23/7/19

Υπό τη σκιά του Τζέφρι Πάιατ οι προγραμματικές δηλώσεις…

Συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και του πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ με Δένδια, Γεωργιάδη και Τσίπρα

Την πόρτα της Βουλής πέρασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ οι οποίοι συναντήθηκαν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα παρουσία των Νίκου Παππά και ο Γιώργου Κατρούγκαλου. Λίγο αργότερα είχαν συναντήσεις με τον  υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο Φίλιπ Ρίκερ, είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα και  πραγματοποιεί μια περιοδεία σε Ελλάδα και Σκόπια.
Συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στις ΗΠΑ.



Σε επαφή με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, ήρθαν ακόμη ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών και ο Τζέφρι Πάιατ.

Pleased to introduce AAS Reeker to Minister @AdonisGeorgiadi. @MinDevGr is a key part of our Strategic Dialogue and the US commitment to deepening our bilateral trade and investment relationship.


View image on Twitter


Ο κ. Ρίκερ συζήτησε για αρκετή ώρα και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους τέως υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία από τη συνάντηση.
Ο κ. Πάιατ ανέφερε στην ανάρτησή του ότι «μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Ρίκερ, εκφράσαμε την εκτίμησή μας στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για την πρόοδο που σημειώθηκε στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας, υπό την πρωθυπουργία του»
Να σημειώσουμε πως ο κ. Πάιατ, περπατούσε με πατερίτσες μετά το πρόσφατο ατύχημα που είχε ενώ έκανε ποδήλατο στη Μάνη.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, κ. Philip Reeker και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt σήμερα στη Βουλή.


View image on Twitter



Together with AAS Reeker, expressed appreciation to main opposition leader @atsipras for progress on US-Greece relations under his government as we look now to build on that foundation and accelerate our cooperation.


View image on Twitter


Συνέντευξη Τζέφρι Πάιατ στην «Κ»: Ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

21.07.2019
Ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας προαναγγέλλει μέσω της «Κ» ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ, τονίζοντας ότι ήδη συζητείται η αλλαγή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που διέπει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία της Σούδας.
«Ο ρυθμός της αμυντικής συνεργασίας μας είναι υψηλότερος από ότι ήταν για δεκαετίες. Πρόκειται για την πολύ στενή εταιρική σχέση στη βάση της Σούδας, οι σημαντικές επιχειρήσεις με τα MQ-9 στη Λάρισα, ο βηματισμός των στρατιωτικών ασκήσεων μας και οι εναλλαγές (σ.σ. των Αμερικανικών δυνάμεων) μέσω της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, η παρουσία της Ταξιαρχίας Αεροπορικής Μάχης στο Στεφανοβίκειο. Έχουμε δεσμευτεί σε διμερές επίπεδο αυτή η παρουσία και η συμμετοχή σε ασκήσεις να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική για την επόμενη χρονιά».

1 σχόλιο:

  1. Στις 12 μεσημερι...κανενα αντικειμενο δεν ριχνει σκια..Αν φανηκε σκια ειναι κατι αλλο...Ισως αεριο ..μουσταρδας με καπνο..ινδιανων για ιθαγενεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.