31/7/19

Η Γερμανία απορρίπτει την πρόταση των ΗΠΑ για συμμετοχή σε αποστολή στο Στενό του ΟρμούζΗ αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ, τόνισε ότι «η συνολική προσέγγιση της πολιτικής μας απέναντι στο Ιράν απέχει σημαντικά από την σημερινή προσέγγιση των ΗΠΑ»

Η Γερμανία είναι «συγκρατημένη» έναντι της συγκεκριμένης πρότασης των ΗΠΑ για συμμετοχή σε αποστολή διασφάλισης της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ και γι’ αυτό δεν έχει προσφέρει κάποια συνεισφορά σε αυτήν, δήλωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ και τόνισε ότι «η συνολική προσέγγιση της πολιτικής μας απέναντι στο Ιράν απέχει σημαντικά από την σημερινή προσέγγιση των ΗΠΑ», παρότι η γερμανική κυβέρνηση συμμερίζεται τον βασικό στόχο, την διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Η κυρία Ντέμερ, η οποία επανέλαβε ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να προκρίνει την οδό της διπλωματίας, διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί «άξιο εξέτασης» το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής αποστολής στην περιοχή και για αυτό βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τους εταίρους και κυρίως με την Βρετανία και την Γαλλία.

«Στην διατλαντική Συμμαχία υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ότι αυτό που έκανε το Ιράν είναι πολύ επικίνδυνο, ότι συνιστά παράνομη παρέμβαση στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα και ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο. Έχουμε καταδικάσει από κοινού δριμύτατα την ιρανική συμπεριφορά. Η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Στενό του Ορμούζ είναι μεγάλης σημασίας για την σταθερότητα όλης της περιοχής. Καλούμε την Τεχεράνη με τον πλέον σαφή τρόπο να απελευθερώσει άμεσα το βρετανικό πλοίο», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι για την Γερμανία «η προτεραιότητα βρίσκεται στις διπλωματικές προσπάθειες και στην αποκλιμάκωση».

Είναι σημαντικό «να συνεχίσουμε τον δρόμο της διπλωματίας, να επιδιώξουμε τις συνομιλίες και με το Ιράν με κάθε σαφήνεια, να πετύχουμε μια αποκλιμάκωση και να εργαστούμε προς την συνέχιση της συμφωνίας για τα πυρηνικά. Μια συμμετοχή σε μια αποστολή υπό τις ΗΠΑ θα μπορούσε να δυσκολέψει αυτή την πρόθεση, παρότι τον συγκεκριμένο στόχο, την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, τον συμμεριζόμαστε», συνέχισε η κυρία Ντέμερ.

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.