11/7/19

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα: «Σύντομα ανακήρυξη ΑΟΖ», γράφει η Γενί Σαφάκ



Τραβάει το σχοινί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο παρά τις πρώτες κυρώσεις της ΕΕ για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ήδη εργασίες για ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας στην Μεσόγειο, διεξάγουν το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μαζί με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ενώ γίνονται βήματα και για συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη στο θέμα της ΑΟΖ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία αναφέρει ότι την περασμένη βδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Λιβυής Φαγιέζ ελ Σαρράζ.

Ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της Γενί Σαφάκ είναι «Σύντομα ανακήρυξη ΑΟΖ». Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Τουρκία ετοιμάζεται να κηρύξει ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο. «Γι’ αυτό το θέμα το Υπουργείο Εξωτερικών κάνει εργασίες μαζί με τον Υπουργείο Άμυνας. Για την ανακήρυξη του χάρτη ΑΟΖ της Τουρκίας φαίνεται να είναι σημαντική η συμφωνία που θα γίνει με τη Λιβύη», αναφέρει η Γενί Σαφάκ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης με τη στήριξη της Τουρκίας αναχαίτισε τις επιθέσεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος στηρίζεται από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι δημιουργείται μια σημαντική ευκαιρία για συμφωνία Τουρκίας με τη Λιβύη για τις φυσικές πηγές της Μεσογείου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός της Λιβυής Φαγιέζ αλ Σαράζ, ο οποίος αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, είχε την περασμένη βδομάδα συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το τουρκικό ΥΠΕΞ θα υποβάλει τις εργασίες του γι’ αυτό το θέμα στον Ταγίπ Ερντογάν και μετά θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

5 σχόλια:

  1. Αυτό το «Σύντομα ανακήρυξη ΑΟΖ» που υπόσχεται η εφημερίδα Yeni Safak, παραπέμπει στο «Προσεχώς Βουλγάρες» που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν γραμμένο έξω από μαντρότοιχο κωλάδικου σε χωριό του «κάμπου».

    Για την ιστορία, η επιγραφή είχε γίνει viral την εποχή εκείνη (αν και δεν υπήρχε καν η έννοια «viral» τότε) από δημοσίευση φωτογραφίας σε περιοδικό αυτοκινήτου που κυκλοφορούσε την εποχή εκείνη (φίλοι & συνδρομητές του περιοδικού έστελναν φωτογραφίες από αστείες πινακίδες & επιγραφές που είχαν συναντήσει στο δρόμο). Μερικά χρόνια αργότερα, το «Προσεχώς Βουλγάρες» έγινε τίτλος μουσικού άλμπουμ του Τζίμη Πανούση.

    Το «Σύντομα ανακήρυξη ΑΟΖ» λοιπόν, είναι κατά τη γνώμη μου στην ίδια κατηγορία ανεκπλήρωτης υπόσχεσης και προσμονής όσο και το «Προσεχώς Βουλγάρες» έξω από κάποιο «νυκτερινό ανταλλακτήριο Ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων για αγροκαλλιέργειες», κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

    https://i.postimg.cc/0jxF10Wn/Prosexws.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις λαθος μεγαλο...Ηρθαν τελικα οι Βουλγαρες στον καμπο...Οπως θαρθουν κι εδω...( σημειωση :αυτοι που τις περιμεναν ειναι σημερα ..και τοτε...ολοι...δημοκρατες...ψηφιζουν...κυρια τα ...χαλασματα...και δεν θυμουνται οτι ...θυμωμαστε οι αλλοι...κανουν την παλαβη..Ολοι.εχουν ...σημερα εξοχικα στις παραλιες...
      Οι Τουρκοι τα ξερουν ολα αυτα..γιαυτο ζητουν..σου λεει αυτοι δινουν ολα για ενα.......#####...

      Διαγραφή
    2. Το γελοιο ειναι οτι θα κυρηξουν ΑΟΖ...οι Τουρκοι πριν τα γκιριζια...ξυπνησουν απ το χορτο που φουμαρουν...χαυτωντας μυγες...Ζητημα ειναι αν θα προλαβουμε στον Κορινθιακο...η τον Παγασητικο ..Σκεψου οτι αυτο ολο ...τοχα ...προβλεψει εγω μηνες πριν ...φανει !! Εγω ...ενας...χλιαρας !!! Μεσος ορος μυαλου !! Οποτε καταλαβαινεις για τι ειδους επιπεδο εχουν τα ...ντοκτορα...που κυβερνουν....με υφος κιολας Ζαρατουστρα ..Ουτε για ..λουστροι σε πλατεια...

      Διαγραφή
  2. Ολόκληρο το σκηνικό με τρυπάνια, ΕΕ, Λιβύη, σύγκρουσης ΗΠΑ Τουρκίας, είναι στημένο από αμερικανοβρετανους με θύματα τον Ελληνισμό και την Τουρκία που πιθανότατα θα οδηγηθούν σε πολεμο, θέλουν δε θέλουν, ώστε να ξεπουλήσουν και τα σωβρακα τους και οι δυο. Δίνουν ρωσικά όπλα στην Τουρκία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της τρίτης εισβολής. Εάν δεν ήθελαν να πάρει η Τουρκία ρωσικά όπλα θα είχαν σκάσει εκατό τρομοκρατικές μπόμπες η κάτι παρομοιο, και η μαριονέτα Ερντογαν θα είχε πεθανει στο κλάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχεις αδικο κ.Σιδερουντιε...μεχρι αεροπλανα πολιτικα θα εριχναν στην Αγκυρα στην κεντρικη πλατεια...αλλα Μπιν Λαντεν.Ομως τα ριχνουν εδω ...με τα γελοια γκιριζια τους ...αντιεξουσιαστες..και τους πολιτικους αερολιθους...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.