18/7/19

Έτοιμοι να δώσουν μαχητικά Su-35 στην Τουρκία οι Ρώσοι



Μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας από το αμερικανικό πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35, η Ρωσία είναι έτοιμη να της δώσει μαχητικά αεροσκάφη Su-35, όπως δήλωσε την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας Rostec.
"Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοί μας εκφράσουν την επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-35", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Κεμεζόφ.

Ο Ερντογάν το σκέφτεται

"Είναι ακόμα πρώιμο να συζητήσουμε για αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35", ανέφερε τουρκική στρατιωτική πηγή στο Sputnik και συμπλήρωσε: "Ο πρόεδρος θα εξετάσει αυτό το σημαντικό ζήτημα και θα κάνει σχετική δήλωση".

Το Su-35 είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο μαχητικό πολλαπλών ρόλων της ρωσικής εταιρείας Sukhoi.

Το ζήτημα ενέσκηψε μετά την τοποθέτηση των ΗΠΑ ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 "καθιστούν αδύνατη τη συνεχιζόμενη ανάμειξή της με τα F-35".

Αμερικανοί αξιωματούχοι παρότρυναν την Τουρκία να αγοράσει πυραύλους των ΗΠΑ Patriot, ισχυριζόμενος ότι το ρωσικό σύστημα θα ήταν ασυμβίβαστο με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και θα εκθέσει τους F-35 σε ενδεχόμενη ρωσική υποκίνηση.

Τον Ιούνιο το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι δεν θα δεχτεί άλλους Τούρκους πιλότους για εκπαίδευση στα μαχητικά F-35 εκτός κι εάν η Άγκυρα εγκαταλείψει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ μετά την εξαγορά των ρωσικών S-400 ήταν αδύνατο να παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35 η Τουρκία. Η Ουάσιγκτον καταδίκασε τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία εγείροντας ανησυχία για τη ασυμβατότητα των ρωσικών συστημάτων με τα συστήματα αεράμυνας του NATO.

ΠΗΓΗ: capital.gr

3 σχόλια:

  1. γιατί δεν τους πετάνε από το ΝΑΤΟ να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι δεν εφαγαν ολο το αγγουρι ακομη...κι ελπιζουν ναναι μισο...Ολες οι προσευχες στον Ερντο...να το δωσει ολο...( αυτο δεν ειναι καλο...διοτι θα το δωσει κι εδω ολο..)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.