολυ σωστα, τωρα θα πανε στις τσεπες της Superpharma του κυριου Λεον Κοφφλερ και οι 100000 φαρμακοποιοι που θα περισσεψουν θα δουλευουν γαι το αστρονομικο ποσο των 560 μηνιαιαως. Ερρωσθε και ευδαιμονειτε.

      Διαγραφή
  3. Αν ο νεοφιλευθερισμος που οραματιζονται μπορουε να θεραπευσει πασαν νοσον και πασαν μακακιαν τοτε η ΧΙΛΗ θα ηταν Ελβετια. Λεω επιτηδες Χιλη διοτι αυτο εχουν κατα νου πολλοι στη ΝΔ ασχετα αν δεν το εκστομιζουν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.