12/7/19

Ενώπιον των ΥΠΕΞ της ΕΕ τη Δευτέρα το κείμενο μέτρων κατά της Τουρκίας



Έληξε χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από οποιοδήποτε κράτος μέλος, το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής του προσχεδίου των συμπερασμάτων των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες παράνομες ενέργειες της εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές, εφόσον η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής έληξε χωρίς να εκφραστoύν αντιρρήσεις από οποιοδήποτε κράτος μέλος, πλέον το κείμενο το οποίο επεξεργάστηκαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 28 Κρατών Μελών της ΕΕ (COREPER) οδηγείται ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών (FAC), τη Δευτέρα για υιοθέτηση.

Ως προς την ουσία των μέτρων, όπως αναμενόταν εκ των κειμένων που είχε εισηγηθεί η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, προβλέπεται η περικοπή κοινοτικών κονδυλίων ύψους 146 εκ. ευρώ από τα προενταξιακά κονδύλια της Τουρκίας (ΙPA-II κάτι που έχει προβλεφθεί ήδη στη γενική θέση του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2020), το πάγωμα της επενδυτικής δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Τουρκία, το πάγωμα της αεροπορικής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας και η ακύρωση μιας σειράς διαλόγων υψηλού επιπέδου ΕΕ- Τουρκίας.

Οι 28 θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα καλούν την Ύπατη Εκπρόσωπο και την Επιτροπή να συνεχίσουν την εργασία τους για ενδεχόμενα στοχευμένα μέτρα υπό το φως των συνεχιζόμενων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

  1. δηλαδη οπως ελαβαν μρυτα κατα το 1974 και απο το 1974 εως και σημερα.στο τελος θα τους πιστεψωμεν, οπως δηλ στο πολυτεχνειο.
    δεν υπρχει εε.
    μονη υπολογιδημε γνωστη και αναμενομενη ειναι η αμερικη ηπα και μετα η συναινουσα οπως το 1074 ρωσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.