10/7/19

Εδώ θα πω εύγε! Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν στην Τουρκία

mitsotakis_galliko
Μίνα Αγγελίνη

Συνέντευξη το πρωθυπουργού στο γαλλικό περιοδικό «Nouvelle Observateur» - Δεν ζητώ περίοδο χάριτος και «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον το προβληματικό παιδί της Ευρώπης» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε τις γενικές εκλογές την Κυριακή 7 Ιουλίου, με το 39,9% των ψήφων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για τέσσερα χρόνια», γράφει το γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur παραθέτοντας την συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι μια νίκη της Ελλάδας, μια νίκη όλων των πολιτών της Ελλάδας. Δεν ζητώ μια περίοδο χάριτος, επειδή δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Η βουλή θα εργαστεί όλο το καλοκαίρι. Οι Έλληνες αξίζουν κάτι καλύτερο κι έχει έρθει η στιγμή να το αποδείξουμε» , υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος επισημαίνει ότι οι Έλληνες είδαν τη ζωή τους να χειροτερεύει και η μεσαία τάξη καταστράφηκε από την φορολογική επίθεση. 

«Το κράτος έγινε πιο αναποτελεσματικό, οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει πριν ακυρώθηκαν και ο συνολικός πολιτικός διάλογος έγινε τοξικός σε τέτοιο βαθμό που τέθηκαν πραγματικά ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα του δημοκρατικού μας συστήματος».

Για τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι:

«Είμαστε ένα από τα ελάχιστα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο...Η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα που δεν αγνοεί ωστόσο, τις εθνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Υποστηρίζουμε μια Κεντροδεξιά, που αναγνωρίζει ότι η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά μιας συνεκτικής κοινωνίας. Φυσικά, αυτή η Κεντροδεξιά πιστεύει στον πλούτο που δημιουργεί η οικονομία και οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Πιστεύει όμως ότι ο πλούτος αυτός θα πρέπει να κατανέμεται με πιο δίκαιο τρόπο και ότι, κατά συνέπεια, πρέπει να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της εργασίας στη δημιουργία του πλούτου αυτού. Είναι μια Κεντροδεξιά, που πιστεύει ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι αναφαίρετο δικαίωμα του». 

Για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στα Βαλκάνια. Είναι επίσης ένα εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης, οπότε θα πρέπει να έχει λόγο στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και την προστασία των συνόρων»... 

«Αρχικά, η διαχείρισή του μεταναστευτικού προβλήματος δεν μπορεί να γίνει μόνο από την Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε αυτό το ζήτημα δεν ήταν επαρκής. Κάποιες χώρες, κυρίως χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, έχουν δηλώσει ότι το πρόβλημα αυτό δεν τους αφορά, ότι αφορά μόνο τα κράτη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή της Ευρώπης και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την ανάπτυξη μιας ευρωπαικής συνοριακής αστυνομίας«, δηλώνει και προσθέτει:

«Είναι επίσης απαραίτητο να μεταρρυθμιστεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και να εναρμονιστούν οι πολιτικές ασύλου των χωρών της Ε.Ε. Αλλά, δεδομένου ότι αυτό δεν είναι εφικτό στο άμεσο μέλλον, θα αλλάξουμε την εθνική μας πολιτική χορήγησης ασύλου και θα απλοποιήσουμε σημαντικά τις διαδικασίες, προκειμένου να καταστούν γρηγορότερες και πιο αποτελεσματικές. Έτσι, όσοι δικαιούνται άσυλο θα συνεχίσουν να διαμένουν στην Ελλάδα, και όσοι δεν έχουν το δικαίωμα αυτό, θα επιστρέφουν στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας».

Σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας

Για τις σχέσεις Γαλλίας- Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι είναι αδιάρρηκτες. 

«Η Γαλλία ήταν πάντα ένας σταθερός σύμμαχος της Ελλάδας. Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, έχουμε μια πολύ καλή σχέση.Συμφωνώ απολύτως με πολλά σημεία της ευρωπαικής του ατζέντας. Στηρίζω τον κοινό προϋπολογισμό, που έχει προτείνει, την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα άμυνας, την ιδέα ενός ευρωπαϊκού FBI, τα νέα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus και την Ευρώπη του κοινού μας πολιτισμού.

Για το γεγονός ότι στο αίμα του έχει το μικρόβιο της πολιτικής, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να πω ότι είναι πλεονέκτημα που έχω ζήσει σε μια οικογένεια πολιτικών. Διότι, έτσι μπορούμε να δει κανείς τα πάνω και τα κάτω του πολιτικού βίου και να απομυθοποιήσει την εξουσία. Προσωπικά, δεν παρασύρθηκα από την εξουσία και τα οφέλη της, διότι μπήκα πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου πολύ νέος και είδα πολιτικούς να ανεβαίνουν, να πέφτουν και να ανεβαίνουν ξανά.Γνωρίζω ότι η πολιτική κάνει κύκλους. Συνεπώς, έχω μια αρκετά αποστασιοποιημένη ματιά ως προς τον ενθουσιασμό, που μπορεί να προκαλέσει η άνοδος στην εξουσία. Και καθώς είμαι ιδιαιτέρως ευαίσθητος ως προς αυτό το ζήτημα, άνοιξα το κόμμα σε άτομα που δεν είναι ευρέως γνωστά». 

Δεν θα ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα 

«Δεν θα λάβουμε πρόσθετα οικονομικά μέτρα. Θα υπάρξουν ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να μειώσουμε τους φόρους, κάτι το οποίο είναι ένα μέτρο, ας πούμε, ευχάριστο, αλλά απαιτείται πολλή σκέψη για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε, έτσι ώστε να ευνοήσουμε την ανάπτυξη. Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα φιλόξενη για τους επενδυτές. Πρέπει επίσης, να επενδύσουμε στην εκπαίδευση, στην ενθάρρυνση των ταλέντων, στην ψηφιακή οικονομία. Αυτές είναι οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι εύκολες. Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί πλέον να λάβουμε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα πολίτη.

Είμαι πεπεισμένος ότι από την άποψη της ανάπτυξης, η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωζώνης τα επόμενα χρόνια. Όχι μόνο δεν θα γυρίσει πίσω, αλλά θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Και καλώ τους Γάλλους επενδυτές να συμμετάσχουν σε αυτό το άνοιγμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρώτο Θέμα

23 σχόλια:

  1. Proccessing offices should be set in Smyrna and avoid all together the cost of sending people back to Turkey and evenn more the cost of staying in Greece for ever.
    If Turkey doesn't accept, cut the wings of their consulate in Komotini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A...και με τι σκεφτεται να τους στείλει πίσω στην τουρκία;
    Με ψαρόβαρκες;με φουσκωτά;με κρουαζερόπλοια ως τουρίστες ή με το φέρυ-μπωτ της γραμμής χίος-τσεσμέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν σχολιάζουμε να το ψάχνουμε λίγο.
      Το πρώτο άρθρο της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας για το μεταναστευτικό-ροσφυγικό
      1. Όλοι οι παράτυποι μετανάστες που φθάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία, από τις 20 Μαρτίου του 2016.

      Για όσους νομιμοποιούνται να υποβάλουν αίτηση ασύλου προβλέπεται ότι η αίτησή τους θα εξετάζεται από τις ελληνικές αρχές εξατομικευμένα, με βάση τη διεθνή νομοθεσία και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

      Όσοι μετανάστες δεν υποβάλουν αίτηση ασύλου, ή η αίτησή τους απορρίπτεται θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Τουρκία και Ελλάδα θα αναπτύξουν συνδέσμους που θα διευκολύνουν τη διαδικασία.

      Διαγραφή
    2. Είναι άκρως αυτονόητο,ότι όσοι φτάνουν στα ελληνικά νησιά ή σε άλλες ακτές της ενδοχώρας θα κάνουν αίτηση ασύλου...μέχρι να ακυρωθεί η αίτηση, θα έχουν βρει το κατάλληλο κονέ (ξέρετε εσείς,αλλά κι'αν δεν ξέρετε μπορώ να σας πω κάποιο) και όχι
      μόνο θα νομιμοποιηθούν, αλλά μπορεί και να πάρουν ελληνική ταυτότητα...

      Διαγραφή
    3. Πέραν αυτού,γιά να δεχτούν οι τούρκοι όποιους τέλος πάντων είναι να δεχτούν,μετά από μιά πενταετία που θα γίνει το ξεκαθάρισμα -αν γίνει ποτέ-,θα μας φέρουν το γεωτρύπανο "Σουλεϊμαν τον κατατητή" κάτω από την Στρογγύλη και εμείς θα πρέπει να το καλοσωρίσουμε με μουγκές "χαρμολύπες" και "ευαγγελοδιαβόλια"...αν με καταλαβαίνετε...
      Κι΄έτσι ο κος Πάϊατ θα δικαιωθεί πανηγυρικά ο άνθρωπος,να γυρίσει ο κακομοίρης στο Λάγκλεϋ με ένα ακόμη παράσημο...

      Διαγραφή
    4. Ευριπίδης Μπίλλης
      Με τον κ. Τσίπρα να διαρρηγνύει τα εθνομηδενιστικά του ιμάτια μετά την εξαγγελία, σύντομου ελέγχου των λαθρομεταναστών και επιστροφή στην τουρκία όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

      Και αφού ενημερώσω ότι το ακόμα μάλλον Συριζικό- κατοχικό facebook λογοκρίνει άγρια (δεν άφησε ούτε σκέτη την κατωτέρω ιστοσελίδα να διαβιβαστεί) σας θυμίζω το σχετικό άρθρο εμού του ακραίου στα όρια (κατά τον Πρόεδρο μας κ. Παυλόπουλο) του ναζισμού, εμού του ανεγκέφαλου, «ρατσιστή», «φασίστα» κτλ, του ετερόκλητου μη «προοδευτικού» όχλου των συλλαλητηρίων.

      Με την ευκαιρία παρακαλούνται οι της νέας κυβέρνησης να φροντίσουν ώστε το ακόμα facebook του κ. Τσίπρα (;;), να μην καταπνίγει φασιστικά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Και αν υπάρχει δυνατότητα από οιονδήποτε, να καταγγελθούν κατάλληλα στις ΗΠΑ όσα συμβαίνουν στο κατοχικό Ελληνικό facebook.

      Κατωτέρω το άρθρο με τίτλο, που περιγράφει την ιστορία εδώ και πολλά χρόνια των "προσφύγων" τους

      ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ
      http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/09/blog-post_2405.html

      Διαγραφή
    5. Σάββα,

      >1. Όλοι οι παράτυποι μετανάστες που φθάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία, από τις 20 Μαρτίου του 2016<

      Τα άρθρα και οι συμφωνίες καλά τα λένε. Εφαρμόζονται, όμως; Αφού τούς ξέρεις τούς Τούρκους, πόσο τηρούν τις συμφωνίες των:

      Πόσοι πρόσφυγες έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία μετά την συμφωνία με την Ε.Ε

      "Πόρτα" της Τουρκίας στις επιστροφές μεταναστών: Σε 3,5 χρόνια επιστράφηκαν όσοι εισέρχονται σε 1 μήνα

      O Μητσοτάκης τι "κρυφό" άσσο έχει στο μανίκι, για ν' αλλάξει η κατάσταση;

      Διαγραφή
  3. Αν γινει αυτο θα ειναι ιστορικό γεγονος.

    "If Turkey doesn't accept, cut the wings of their consulate in Komotini." αυτο έπρεπε να εχει γινει ηδη ή να ανοιξουμε εμεις αντιστοιχο στον Ποντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορθή ως δήλωση ! Θα γινει πράξη ? Θα μειωθούν οι ροές ? Εκει θα κριθεί ! Αριθμητικά και πρακτικα ! Δια των πινάκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανθρωπε μου συνελθε. Ποιος σου ειπε πως θα τους δεχτουν πισω? Και πως θα το επιβαλλεις? Δεν εμαθες στο Χαρβαρντ πως οι διεθνεις σχεσεις ειναι συσχετισμοι ισχυος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σταματήσουμε να σχολιάζουμε με ελαφρότητα.
      Η συμφωνία υπάρχει και δεν την υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
      Το πρώτο άρθρο:
      1. Όλοι οι παράτυποι μετανάστες που φθάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία, από τις 20 Μαρτίου του 2016.
      Για όσους νομιμοποιούνται να υποβάλουν αίτηση ασύλου προβλέπεται ότι η αίτησή τους θα εξετάζεται από τις ελληνικές αρχές εξατομικευμένα, με βάση τη διεθνή νομοθεσία και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
      Όσοι μετανάστες δεν υποβάλουν αίτηση ασύλου, ή η αίτησή τους απορρίπτεται θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Τουρκία και Ελλάδα θα αναπτύξουν συνδέσμους που θα διευκολύνουν τη διαδικασία.

      Διαγραφή
    2. >Η συμφωνία υπάρχει και δεν την υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.<

      Όχι, Σάββα, δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω μόνον αυτός και το ξέρεις πολύ καλά. Η Τουρκία αρνείται να τηρήσει/τιμήσει την υπογραφή της, ως συνήθως. Υπήρξαν και παλιότερες συμφωνίες

      Διαγραφή
  6. Το μέτρο της 'επιστροφής' των αλλοδαπών μεταναστών, εάν εφαρμοσθεί βέβαια σωστά, θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα στο σχέδιο της Ισλαμοποίησης της Ελλάδος, (Σχέδιο Οζάλ), αλλά και στην δεξαμενή ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα 'λυσσάξει' από τον θυμό της.
    Χωρίς τις μαζικές "ελληνοποιήσεις" των αλλοδαπών μεταναστών, θα ήταν αδύνατη η επίτευξη του 31,5% από το Σύριζα στις τελευταίες εκλογές, μετά μάλιστα την απίστευτα προδοτική "Συμφωνία των Πρεσπών".

    Η Ν.Δ., πρός το παρόν, επανένωσε τον κατακερματισμένο κόσμο της δεξιάς, ο οποίος μαζικά την ψήφισε, προφανώς δια να απαλλαγεί από τους άθεους, εθνομηδενιστές και πρώην κομμουνιστές, του Σύριζα.
    Εάν, η Ν.Δ. κρατήσει σθεναρή πατριωτική στάση στα εθνικά θέματα, υποστηρίξει θερμά την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις, επιβάλλει ηθικούς νόμους, φροντίσει σωστά για το δημογραφικό και βρεί τρόπο να ανακάμψει η οικονομία, το 40% του εκλογικού σώματος όχι μόνο θα το κρατήσει, αλλά μπορεί και να το αυξήσει.
    Εάν όμως η Ν.Δ. αποτύχει ή παρεκκλίνει 'του σωστού δρόμου', προφανώς, η μεν δεξιά πάλι θα κατακερματιστεί, η δε Σύριζα θα ανέβει πάλι στην εξουσία και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τρία μεγάλα κόμματα ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται και τα τρια για την ισλαμοποίηση ! Και κυρίως η ΕΕ.Και πριν το ΣΥΡΙΖΑ είχαν έρθει μιλιούνια ισλαμιστών μεταναστών ! Το 2015 προ του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν γειτονιές της Αθηνασ Που δεν άκουγες ελληνικά,Απλα τότε δεν ασχολουνταν νε το θεμα τα μεγάλα κανάλια και οι μεσημεριανές εκπομπές,Και τα τρι αυτά κόμματα πήραν τεράστιο ποσοστό ! Σχεδόν πιάσανε το λαό κορόιδο θα έγραφα...

      Διαγραφή
  7. processing offices should be set in Smyrna .
    It's a wise approach .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το εύγε θα το πούμε όταν δούμε πράξεις. Μέχρι τότε περιμένουμε. Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Μια πρώτη εικόνα (σε βασικούς τομείς μεταξύ των οποίων το μεταναστευτικό) θα έχουμε στο τετράμηνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Περιμένουμε αποτελέσματα σε Μεταναστευτικό, Δημόσια ασφάλεια, Εθνική Άμυνα, σύστημα Υγείας και επιτέλους μια σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα.
    Μία χώρα που δεν ξέρεις τι θα αποφασίσουν την κάθε μέρα που ξημερώνει, μόνο αίσθημα ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης δεν προσφέρει, είτε στους πολίτες της είτε σε ξένους επενδυτές.

    Και κάτι ακόμα:

    ΕΠΕΝΔΥΣΗ δεν είναι να ξεπουλάς κερδοφόρες εταιρείες(και δεν αναφέρομαι στη ΔΕΗ που δεν είναι κερδοφόρα) στα φιλαράκια σου, σε τιμή διπλάσια των ετήσιων καθαρών κερδών της και από μία πολιτική απόφαση να τινάζονται μέσα σε ένα βράδυ οι εγγυητικές ανθρώπων και να τους καταστρέφεις διότι η νέα εταιρεία ζητάει νέες εγγυητικές και ταυτόχρονα "πουλάει" μετά στο πόπολο την καλή εταιρική εικόνα με δωρεές κτλ.
    Κι αφού το κάνεις αυτό ως εταιρεία (για να γλυκάνεις την κοινή γνώμη) ως εταιρεία βάζεις(επίτηδες) αθόρυβα και νέους κανόνες-προδιαγραφές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι συνεργάτες και μένουν σε δεύτερη και τρίτη φάση κι άλλες οικογένειες άνεργες εκτός της πρώτης φάσης αυτών(των “μεγάλων ψαριών”) που τινάχτηκαν οι εγγυητικές τους και χτυπήθηκαν πρώτοι από το ξεπούλημα.

    Αυτό λέγεται κερδοφορία όχι μόνο πάνω σε περιουσίες αλλά και στο αίμα ανθρώπων.Κι αυτό κάποιοι το αποκαλούν "επένδυση-ανάπτυξη" γιατί φυσικά δεν καταστρέφεται το δικό τους σπίτι αλλά πόσες άγνωστες τους οικογένειες που τους καταντήσανε νεόφτωχους

    Γιατί αυτές οι πράξεις προκαλούν οργή και δίψα για εκδίκηση κι αν μαζευτούν οι κατάλληλοι απελπισμένοι τρελοί φέρνει ικανές και αδίστακτες τρομοκρατικές οργανώσεις(βλέπε 17Ν, χωρίς να δικαιολογώ σε καμία περίπτωση καμία πράξη της αφαίρεση ανθρώπινης ζωής) και τον καλύτερο υπουργό Δημοσίας τάξεως να έχεις.
    Και μπορεί στα χρόνια της 17Ν να μην υπήρχε τόση οργή γιατί η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερα από τη σημερινή κατάσταση.
    Σήμερα όμως υπάρχουν όλες εκείνες οι κοινωνικές συνθήκες που μπορούν να ευνοήσουν τη δημιουργία μιας τρομοκρατικής οργάνωσης πολύ πιο ικανής και αδίστακτης ακόμα κι από τη 17Ν.
    Η οργή που υπάρχει στην κοινωνία είναι πολύ κακός σύμβουλος κύριοι. Καμία αστυνομία όσο καλή και να ναι δεν θα προστατεύσει. Κανένας κλοιός ασφαλείας δεν μπορεί να προσφέρει το 100%. Αυτός που θέλει να χτυπήσει έχει το (καταδρομικό) πλεονέκτημα όσο εκσυγχρονισμένες σε σχέση με το παρελθόν κι αν είναι οι δυνάμεις ασφαλείας.

    Χρειάζεται λοιπόν κοινωνική ηρεμία κι αυτή δεν θα έρθει μόνο με καταστολή ακραίων(ακροαριστερών κυρίως) ομάδων αλλά με το να κλείσουν(όχι μόνο με λόγια αλλά με σημαντικές πράξεις ανακούφισης) μεγάλες κοινωνικές πληγές.
    Διαφορετικά, σε περίπτωση που αποτύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ακολουθήσει πολιτικές κοινωνικής ισοπέδωσης...μετά -όπως έχω πει πολλές φορές- “θα πέσει το ξύλο της αρκούδας σε αυτό τον τόπο”, πράγμα το οποίο δυστυχώς το θεωρώ πιθανό. Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ και να πάνε όλα καλύτερα.

    Περιμένουμε λοιπόν και τα εύγε ή τα “ουυυ” είναι πολύ νωρίς για να τα πούμε στη κυβέρνηση. ΠΡΑΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω λοιπόν,ότι ίσως το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί,εφ'όσον η Ελλάς αρχίσει να ψάχνει την ισχύ της στον εαυτόν της...
    Ανθρωποι δε,φίλα προσκείμενοι στην Δύση ,τους δυτικούς θεσμούς και κυρίως στην τσέπη τους(παντελώς δηλ. διαβρωμένοι) θα πρέπει να περιορίζονται ή να αδρανοποιούνται με δραστικό τρόπο...
    Να χρησιμοποιήσω έναν βαρβαβικό όρο που νομίζω ότι εκφράζει καλύτερα την αντιμετώπιση των προδοτών: Elimination.Total elimination.
    Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο,λυπάμαι να πω: Η Ν.Δ. θα κάνει μιά τρύπα στο νερό...
    Αλλά ίσως πάλι να αδυνατεί να πράξει κάτι τέτοιο, γιατί τότε θα ερημώσει ο τόπος...
    Αν με πιάνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περιμενουμε την ...πρωτη επιστροφη...Ηδη μετραμε χρονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν ένας λαός αποφασίζει ότι δεν πάει άλλο με τούς λαθρομετανάστες, όταν πιστέψει ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και θέλει να μετουσιώσει την πολιτική του βούληση σε πράξη, τότε ψηφίζει έναν Σαλβίνι κι όχι έναν Μητσοτάκη, ο οποίος είναι μία από τα ίδια με τούς άλλους και δεν πρόκειται ν' αλλάξει απολύτως τίποτε. Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός δεν έχει πιστέψει, δεν έχει την απαιτουμένη πολιτική βούληση, γι αυτό δεν μπορεί να φύγει από τα παραδοσιακά. Καταδικασμένος να κλαίει μια ζωή την μοίρα και την κακομοιριά του, θα υποστεί αναπόφευκτα τις συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο πιθανον Νατιβιστ ειναι το τελευταιο...Δεν εχουμε τις προυποθεσεις για οτιδηποτε αλλο..Οι συνεπειες ισως φτιαξουν τις προυποθεσεις.Προς το παρον τα μοντελα ζωης..δεν νικηθηκαν..δεν θα αλλαξουν λογω τρομερης αδρανειας.. Ειναι πληρως αδυνατον να αλλαξουν αν δεν φερουν μεγαλες συνεπειες..πληρωτεες...Η καθημερινοτητα των ανθρωπων επαναλαμβανεται μηχανικα ιδια..Πρεπει να ανατιναχτει ολη για να αναγκαστει να αναδιαταχτει ο μηχανισμος .Δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα με σκεψη και θεληση να το κανουν μονοι.Επειδη δε ειναι πληρως καταστρεπτικη στην ουσια.της...οδηγει μαθηματικα στην ανατιναξη απ την ιδια την φυση της.Ολα εχουν ενα οριο αντοχης...και η καταστροφικοτητα..το.ιδιο.Δυστυχως εχει γινει ...μηχανικα η επιλογη αυτη απ ολους.Δεν θα την προκαλεσει ο Θεος.Εμεις μονο.Απλα ο Θεος την αφηνει στην φυση της να καθαρισει...λογω ελευθερης βουλησης που την υποσχεθηκε ..και την σεβεται την υποσχεση.Βγαλτε τα ματια.σας μονοι ...λεει..Δεν σας τα βγαζω εγω...αφου δεν καταλαβατε οτι ολα εχουν ορια...Πες ενα Νατιβιστ καλο η κακο....που δεν εχει ..Δεν υπαρχει...

      Διαγραφή
    2. >Οι συνεπειες ισως φτιαξουν τις προυποθεσεις<

      Όταν έλθουν οι συνέπειες, θα είναι πολύ αργά για να φτιάξει ο,τιδήποτε. Τα υπόλοιπα που γράφεις, ομολογώ ότι δεν μού είναι και πολύ σαφή. Αλλά δεν πειράζει.

      Διαγραφή
  12. Μαλλον δεν προσεξατε τι γραφω κε Σαββα. ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΣ ! Φτερο στον ανεμο ειναι η χωρα μας. Οι τσαμπουκαδες τη μαραναν.ΑΛλωστε συγκεκριμενοι κυκλοι διεθνεις και πολυυυυυυυυυυυ ισχυροι αυτο ακριβως θελουν: Να γινουμε σκουπιδοτενεκες της Ευρωπης. Αν δε επιχειρησουμε να τους στειλουμε στις χωρες προελευσεως (ποιος πληρωνει σ υατη την περιπτωση), θα μας ρωτησουν αν εχουν χαρτια-διαβατηρια (που δεν εχουν γιατι δινουν ψευτικα στοιχεια). Πως θα τους αποβιβασεις? Μπορειτε να μου δωσετε σας παρακαλω απαντησεις σε αυτα τα απλα ερωτηματακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να βλέπομε έργα και όχι λόγια:

    Ο Σαλβίνι απαγορεύει την αποβίβαση 135 μεταναστών στην Ιταλία

    Mητσοτάκη, γίνε Σαλβίνι/Ορμπάν και ο λαός θα σ' ευγνωμονεί, κατατάσσοντάς σε στους πολύ μεγάλους τής νεοελληνικής ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.