12/7/19

Ιστορική απόφαση: Δεν εκδίδεται ο Κούρδος Τσερκέζ Κορκμάζ



Μια ιστορική απόφαση έλαβε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, απορρίπτοντας το αίτημα της Γερμανίας για έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος Μιχάλης Χαραλάμπους ανακοίνωσε την ιστορική αυτή απόφαση, της οποίας προηγήθηκαν δύο εντάλματα και δύο διαδικασίες, αλλά και μια σημαντική κινητοποίηση από κόμματα, οργανώσεις, Κούρδους και Κύπριους πολίτες της Δημοκρατίας.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Μιχάλης Χαραλάμπους, με λακωνική δήλωση ανακοίνωσε την απόφασή του να απορρίψει το αίτημα του Γερμανικού δικαστηρίου για έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ.
Στην απόφασή του, αναφέρει ότι θεωρεί πως ο Κούρδος ζητείται για να δικαστεί βάσει των πολιτικών του φρονημάτων.

Την απόφαση του κυρίου Χαραλάμπους ακολούθησαν ζεστό χειροκρότημα και δάκρυα χαράς από δεκάδες Κούρδους που ήταν στην αίθουσα, ενώ ο Κούρδος αγωνιστής πνίγηκε στην αγκαλιά των συμπατριωτών του.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Τσερκέζ Κορκμάζ ευχαρίστησε την κυπριακή δικαιοσύνη. Ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό και δήλωσε ότι η προσωπική του περιπέτεια έδωσε την ευκαιρία σε Κούρδους και Κύπριους να έρθουν πιο κοντά.

Σ’ ότι αφορά το διεθνές ένταλμα των Γερμανών, σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Κυπριακή Δικαιοσύνη, έκαναν αυτό που έπρεπε, δηλαδή εξέτασαν επαρκώς τη διαδικασία.
Τη σημερινή διαδικασία παρακολούθησαν δεκάδες οικογένειες Κούρδων και Κύπριοι υποστηρικτές του αγώνα του Τσερκέζ Κορκμάζ και του Κουρδιστάν.

Κίνημα Οικολόγων: Αισθανόμαστε δικαιωμένοι

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου στη Λάρνακα να μην εκδώσει τον Κούρδο αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ στις Γερμανικές Αρχές.

Πρόκειται για μια νίκη για την οποία ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε το δικαίωμα να αισθανόμαστε δικαιωμένοι, μαζί με τον αγωνιστή Τσερκεζ Κορκμαζ, καθώς από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε με κάθε τρόπο την συμπαράσταση μας, ενώ με πρωτοβουλία του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη ζητήσαμε και λάβαμε δεκάδες υπογραφές συμπαράστασης.

Η εκστρατεία των υπογραφών συνεχίζεται για να σταλεί το μήνυμα στις Γερμανικές Αρχές ότι η κυπριακή κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί την έκδοση νέου εντάλματος έκδοσης.
Πιστέψαμε από την αρχή ότι δεν μπορεί η πολιτική δράση να ποινικοποιείται. Η νίκη του Τσερκέζ Κορκμάζ είναι νίκη δημοκρατίας, ελευθερίας και ειρήνης.

Ικανοποίηση Σιζόπουλου

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σίζοπουλος, με την επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, μετά το διάλειμμα, εξέφρασε ευαρέσκεια για την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο απέρριψε το αίτημα των γερμανικών αρχών για έκδοση του Κούρδου Τσερκέζ Κορκμάζ στη Γερμανία.

Το δικαστήριο στην απόφασή του, αναφέρει ότι θεωρεί πως ο Κούρδος ζητείται για να δικαστεί βάσει των πολιτικών του φρονημάτων.


ΠΗΓΗ: philenews.com

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.