24/7/19

Eπέτειος τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και παγκόσμια ασφάλεια

  Σεραφείμ Κυκκώτης    
Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας στρέφονται προς τις χιλιάδες νεκρούς μας και εκατοντάδες αγνοούμενούς μας που δολοφονήθησαν από εκείνους που δημιούργησαν ηθικά το σύγχρονο Ισλαμικό Κράτος που σπείρει παντού τον θάνατο και τη βία, με πρώτα θύματα χιλιάδες άοπλους μουσουλμάνους σ’ όλο τον κόσμο. Οι σκέψεις μας στρέφονται προς τις χιλιάδες πρόσφυγές μας και εκτοπισμένους μας που περιμένουν να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες. Καρτερούμε την ευλογημένη ημέρα που η νεκρή πόλη της Αμμοχώστου θα ξαναζωντανέψει με την επιστροφή των νομίμων κατοίκων της. Η ανοχή της διεθνούς κοινότητας στις βαρβαρότητες της τουρκικής εισβολής πριν 45 χρόνια στη Κύπρο είχε ως αποτέλεσμα η βία και η τρομοκρατία να εξαπλωθούν παντού, σ’ όλο τον κόσμο.
Αν η διεθνής κοινότητα αποφύγει να προστατέψει τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, να σταματήσει τη βάρβαρη Τουρκία από τη σημερινή εισβολή της στην ΑΟΖ της Κύπρου, πρέπει να ανησυχεί πλέον για πιο βίαιες και ανεξέλεκτες εξελίξεις για την παγκόσμια ασφάλεια. Όπως η ανοχή στη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που αιματοκυλίστηκε για πρώτη φορά ολόκληρος ο πληθυσμός του πλανήτη μας, το ίδιο και τώρα η ανοχή της διεθνούς κοινότητας στις βαρβαρότητες της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει άλλα μουσουλμανικά κράτη όπως το Ιράν ακόμη και σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, μια απειλή πλέον που ρισκάρει ακόμη και το μέλλον του πλανήτη μας. Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να προστατέψει την Κύπρο συνδέεται πλέον με την προστασία της Ανθρωπότητας καιι την ασφάλειά της και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Προστατεύοντας την Κύπρο η διεθνής κοινότητα προστατεύει τον εαυτό της από ανεξέλεκτες καταστάσεις που απειλούν τη φυσική της επιβίωση.
Είναι η κατάλληλη ώρα οι απανταχού απόδημοί μας εξ Ελλάδος και Κύπρου στις χώρες που ζουν με τη βοήθεια και τη στήριξη των Διπλωματικών μας Αρχών, Ελλάδος και Κύπρου, και φίλων χωρών, να γράψουν και να δημοσιεύσουν άρθρα στις τοπικές γλώσσες των εθνικών ΜΜΕ στις χώρες που ζουν τονίζοντας ότι η αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να βρει τρόπους να συμμορφωθεί η Τουρκία στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου δεν αδικεί ένα απλώς μικρό νησί του πλανήτη μας με έναν μικρό πληθυσμό, αλλά ότι ενθαρρύνει επικίνδυνα κι άλλα μουσουλμανικά κράτη για παρόμοιες συμπεριφορές να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν απειλή για την υπόθεση της παγκόσμιας ασφάλειας και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.
Οι Τούρκοι, με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους κ. Ερντογάν, νομίζουν ότι τα πράγματα στη διεθνή κοινότητα είναι τα ίδια όπως ήταν πριν την εμφάνιση της παγκόσμιας τρομοκρατίας των μουσουλμάνων. Μπορεί μια ορθόδοξη χώρα, όπως η Ρωσία, να είναι ένας από τους συμμάχους τους σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο, όμως η διεθνής κοινότητα πλέον δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί εισβολές είτε γίνονται στην Κύπρο είτε στην Ουκρανία. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει πλέον να πρωταστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο για τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για το καλό της Ανθρωπότητας και την ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας. Οι χώρες που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να υποστούν το κόστος πλέον, όχι με μια στρατιωτική επέλαση εναντίον τους, αλλά με τα μέτρα της διεθνούς κοινότητας για την οικονομική τους κατάρρευση. Οι χώρες που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο τιμωρούν πλέον τους ίδιους τους λαούς τους κι όχι τους λαούς των άλλων χωρών που αδικούν. Αυτό θα συμβεί και τώρα.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.