28/7/19

Φυσικά αυτό η Ελλάδα δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι, δεν θα το επιτρέψει! Σεισμικές έρευνες σχεδιάζει η Τουρκία στην περιοχή του Καστελόριζου

  • (Πηγή: Twitter)
Να στείλει το μήνυμα ότι είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο επιχειρεί η Τουρκία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα, όμως, με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής, η Άγκυρα φέρεται να σχεδιάζει έρευνες και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ ζήτησε από το Αρχηγείο του τουρκικού ναυτικού να διεξάγει σεισμικές έρευνες μετά τις 15 Αυγούστου, από τα νότια της Ρόδου μέχρι πέρα από το Καστελόριζο.
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, την ίδια περίοδο λήγει και η αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά και ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο αξιοποίησής του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως άλλωστε έχει ήδη προαναγγελθεί.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, την τουρκική κινητικότητα παρακολουθεί στενά η Αθήνα, η οποία, μέσω όλων των υφιστάμενων διαύλων έχει κοινοποιήσει προς την τουρκική πλευρά τις «κόκκινες» γραμμές της. Η ελληνική διπλωματία φέρεται να εκτιμά ότι τελικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει εντολή για να αναπτυχθεί και το τέταρτο τουρκικό πλοίο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό τον ιδιότυπο θαλάσσιο στραγγαλισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

16 σχόλια:

  1. Και τι θα κανει δηλαδή? Τιποτε. Θα κάθεται να κοιτάει τον βιασμό της κυριότητας της. Πιστεύει αλήθεια κανείς η εσείς κ. Καλεντεριδη ότι ακόμα κι αν καταληφθεί βραχονησίδα η και μικρο νησί θα αντιδράσει η διαχρονικά ψοφοδεης ελληνική ηγεσια? Πέραν από τα διαβήματα τα οποία εχουν καταστεί πλέον ανέκδοτο και προκαλούν γέλωτα σε εχθρους και φίλους, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε. Και αυτό το έχουν καταλάβει οι απέναντι δυστυχώς για εμάς. Και το κακό είναι καθ'οδόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δένδιας της Στοάς στο Bloomberg στις ΗΠΑ μίλησε για συνεκμετάλλευση σε τουρισμό και σε κοιτάσματα. Δηλαδή μια εταιρεία τουρκική θα βγάζει λεφτά στην Ελλάδα όπως οι πολυεθνικές απο τον τουρισμό και θα φορολογείται στην Τουρκία ενώ ο τζίρος θα συνυπολογίζεται στο ΑΕΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 1974 έπρεπε να είχε γίνει ολικός πόλεμος μέχρις εσχάτων, όπως σωστά είχε μελετήσει ο Ιωαννίδης. Η προδοσία της Κύπρου πρεπει να διορθωθεί με την απελευθέρωση όλων των λαών της λεγόμενης Τουρκιας. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για τη Ρωσία και για τους πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Φυσικά αυτό η Ελλάδα δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι, δεν θα το επιτρέψει!"
    Ποιός το λέει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς καποιους σχολιαστες: Η ηττοπάθεια δεν ειναι λύση , φερνει ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει τότε.
      Προσέξτε: Θα τους στείλουμε ρομποτικές χρωματιστές πεταλούδες να τρομάξουν να φύγουν...
      Προς το παρόν ψάχνουμε εξέδρα εκτόξευσης...
      Το παζαρεύουμε εργωδώς με τον κον Πάγιατ...
      Εχουμε βάλλει μέσον τον κον Μπαρουφάκην και τις Τζεϊσον του νυχτα45...
      Παραλλήλως ο κος Βελόπουλας διαπραγματεύεται κάτωθεν της τράπεζας μετά του κου Πούτινα,όπως μεσολαβήσει εις τον Ρετζέπ,όπως μην τρωθεί προς στιγμήν η τιμή της νέας κυβερνήσεως...
      Μετά βλέπωμεν...
      Οσον αφορά την κα Μέρκελ,όπως αποδεσμεύσει τα type 214,πρέπει να σας ομολογήσω,ότι πέφτει εν κενώ προς το παρόν, λόγω προβλημάτων υγείας της Καγκελαρίου...
      Ιδωμεν...

      Διαγραφή
    2. εννοώ ότι πέφτει στο κενό κάθε προσπάθεια...

      Διαγραφή
    3. Oσον αφορά το ηθικόν του λαού,αυτό είναι τοις πάσι γνωστές: https://youtu.be/13P_Wjq_aGo

      Διαγραφή
    4. Τοτε γιατι σχολιαζεις; Να βγαλεις απωθυμενα θέλεις ή να αποκαρδιώσεις και τους υπόλοιπους; Εχω ξαναγραψει , ναι ειναι δυσκολα τα πραγματα , αλλα αν κλαιγεστε δεν θα γινει ποτε τιποτα , επισης να ξερεις οτι υπαρχει σφιγμομετρηση της κοινωνιας , αν διαβαζουν οι της κυβερνησης οτι λαος ειναι ετοιμος για ξεπουλημα θα το κανουν , αν οχι δεν θα το κανουν.

      Διαγραφή
    5. προς κύριον Τ συνοπτικά(περίπου έστω): https://youtu.be/adSaDlL5kN0

      Διαγραφή
    6. @ Μάριος

      Φυσικά και θα αντιδράσουμε.

      1) Όπως στη Ρω και φάγανε τις προειδοποιητικές:
      https://www.iefimerida.gr/news/408375/sovaro-epeisodio-me-toyrkiko-elikoptero-sti-ro-amesi-antidrasi-toy-stratoy

      2) Όπως στο πεδίο βολή Άνδρου και ξαναφάγανε προειδοποιητικές βολές και τους περάσαμε και αεροπορικό "σουβλάκι"
      https://www.koinignomi.gr/news/politiki/2015/06/11/epideixi-ishyos-ton-enoplon-dynameon-stis-kyklades.html

      3) Όπως πουλήσαμε τους πετάξαμε έξω από τα ύδατα μας με τους ελιγμούς παρεμπόδισης της πυραυλακάτου μας:
      https://www.youtube.com/watch?v=KmHjbacrCUI

      4) Και κάθε φορά που μπουκάρουν σε θάλασσα και αέρα τους πετάμε ΕΞΩ.

      Κι αν δεν σου φτάνουν αυτά ψάξε να δεις τι έγινε τον Οκτώβριο του 2017 που ξανατόλμησαν και φύγανε γιατί θα γίνονταν κάρβουνο.

      Θα αρχίσουμε λεκτικές προειδοποιήσεις, ελιγμούς παρεμπόδισης, αεροπορικά "σουβλάκια, εμβολισμό από μη στρατιωτικό πλοίο κι αν απαιτηθεί θα γίνει και χρήση πυρών και χρήση ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρων. Να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα ζήσουν αν περάσουν την κόκκινη γραμμή θα είναι είναι πολύ χειρότερα απ' αυτά που τους έχει κάνει ο PKK.

      ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ AΓΓΙΞΟΥΝ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝΙΣΕΙ.

      ΘΑ ΜΑΣ ΑΕΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΚΑΛΑ!

      Διαγραφή
    7. Ναι...ότι πείτε παίδες...είθε...αλλά είπαμε στα πάντα,πάντα 50-50...και λαμβάνουμε πάντα υπ'όψιν το δυσμενές 50%...

      Διαγραφή
    8. Δεν είπαμε τίποτα. Εσύ έκρινες μόνος σου και είπες 50%.
      Το μαγικό νούμερο που θα πάρουν οι Τούρκοι είναι 3. Πιο αναλυτικά θα πάρουν 2+1.

      Το Ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει καμία διαφορά πλην της υφαλοκρηπίδας. Το δικαίωμα στα 12 μίλια και στην ΑΟΖ θα το ασκήσουμε όποτε θέλουμε.
      Μέχρι να γίνει αυτό κανένας δεν θα αποθρασυνθεί κι αν το κάνει θα πάρει και απάντηση με όπλα αν απαιτηθεί όπως έγινε στα περιστατικά που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο.

      Τα όπλα θα ξαναχρησιμοποιηθούν αν απαιτηθεί και να μην έχεις καμία αμφιβολία.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.