22/8/19

"Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα 1000 καλύτερα του κόσμου"


 γράφουν οι τίτλοι. Το πρώτο είναι στην τέταρτη εκατοντάδα (301-400).
Σκεφτείτε να ήταν έτσι, π.χ, το ποδόσφαιρο: η πρωταθλήτρια Ελλάδας κάτω από την θέση 300 στον κόσμο. Θα μας φαινόταν καλό;

5 σχόλια:

  1. Αμα βλεπεις σε σχολες οπως η Ιατρικη ολο το συγγενολοι βγαζεις ενδιαφεροντα συμπερασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Για παράδειγμα..

    Στην κατάταξη 351-400 βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, για το συγκεκριμένο οργανισμό που διεξάγει την έρευνα "Times Higher Education World University Rankings". Η έρευνα όμως διεξάγεται ανάμεσα στα 1650 Πανεπιστήμια από τα 26.300 που υπάρχουν παγκοσμίως. Οπότε για το πανεπιστήμιο της Κρήτης, για παράδειγμα, σε παγκόσμια κλίμακα βρίσκεται στο Top 1,15 με 1,5% παγκοσμίως.

    Το πόσα πανεπιστήμια έχει μια χώρα σε αυτές τις κλίμακες, από το σύνολο των πανεπιστημίων της είναι σίγουρα ένα καλό μέτρο σύγκρισης. Εμείς έχουμε 8 από τα 25, το 32% δηλαδή. Ενώ οι Τούρκοι έχουν 23 από τα 183 δηλαδή μόλις το 12%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ευφυή άτομα κάνουν ενίοτε σχόλια ανοητα και ατοπα, τυφλωμένα από την ιδεολογία τους, όπως οι "τεθνεώτες" του υπαρκτού σοσιαλισμού. Τυφλός ο Κρέων γιατί όχι ο κάθε Δοξιάδης όταν μάλιστα αντί για έξυπνος που είναι προτιμάει να εμφανιζεται εξυπνάκιας; Ωστόσο όλες αυτές οι μετρήσεις γεννουν κι άλλες αμφιβολίες. Πχ δεν υπάρχει καμία από τις γνωστε΄ς Γαλλικε΄ς Σχολές, πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Τυχαίο; Όπως και να μετρήσεις να είσαι μέσα στην πρωτη χιλιάδα των ΑΕΙ του πλανήτη δεν ειναι διολου κακό. Για μια χώρα μόλις 10 εκ. εξοντωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι παροικούντες των ελληνικών πανεπιστημίων κ.Αποστολόπουλε ξέρουν πολύ καλά τι επικρατεί και η ελληνική κοινωνία επίσης.Δεν χρειάζεται καμία μέτρηση και κανέναν εξυπνάκια.Το ερώτημα είναι γιατί οι δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα...Θα μου πείτε...είναι μπουκωμένη δεν μπορεί να μιλήσει και με τα χέρια στην τσέπη οπότε, πώς να γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.