19/7/19

Διευκρινίσεις Τραμπ για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε Αγκυρα για τους S-400



Με μια διευκρινιστική δήλωση ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να ανασκευάσει προγενέστερη τοποθέτηση, στην οποία είχε υποστηρίξει ότι η Ουάσινγκτον δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία για την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400. «Όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό αυτή τη στιγμή. Όχι», ήταν η προηγούμενη απάντηση που είχε δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ερώτηση δημοσιογράφου που είχε γίνει στο Οβάλ Γραφείο
Λίγο, όμως, αργότερα ακολούθησε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας ότι ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να εξετάζει τις κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων).

«Το εξετάζουμε. (Είναι) μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για πολλούς λόγους. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ορισμένα πολύ μεγάλα λάθη σε σχέση με την Τουρκία και αυτό είναι πολύ κακό. Επομένως το μελετούμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν το έχουμε ακόμη ανακοινώσει».

Χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Νωρίτερα σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

2 σχόλια:

  1. Η υπερδυναμη σε παρακμη ραγδαια..Στηριζεται πια μονο σε οικονομικα
    Κινητρα...Δεν εχει πια το ηθικο πλεονεκτημα μια καιρια μυθολογια για νασαι υπερδυνανη.Χωρις ενα μυθο...εισαι σε αποσυρση.Πρωτα εκει χανεις την μαχη.Στο αλλο μερος του ανθρωπου ..την αλλη φυση του.Υστερα ψυχολογικα ολοι αρχιζουν σε μισουν κι αργα η γρηγορα βρησκουν τροπο να σε τιναξουν περα.Ενδομυχα αυτο κανουν ολοι..κι ας μην φαινεται αμεσως.Μακροπροθεσμα συνασπιζονται να σε πεταξουν ...αφου τεινουν σ αυτο ολοι ..εστω κι ακουσια.Η οικονομια ειναι ενας κραχτης δελεαστικος χωρις ψυχη.Η μαχη χανεται παντα πρωτα και κυρια εκει.Αυτοι εδω ..κοστος εννοουν κυνικα τα νουμερα.Το κοστος ομως το συνολικο ειναι ανυπολογιστο αν δεν εχει εναν ηθικο μυθο.Δεν μπαινει σε χαρτι αλλα ειναι ολοτο ...χαρτι και το μολυβι κι ολα.Αλλα αφου εφτασαν στο σημειο τυφλας να βλεπουν νουμερα μονο...αντι ανθρωπων...συμπτωμα του ακρατου υλισμου τους..θα πληρωσουν αυτο που αγνοησαν.Την αληθεια δηλ.Ολοι τους ψιλοσυμπαθουσαν απ το 1945 που ειχαν ενα εστω μυθο..οτι κι αν εκαναν..εστω βρωμικο...Παντα ειχαν μια μεγαλη μεριδα του κοσμου μαζι τους χαρη στον ηθικο μυθο τους. Τωρα αργα αργα δεν θαχουν κανεναν διπλα χωρις μυθο.Ολοι θα τους μισησουν..κι αυτο ειναι το τελος.Χανουν στο υποσυνειδητο των ανθρωπων...χανουν ..παρακμαζουν ραγδαια..Αυτο το χανουμε χρηματα πχ.στην Τουρκια...το παλατζο...τι κανω...δειχνει οτι δεν εχεις πια αρχες.Ολοι το βλεπουν.Επρεπε να αγνοησουν.τα λεφτα για λογους αρχης αμεσως.Ο πρωτος που θα φανει ναχει αρχες θα γινει μαγνητης των αλλων κι εσυ κατι που πρεπει να αποφυγει..
    Δεν μας νοιαζει βεβαια..αλλα ετσι ειναι.
    Το ιδιο αναλογικα θα γινει και στην Ελλαδα..Εδω καλιεργησαν εναν απιστευτο μυθο στον λαο "οτι ..δεν μπορουμε τιποτε εμεις . Ουτε πολεμο...ουτε επιστημες..ουτε βιομηχανια...ουτε βιδες...ουτε φρουτα...ουτε σχολες...ουτε τεχνες...ουτε με Αμερικες..ουτε με Γερμανιες...Τουρκιες...Σκοπια...ναυπηγεια...αυτοκινητα...κλπ...τα παντα δεν ...μπορουμε...μονο οι αλλοι ..μπορουν.!!! Σε λιγο αν οχι ηδη...θα μας πουν πως ουτε να....πηδηξουμε δεν μπορουμε !! Δηλ..ειμαστε αναπηροι στα παντα !!! Ολη μερα μας λενε ..."μα θα ...μας κανουν αυτο...εκεινο ..το αλλο "..!!!! Δεν μπορουμε δηλ...τιποτε ...ουτε πηδημα !!! Ετσι οι τυποι που τα εφεραν αυτα εχασαν το ηθικο αβανταζ μεσα μας...Κι ολοι τους μισουμε ενδονυχα...Αυτο θα πληρωθει βαρυα.
    Εγω πχ...στον πρωτο τρελο που θα πει ....ΜΠΟΡΟΥΜΕ τα παντα και τρια αυγα τι θα μας κανουν ..θα παω διπλα ! !! Και δεν με ενδιαφερει αν εχει ιδεολογια...η αλλα φαιδρα που ειχαν (!!!) οσοι ειχαν το θρασος να μου πουν " δεν μπορω " !!! Και με κατεστρεψαν !!! Καποια στιγμη θα βρω αυτον τον τρελο που μαζι .μπορουμε τα παντα !! ( τοτε θα μπορουμε ασφαλως να αρπσξουμε κι αυτους τακα τακα )...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.