16/7/19

Ντ.Τραμπ: Δεν πρόκειται να πουλήσουμε τα F-35 στην Τουρκία



Την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης μετά την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία μας έχουν βάλει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά που είπα, δουλεύουμε μέσα σε αυτή την κατάσταση. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι πραγματικά δίκαιο. Και λέμε τώρα στην Τουρκία... δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35».

AΠΕ - ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. Αμήν, αλλά καλύτερα να περιμένουμε να δούμε βίντεο, γιατί το τουρκικό πρακτωρείο Anadolu, διηγείται μια άλλη κατάσταση. Έψαξα να το βρω, γιατί η ελληνική μετάφραση φαινόταν περίεργη. Η τουρκική, που ελπίζω να είναι προπαγάνδα, είναι περισσότερο λογική:

    https://www.aa.com.tr/en/americas/trump-says-us-will-not-sell-turkey-f-35-fighters/1533502#

    Δική μου μετάφραση των όσων αναφέρει το Anadolu να είπε ο Trump:

    "We have a situation where Turkey is very good with us, and we are now telling Turkey that because you have really been forced to buy another missile system we're not going to sell you the F-35 fighter jets," Trump told reporters during a Cabinet meeting at the White House.

    "Έχουμε μια κατάσταση που η Τουρκία είναι πολύ καλή μαζί μας και τώρα λέμε στην Τουρκία, ότι επειδή στην πραγματικότητα εξαναγκάστηκες να αγοράσεις ένα άλλο πυραυλικό σύστημα, δε θα σου πουλήσουμε τα μαχητικά F35. Βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Και είναι και πολύ δύσκολη η θέση στην οποία βρισκόμαστε και μεις στις ΗΠΑ...Η Τουρκία παρήγγειλε και 100 αεροσκάφη F35 και έχουν και σχέδια και για περισσότερα, αλλά επειδή έχουν ένα ρωσικό σύστημα, τώρα τους απαγορεύεται να αγοράσουν πάνω απο 100 αεροσκάφη. Το δουλεύουμε (να βρούμε λύση). Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν είναι πραγματικά δίκαιο".

    -----------------------------------------------------

    Αν αληθεύουν τα παραπάνω, τότε ο Τραμπ, στην ουσία είπε πως είναι άδικο η Τουρκία να μην πάρει τα αεροπλάνα και ότι δουλεύει να βρει λύση... Το οποίο είναι πολύ μακριά από τον τίτλο που έβαλαν τα ελληνικά ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το Al Jazeera φαίνεται να λέει τα ίδια και λίγο περισσότερα από το Anadolu.

      Διαγραφή
  2. Θα μας τα πεί σε λίγο ο Ιγνατίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι "μετά λύπης" αγόρασαν τους S400 και οι Αμερικάνοι "μετά λύπης" δε μπορούν να τους πουλήσουν τα F35 σημαίνει ότι οι Τούρκοι "μετά λύπης" θα ζητήσουν αποζημιώσεις στα δικαστήρια και οι Αμερικάνοι "μετά λύπης" θα αναγκαστούν να τους επιβάλλουν κυρώσεις ή άλλα συγκεκαλυμμένα αντίμετρα. Οπότε "μετά απεριορίστου λύπης" κάποια στιγμή θα γίνουν μαλλιά κουβάρια, όπερ σημαίνει ότι εμείς πέρα από αμυντικές σκέψεις δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα και συντετριμμένοι με ποτά και σουβλάκια να περιμένουμε τους σπαραξικάρδιους τίτλους τέλους αυτής της τόσο όμορφης μα και τόσο παθιασμένης σχέσης αγάπης και μίσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aς μην θεωρούμε οτι το θεμα έκλεισε.
    Ο τραμπ εδω και πολυ καιρο δειχνει τεράστια ανοχή και φαινεται σαν να σέρνεται στην επιβολή των κυρώσεων που ακομη δεν εχουν φανεί...Γιατι τα μεν λογια μπορει να ειναι πολλα και βαρειά,αλλα τα παίρνει ευκολα ο αέρας ,οι πράξεις ομως μένουν,,,
    Εκείνο που φαινεται σίγουρα ειναι οτι υπαρχει αρκετός χώρος ελιγμών για την ελληνική διπλωματία και άμυνα τοσο με τις ΗΠΑ όσο και με τις όμορες χωρες της περιοχής μας ( ως προς την σύμμαχο Ευρώπη...εχω πολλες επιφυλάξειςειτε γιατι θελει αλλα δε μπορει ειτε γιατι καποιες χωρες ισχυρές δεν θελουν).Οπως και ναχει παντως για να τις εκμεταλλευτούμε δεόντως χρειάζεται που δουλειά απο τους προύχοντας μας και ενότητα εθνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε κ.Ορακουλουμ και φιλοι...γενικα το λεω....Τι στο καλο γινεται εδω στα παντα ?? Διεστραμενοι μυριοι υπαρχουν ?? Παραποιουν τα παντα..Ελα θεε μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΤΑΓΙΠ, ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ...
    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ ΑΛΛΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ)
    Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΗΠΑ Ν'ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΙΣΕΙ..ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ Τ΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ...
    ΕΙΔΟΜΕΝ !!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά ψάχνεις, αλλά αυτόν τον τίτλο περίπου βάζουν και τα αμερικανικά μέσα:

    https://edition-m.cnn.com/2019/07/16/politics/trump-turkey-s400-sales/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γελω δεν αντεχω...Ζητησε τηλ.γραμμη ο Δενδιας....ειπαν ...θα το...σκεφτουν (!!!!) ....ειπαμε ..." ευχαριστουμε πολυ.." και φυγαμε....!!! Δεν αντεχω..ο Σκαι ειπε ...Νικησαμε. ...Δεν αντεχεται το γελιο...η γυναικα μου με διωχνει στην βεραντα να γελω !!!! Πλακα εχουν οι συμπτωσεις ...τωρα δειχνει διαφημιση εναν χασαπη να κοβει κρεας !!!! Παω εξω...δεν μπορω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.