30/8/19

Προσφυγικό «ώρα μηδέν»: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ - Παίρνουν 1.000 μετανάστες από τη Μόρια



Σχέδιο αποσυμφόρησης του καταυλισμού εκκινεί η κυβέρνηση από την Τρίτη, την ώρα που ο Ερντογαν προειδοποεί για νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία - Διάβημα Δένδια στον Τούρκο πρέσβη για την αύξηση των προσφυγικών ροών

Στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά η κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα, προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά, προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ, ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης!

Την ίδια ώρα, προειδοποίηση για ένα νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία, που ενδέχεται να προκαλέσει πίεση, απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στο Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποι. Επίσης, σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας. Πρέπει να λάβουμε μέτρα» σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρέσβη, προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία, η οποία κορυφώθηκε με τη χθεσινή πρωτόγνωρη μαζική άφιξη άνω των 500 μεταναστών στη Λέσβο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ειδικότερα, στον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζούγκερτζιν, ο κ. Δένδιας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και την ανάγκη να εφαρμόζει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί.

Από πλευράς του, ο Τούρκος πρέσβης, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Αρχές του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση και η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει.

Παράλληλα, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές ενημέρωσαν σχετικώς την ΕΕ, καθώς αφορά ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Όπως ανακοινώθηκε, δε, το απόγευμα, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

9 σχόλια:

  1. Τελικά δε μας γέμιζε ο Τσιπρας και η κυρα Τασία μετανάστες ! Αλλο πράγμα αμε γεμίζει που το ΚΥΣΕΑ φυσικά δε θα το αναλύσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που παριστανουν τον πρωθυπουργο δεν ειναι παρα μαριονετες.

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      Προς κύριο Μητσοτάκη.

      Πρώτα κύριε Μητσοτάκη αποτελεί αναγκαίο να δηλωθεί ότι οι θεατρικές δηλώσεις (επιστροφή όλων από Χρυσοχοϊδη, παράσταση κ Δένδια στον Τούρκο πρέσβη κτλ), αποτελούν φαρισαϊκή πολιτική.

      Φρουρείστε αμέσως τα θαλάσσια σύνορα, χωρίς να ρωτάτε την Μέρκελ. Αποτελεί Εθνικό (συγνώμη για την λαϊκίστικη και εθνικιστική λέξη) καθήκον σας να φρουρήσετε τα θαλάσσια σύνορα μας. Το αντίθετο κ. Μητσοτάκη, αποτελεί Εσχάτη Προδοσία

      Διαγραφή
  2. πρεπει να πανε στις Πατριδες των....τουλαχιστον εκει που δεν εχουν πολεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σχέδιο αποσυμφόρησης του καταυλισμού εκκινεί η κυβέρνηση"
    "Στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά η κυβέρνηση."

    1)Μεταφέρουν το πρόβλημα από την μία περιοχή της Ελλάδος στην άλλη. Αυτό δεν είναι λύση, είναι ακόμα μία νέα 'μετάσταση' του προβλήματος.
    Τραγικά λάθη, των Ελληνικών κυβερνήσεων που γίνονται επί πολλά χρόνια, η ανοχή, ακόμα και η ενθάρρυνσης, της λαθρομετανάστευσης και του εποικισμού της χώρας μας, ιδιαίτερα από μουσουλμάνους. Θα τα πληρώσουμε προφανώς πάρα πολύ ακριβά, όλοι μας. Η Ελλάδα θα κινδυνεύσει να έχει την κατάληξη της Γιουγκοσλαβίας ή του Λιβάνου.

    2)Ματωμένα Σύνορα
    Απόσπασμα συνέντευξης του καθηγητή και γεωπολιτικού αναλυτή Δημήτρη Κιτσίκη στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη και την εκπομπή "Αντιθέσεις" του τηλ.σταθμού Κρήτη TV. στις 30 Οκτωβρίου 2015.

    https://www.youtube.com/watch?v=bo5gz5vx294

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 0 η βαθμολογια της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικο! Είναι να απορεί κανείς από όποια άποψη και αν το δει με την χαζομάρα των κυβερνώντων εκτός και αν τα παίρνουν προσωπικά από τις μκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλα πρεπει..δεν γινονται εδω. Πρεπει να ξεσηκωθουμε.Γινεται αυτο ?? Οχι. Αρα κι οτι λες δεν γινεται.Πρεπει να μην κλεβουν ολα τα λαμογια.Γινεται αυτο ?? Οχι..ολοι κλεβουν.Πρεπει να φυλαξουν τα συνορα ..με οπλα ..Αυτο γινεται ?? Οχι ..αρα ..μπητε ολοι να τελειωνουμε για παντα...κλπ.θα μπουν και οι Τουρκοι...με το πασο.Θα τους ...ταυτοποιησουμε. θα τους καταγραψουν. Θα ζητησουν ...ασυλο ..ειτε πρεπει ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. We have to lower the numbers in the islands so we can receive more. That's the plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.