31/7/19

Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν σύμφωνα με τις ΗΠΑΠριν από ένα χρόνο έκανε τις τελευταίες του δηλώσεις με τις οποίες απηύθυνε κάλεσμα για επανάσταση

Νεκρός είναι ο γιος του αποθανόντα ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χασμά, σύμφωνα με πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών τις οποίες επικαλούνται οι ΗΠΑ.

Η είδηση που κάνει τον γύρο των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων, τις τελευταίες ώρες, είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ούτε να δίνονται στοιχεία για πιθανή ανάμιξη των ΗΠΑ.

Ο γιος και κληρονόμος του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις τελευταίες του δημόσιες εξαγγελίες ζητούσε από τον αραβικό κόσμο να προχωρήσει σε εξέγερση, εξαπολύοντας απειλές προς τη Σαουδική Αραβία.

Ηγέτη της Αλ Κάιντα αποκαλούσαν οι ΗΠΑ τον Χασμά, με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να γνωστοποιεί την πρόθεσή του να χορηγήσει μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάριο σε όποιον δώσει πληροφορίες για το μέρος όπου κρύβεται.

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν αποκαλείτο συχνά και «πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ».

Διηύθυνε την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσέλκυε τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.