31/8/19

Ξεσκεπάστηκε το ξανθό γένος - Η Ρωσία χαιρέτισε τη νίκη των Τούρκων έναντι των Ελλήνων το 1922


Η 30ή Αυγούστου είναι η μεγαλύτερη εθνική εορτή της Τουρκίας, με εκδηλώσεις σε όλη την τουρκική επικράτεια και στις τουρκικές διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. Είναι η ημερομηνία της τελικής επίθεσης των δυνάμεων του Κεμάλ Ατατούρκ κατά του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία, η οποία έληξε με νίκη των Τούρκων, την οπισθοχώρηση των ελληνικών δυνάμεων και στη συνέχεια την καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού.


Αυτήν την ημερομηνία και την επέτειο τιμά η ρωσική ομοσπονδία του Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού με επίσημη ανάρτηση στο Facebook χαιρετίζεται η νίκη της 30ής Αυγούστου και επισημαίνεται: «Στις αρχές του 1920 οι δύο λαοί του νέου κράτους της Σοβιετικής Ρωσίας (σ.σ.: περίοδος Λένιν) και του τουρκικού λαού υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ (σ.σ.: μετέπειτα Ατατούρκ) πολέμησαν τις κατοχικές δυνάμεις που απείλησαν την εθνική τους ανεξαρτησία. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ο ένας λαός υποστήριξε τον άλλον.

Η εμπιστοσύνη που καλλιεργήθηκε την περίοδο εκείνη προσέδωσε ώθηση στην ανάπτυξη των σχέσεών μας».

Είναι πρωτόγνωρη αυτή η έξαρση φιλοτουρκισμού της ρωσικής διπλωματίας και μάλιστα σε επίσημο επίπεδο, η οποία εισπράττεται πολύ θετικά από τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως δείχνουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τουρκίας.

Η φιλοτουρκική αυτή έξαρση έρχεται να συμπληρώσει τη σταδιακή επιδείνωση των σχέσεων Μόσχας – Αθήνας, τα τελευταία χρόνια. Η αρνητική πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων άρχισε πολύ νωρίτερα και έλαβε διαστάσεις μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών και πολιτών από την Ελλάδα που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας (σ.σ.: περίοδος της Συμφωνίας των Πρεσπών).

Το μεγαλύτερο όμως «χτύπημα» στις ελληνορωσικές σχέσεις προήλθε από την παραχώρηση «Αυτοκεφάλου» στην ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως.

Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα τόσο των Oυκρανών ορθοδόξων όσο και του Πατριαρχείου να ζητηθεί και να παραχωρηθεί το «Αυτοκέφαλον», εντούτοις τα σχέδια της Μόσχας για την υπαγωγή των Ουκρανών ορθοδόξων στο Πατριαρχείο πασών των Ρωσιών απέτυχαν.

Κατόπιν τούτου, το ρωσικό πατριαρχείο προχώρησε στη λήψη μέτρων κατά του Φαναρίου αλλά ακόμη και σε ίδρυση Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Κατεχόμενα της Κύπρου, ερχόμενο σε απευθείας σύγκρουση με την εκκλησιαστική οντότητα της ίδιας της Aρχιεπισκοπής Κύπρου.

Το τελευταίο σύμπτωμα, με την επίσημη ανάρτηση στο Facebook του γενικού προξενείου της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη και άρα της ρωσικής διπλωματίας με τον χαιρετισμό της στρατιωτικής επιτυχίας των Τούρκων κατά του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία, σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στην επιδείνωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Μόσχας και μάλιστα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου η Εγγύς και Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει συνολικά μείζον πρόβλημα ασφαλείας και σταθερότητας.



58 σχόλια:

  1. ιδιαιτερα λέπτο σημειο.
    νομιζω οτι εδω αξιζει να ακουστει η αποψι του κ Καλεντεριδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην είχαμε αμφιβολία για τα της ρωσίας. Πισώπλατα μαχαιρώματα πάντοτε, γιατί διεκδικεί από αιώνες τον ίδιο χώρο με την Τουρκία. Του Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Αιγαίο το είχαμε ουκ ολίγες φορές στα χέρια μας και το προσφέραμε στη Ρωσία, αλλά η Ρωσία υποχωρούσε στις δυτικές απειλές και μας παρατούσε. Για ρώτα και τον Κατσώνη. Στα δε Ορλοφικά δεν υπήρχε ούτε βάρκα Τούρκικη στο Αιγαίο, και η Πόλη μπορούσε να κατακτηθεί με το στόλο μας πολύ εύκολα. Έλληνες επικρατούσαν παντού, αλλά οι Ρώσοι πάλι έφυγαν κατόπιν συμφωνιών με τη Δύση. Το 1821 ο Υψηλάντης μάζεψε σε χρόνο ρεκόρ τεράστιους αριθμούς Ελλήνων, Ρουμάνων, Αλβανών, Βουλγάρων μαχητών και η πτώση της Πόλης ήταν ζήτημα ημερών, όταν πάλι οι Ρώσοι έκοψαν πολεμοφόδια και κάθε βοήθεια με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντών να σκορπίσουν και άλλοι να σφαγιαστούν. Μέτρα πόσες φορές ακόμα μας παράτησαν. Τώρα, ήρθε το πέρασμα του χρόνου, και έφτασε η ίδια η Ρωσία μπροστά σε ένα σημείο που αν δεν καταστρέψει την Τουρκία θα καταστραφεί η ίδια. Στο ίδιο ακριβώς σημείο έφτασαν και οι ΗΠΑ.

      Διαγραφή
  3. Αναζήτησα τήν είδηση στη zougla και δεν τήν βρήκα!
    Eλπίζω να είναι αληθής. Ανακοίνωση τής Ρωσσίας στο facebook;
    Επίσης το 1920 επί Λένιν δεν υπήρχε Σοβιετική Ρωσσία! Τήν Σοβιετική Ενωση
    ίδρυσε το 1922 ο Στάλιν!
    Τέλος σάς θυμίζω ότι όταν ανέλαβε τήν Προεδρία τών ΗΠΑ ο Ομπάμα πραγματοποίησε τήν πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό στην Τουρκία και εδήλωσε:
    Η Τουρκία είναι η χώρα που απέτρεψε τήν ανασύσταση μιάς Αυτοκρατορίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.zougla.gr/kosmos/article/protognoros-filotourkismos-tis-mosxas

      Διαγραφή
    2. @ ΜΙΧΑΗΛ

      Σωστός ως προς την χρονολογία ιδρύσεως τής ΕΣΣΔ. Έψαξα, αλλά δεν βρήκα πουθενά αλλού αναφορά για την σχετική ανάρτηση στο Facebook, άρα μόνη πηγή παραμένει το τουρκικό δημοσίευμα. Εντούτοις, δεν θα είχα δυσκολία να το πιστέψω, λόγω των καλών σχέσεων που έχουν τελευταίως οι δύο χώρες, αν δεν το έβρισκα υπερβολή. Το να στείλει ένα τηλεγράφημα και να συγχαρεί τον Ερντογάν, ναι. Αλλά όχι να πανηγυρίζει δημοσίως. Ο Πούτιν έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλός διπλωμάτης, για να κάνει ένα τόσο χοντρό ατόπημα. Άποψή μου, βέβαια.

      Διαγραφή
    3. Καλό θα ήταν να μας φέρετε το αυθεντικό κείμενο διότι δεν μπαίνουμε όλοι στο ΦΒ. Η δε ζούγκλα είναι για θηρία. Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί Ρώσοι κάνουν πολλές ακραίες φιλοτουρκικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, και συχνά αναφέρουν ότι η Δύση αδικεί την Τουρκία και κάνει όλα τα χατήρια στην Ελλάδα. Τι ζητάνε ακριβώς από εμάς οι Ρώσοι όταν επι Γιέλτσιν παρέδωσαν τη Μόσχα στις ΗΠΑ, και επι Πούτιν παρέδωσαν το Κίεβο;

      Διαγραφή
  4. Πρέπει νά τά έχουμε καί μέ τήν Ρωσία καλά μάς αρέσει είτε όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἄν ἡ ἀνάρτηση Πούτιν ἀληθεύῃ, δέν πρόκειται γιά λόγους Ρώσσου , ἀλλά γιά λόγους κουμουνιστή.
    Προσέξτε τό περιεχόμενο, δέν μιλάει γιά ἔθνη ἀλλά γιά δύο λαούς.
    Καί ὁ ὅρος "ἐθνική ἀνεξαρτησία" τῶν Κουμουνιστῶν τῆς ΕΣΣΔ ἀπό τή μία, καί τῶν Τούρκων Κεμαλιστῶν ἀπό τή ἄλλη, ἀναφέρεται σέ κρατική ἀκεραιότητα, καί σέ ἀπόκρουση ἄρα τοῦ "καπιταλιστικοῦ κόσμου" ἀπό τούς "λαούς".

    Εἶναι ἐξαιρετικά ἐνδιαφέρουσα ἡ ἀνωτέρω ἀνάρτηση, ἄν πράγματι διετυπώθη, ὅπως αὐτή ἀποδίδεται ἀνωτέρω:
    Θά ἐσήμαινε ὅτι ὁ Πούτιν εξακολουθεῖ νά εἶναι πράγματι ἕνα στέλεχος τῆς κουμουνιστικῆς νομενκλατούρας, καί μόνον.
    Καθώς καί ὅτι, ἡ χρήση ἀπό τήν ἴδια ἄθεη νομενκλατούρα, τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τῆς Ρωσίας ὡς ἐργαλείου της, εἶναι ἐξ ἴσου ἀπαίσα μέ τή χρήση τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησία τήν ὁποία ἐπιχειρεῖ "ὁ κ. Πρέσβης" ἐδῶ, ἐπισκεπτόμενος ἱεράρχες καί πιέζοντας γιά τήν ἀναγνώριση μιᾶς αἱρετικῆς-σχισματικῆς Ἐκκλησίας στή Οὐκρανία ἀπό τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο.- Ἀμφότεροι βλάπτουν τή Ὀρθοδοξία.

    Αὐτά ἄν πράγματι ἔγραψε τέτοια πράγματα ὁ Πούτιν ἤ ἄν τά ἐνέκρινε μή διακρίνοντας ἄρα ἐννοεῖται, ὡς μή πράγματι ὀρθόδοξος χριστιανός, τί πράγματι ἀποκαλύπτει γιά τήν λειτουργία του καί γιά τήν θέση του, ἐν τέλει, στήν ὅλη παγκοσμιοποίηση, τήν πάνω ἀπό τήν παγκοσμιοποίηση τῶν ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολάκη, ξεκόλλα από τα κουτάκια των καταστροφικών μισάνθρωπων ψευδο-κοσμοθεωριών. Τηλεγραφικά και με απλο-λαϊκά λόγια: ο φιλελευθερισμός και ο κομμουνισμός, τα μετέπειτα "ιδεολογικά" σκουπίδια τους με την μορφή διαφόρων παραλλαγμένων παρεμφερών "ιδεολογικών κινημάτων" των "Αναρχικών", των "Ειρηνιστών", των "δικαιωματιστών" κλπ αποτελούσαν και αποτελούν κακέκτυπα αντίγραφα καταστροφικών πανθρησκειών και τα άριστα ιδεολογικά εργαλεία επιβολής της παγκόσμιας ισχύος των κραταιών πρωταγωνιστών, πχ των Ρώσων-Πανσλαβιστών, των Αγγλοσαξόνων-Καπιταλιστών, των Εβραίων-Σιωνιστών κλπ για να επιτευχθεί η παγκόσμια επικράτηση του εθνικισμού των πρωταγωνιστών-κατακτητών πρέπει να πληγούν και να μηδενιστούν οι εθνικισμοί των υπολοίπων κρατών και εθνών, που έχουν επιλεγεί ως υποψήφιοι κατακτημένοι. Άλλωστε δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύμπτωση και η συμπόρευση τους με καταστροφικές θρησκείες πχ Ισλαμισμός που αποτελεί το άριστο εργαλείο επιβολής, διά των μαζικών σφαγών και εκκένωσης ολόκληρων χωρών από τους πληθυσμούς τους και την μαζική εποίκιση και αυτών και άλλων κρατών

      Διαγραφή
    2. Νικολάκη, όταν οσάκις αναφερόσουν στον ευσεβή ορθόδοξο ηγέτη τής Ρωσσίας, σε ρωτούσα πού να την διδάχτηκε, άραγε, στην KGB; Βεβαίως, απάντηση δεν έδινες, ως συνήθως. Τώρα τον κρίνεις ως κομμουνιστή, επειδή αναφέρεται σε λαούς και όχι έθνη; Αν είναι δυνατόν! Όλοι οι αρχηγοί κρατών σε λαούς συνήθως αναφέρονται.

      Όσον αφορά στην Εκκλησία, σαφώς είναι όργανο στα χέρια τής εξουσίας, όπως ήταν πάντα και παντού. Πού το περίεργο;

      Διαγραφή
    3. Ἄσε τήν ὑποτιμητική προσφώνηση περί Νικολάκη, καί σοβαρέψου "Λάκη", ἤτοι Νάτιβιστ ἤ "Ζ".
      Διότι ἡ σοβαρότητα ἐπιβάλλει νά μή μιλᾶμε χωρίς στοιχεῖα περί "ἐχθρικῆς" Ρωσίας, ἀλλά καί νά βλέπουμε τό νοηματικό βάθος καί τό κουμουνσιτικό ἰδεολογικό ὑπόβαθρο τῆς δηλώσεως Πούτιν,
      ἄν ἐπαναλαμβάνω αὐτός πράγματι προέβη στή ἀνωτέρω ἀνάρτηση ἤ στήν ἔγκριση αὐτῆς.

      Ὕστερα, κε "Λάκη", ἤτοι Νάτιβιστ ἤ "Ζ", γιατί δέν εἶναι ἡ ἀναφορά τῆς σχολιαζομένης ἀναρτήσεως σέ λαούς (τουρκικό καί Σοβιετικό) πού "κινδύνευσαν" περί τό 1920 συγχρόνως ἀπό ὅμοιο ἤ ἴδιο ἐχθρό, ἀπόδειξη κουμουνιστικῆς καί ὄχι ἀμιγῶς Ρωσικῆς προελεύσεως τῆς "ἀναρτήσεως τοῦ Πούτιν";
      Καί γιατί σέ πείραξε τόσο ἡ ἐκδοχή, ὅτι ὑπάρχει ἴσως πράγματι παγκοσμιοποίηση ἀνώτερη ἀπό αὐτήν τῶν ΗΠΑ, τήν ὁποία ἀποκαλύπτει (ἄθελά της) ἠ "ἀνάρτηση τοῦ Πούτιν";

      Διαγραφή
    4. Νικολάκη απλολαϊκά προσεγγίζω τον γραπτό λόγο σου, αποκολλησου από τα τυποποιημένα δόγματα και σχήματα περι δεξιάς αριστεράς καιρός είναι να τα ειδεις αλλιώς τα πράγματα εδώ σαφως τίθεται ζήτημα επιβολής ισχύος ο Ρώσος είτε κομμουνιστής είτε νεοκαπιταλιστής παραμένει πανσλαβιστης Το ξανθό γένος επί εποχής τσαρων αυτοκρατόρων παλαιόθεν χρησιμοποιούσε και σήμερα εξακολουθεί και χρησιμοποιει την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση ως τον βασικό βραχίονα επιβολής την ισχύος και της ηγεμονίας του Επί τέλους παύσε να ακολουθεις τυφλά τις ασυναρτησίες του αλοιφοματζουνοπωλη

      Διαγραφή
    5. Μίλησα εγώ για "εχθρική" Ρωσσία; Πού; Νομίζω ότι ήμουν πολύ συγκεκριμένος σ' αυτά που είπα. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Πούτιν μιλά σαν κομμουνιστής. Συμπεράσματα τραβηγμένα από τα μαλλιά. Ο Πούτιν είναι όχι μόνο στέλεχος, αλλά επικεφαλής μιας νομενκλατούρας, αυτής των ολιγαρχών, η οποία χρησιμοποιεί, όπως είπα, την εκκλησία.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Νάτιβιστ, σύμφωνα με τη δική μου εξέταση των πραγμάτων στη Ρωσία (όπου έχω ζήσει και έχω συγγενείς), ο Πούτιν έχει περιορίσει την ασυδοσία των ολιγαρχών και επιτρέπει μόνο σε αυτούς που βοηθούν τη Ρωσία να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους. Έχει απομακρύνει τους προδοτικούς ολιγάρχες. Ευνοεί μια τάξη επιχειρηματιών που δηλώνει και ενεργεί πατριωτικά. Σχετικά με τη σχέση του Πούτιν με την Ορθοδοξία, σταδιακά γίνετε όλο και ουσιαστικότερη. Παρότι είχε Χριστιανική καταγωγή, άρχισε την προσέγγιση το 2003, τις μέρες με τους όμηρους στο θέατρο. Αυτό δείχνει ότι πονάει για τους συνανθρώπους του. Η ψυχολογία του δείχνει ότι δεν είναι η ίδια με αυτή πριν του 2003. Αλλάζει προς το θετικότερο και δείχνει περισσότερη πνευματική οριμότητα. Ψάχνει ειλικρινά για την ουσία των παραδόσεων της Ρωσίας. Κάποτε τον είχα για προδότη, τώρα όμως βλέπω ότι για κάποια πράγματα δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Πρόσφατα άκουσα και από ανθρώπους που τον γνώρισαν ότι το ενδιαφέρον του για τον Χριστιανισμό είναι αληθινό.

      Διαγραφή
    7. Η αμερικη εξωφρενικους ολιγαρχες τους λεει μιλιονερς...Στιφη σε αριθμο...και κανιβαλους με παπιγιον...Ιδια ολιγαρχια ...

      Διαγραφή
  6. Εδώ δεν θα αποδώσω ευθύνη στην Ρωσία μόνο αλλά και στην Ελλάδα! !!!! Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι απόρροια και των δύο !!!!!!!
    Παντός, είναι λάθος οι σχέσεις των δύο χωρών να είναι σε αυτήν την κατάσταση !!!! Αν και πιστεύω ότι οι λαοί είναι πιο κοντά από ότι οι κυβερνώντες των !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς δίνουμε τα πάντα σε ΗΠΑ και χαρίσαμε τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Κωνσταντινουπολη, τα Κατεχόμενα στους Τουρκους, δίχως να μας διδασκουν η Εκκλησία και οι δάσκαλοι μας πως να τιμωρήσουμε τους γενοκτονους. Οι Ρώσοι, τους οποιους σέρνουν από τη μύτη οι Νεσελροντ πανω απο διακόσια χρόνια, ελπίζουμε να ξυπνήσουν και να βαπτίσουν τουλάχιστον αυτοί τους άπιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι και χρίσαμε! Έλεος. Τα υπόλοιπα τ' αφήνω ασχολίαστα.

      Διαγραφή
    2. Όταν κανένας δεν σε διδάσκει ότι είναι θρησκευτικό σου ή πατριωτικό σου, ή ανθρωπιστικό σου καθήκον να τιμωρήσεις τους γενοκτόνους, τότε έχεις χαρίσει αυτά που έχεις χάσει. Τα χάρισε η αποχαυνωμένη ιδεολογική μας κατάσταση. Εφόσον εσύ και εγώ δεν έχουμε βαπτίσει απίστους, είμαστε απαράδεκτοι.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Ζ, αν έχεις χρόνο καλό θα ήταν να διαβάσεις όλα τα σχόλιά μου πριν να με κρίνεις οριστικά.

      Διαγραφή
  8. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ
    ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΥΣΑΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΣΚΑΜΝΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ
    ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΕΤΑΖΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ
    ΟΤΑΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΘΑ ΣΑΣΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
    ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ
    ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΚΑΡΑΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΑΓΓΛΟΙ ΑΜΑΡΙΚΑΝΟΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕ
    ΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ρωσσία κατασκεύασε τον Πανσλαβισμό.
    Εμείς οι Έλληνες ποταμούς αίματος χύσαμε και πολλή ενέργεια χρειαστήκάμε για να μπορέσουμε να τον αποκρούσουμε (με σχετικά αποτελέσματα).
    Ο Ρωσσία τρέμει την εξόρυξη και αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων από την Ελλάδα και την Κύπρο.Χάνει το μονοπώλιο πυρός τη Δύση.
    Η Ρωσσία υποδαυλίζει την επιθετικότητα της Τουρκίας.
    Είμαστε εχθροί πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα ειναι αυτα αλλα μην ξεχνας οτι και οι ¨φιλοι" μας της δυσεως δεν μας αφηναν να τρυπησουμε το υπεδαφος για να ανασανουμε παρα μονο αφου μας φορεσαν το ΤΑΙΠΕΔ μεσω μνημονιων και Αγγλικου δικαιου οποτε αντιο εσοδα (για τους τοκους-μαιμου θα μας πληρωνουν)!!!!!!!! Για παραδειγμα, το κοιτασμα της Επανωμης το εχουν σφραγισει! Δεν μπορουμε να το ακουμπησουμε.

      Διαγραφή
    2. @ db

      >Εμείς οι Έλληνες ποταμούς αίματος χύσαμε και πολλή ενέργεια χρειαστήκάμε για να μπορέσουμε να τον αποκρούσουμε (με σχετικά αποτελέσματα)<

      Πού ακριβώς αναφέρεσαι; Με τα υπόλοιπα συμφωνώ.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει ένας γένος, ολόκληρο, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, το Ορθόδοξο, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους Ανατολικούς Χριστιανούς και το οποίο ολόκληρο έπρεπε να είναι μέσα στην Ιερά σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τον χωρισμό των Ανατολικών Χριστιανών σε εθνότητες τον έκαναν οι Μουσουλμάνοι ιδιοκτήτες των δούλων Χριστιανών, για να τους ελέγχουν καλύτερα.

      Διαγραφή
  10. Υπάρχει η σελίδα
    Ξέρουμε ότι ο ινφογνωμων είναι αξιόπιστος ιστότοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιες παρατηρήσεις επί του δημοσιεύματος:
    1. Η αναφορά περί του “ξανθού γένους” είναι εμφανώς προβοκατόρικη. Τι σχέση έχουν οι παραπομπές στο ιστορικό συλλογικό θυμικό του ελληνικού λαού με αφορμή θέματα σύγχρονης διπλωματίας. Τόσο πολύ πονάει αυτούς που συντάσσουν τέτοια κείμενα το συλλογικό θυμικό μας; Και αν ναι τότε τι πραγματικά προτείνουν;
    2. Αναφέρεται κάποια είδηση σε μετάφραση από τουρκικές εφημερίδες. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν χρειαζόμαστε τουρκική μετάφραση από τα ρωσικά ώστε να καταλάβουμε τι λέει ένα κείμενο ακόμα και αν ο συντάκτης του το συνέταξε στα ρωσικά. Άρα θα ήταν σαφέστερο αν απλά ο συγγραφέας παρέθετε το πρωτότυπο ρωσικό κείμενο.
    3. Αναφέρεται το κείμενο στο σοβιετικό παρελθόν για να εξάρει την “φιλία” των δύο λαών. Ποια ακριβώς “φιλία” την σοβιετική ή την ρωσική; Όπως είναι γνωστό δεν έχει την αποκλειστικότητα χρήσης του όρου σοβιετικός η ρωσική ομοσπονδία. Είναι τουλάχιστον περίεργες οι αναφορές σε οτιδήποτε “σοβιετικό” σε σχέση με κράτη που δεν συνυπήρξαν στην σοβιετική ένωση. Πόσο μάλλον όταν γίνεται αυτό το μπέρδεμα από διπλωμάτες καριέρας;...
    4. Με αφορμή την υποτιθέμενη ανάρτηση στο facebook αντιπαρατίθενται οι ελληνορωσικές σχέσεις. Ως προς αυτό υπενθυμίζεται πως πρώτη τη τάξη διπλωματική αποστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία είναι η πρεσβεία της Άγκυρας και όχι το ρωσικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Άρα προς τι η βιασύνη να γίνει αναγωγή στις ελληνορωσικές σχέσεις με αφορμή το υποτιθέμενο γεγονός;
    5. Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν καθορίζονται από τις τουρκορωσικές σχέσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαφορετικό γεωπολιτικό περιβάλλον από την Τουρκία και εν πολύς οι σχέσεις μας με την Ρωσία καθορίζονται από πολύ διαφορετικούς παράγοντες. Εμείς είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία όχι. Αυτό από μόνο του αλλάζει όλα τα δεδομένα. Χωρίς να αναφέρουμε πως εμείς δεν ανήκουμε γεωγραφικά στο χώρο της Μέσης Ανατολής όπως ανήκει η Τουρκία, ούτε επηρεάζουμε άμεσα ή έστω έμμεσα αντιμαχόμενες ομάδες στην Συρία. Άρα δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων ανταγωνιστικό δίπολο ελληνορωσικές – τουρκορωσικές σχέσεις όπως πολλοί εκτός Ελλάδας ονειρεύονται και ορισμένοι εντός Ελλάδας ανοήτως αναπαράγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάνεσαι σε πολλές λέξεις κάθε ηγεμονική δύναμη έχει την τάση της επιβολής της ισχύος της για αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσον ότι ισχύει ως απάντηση για τους Αγγλοσάξωνες η τους Γάλλους ισχύει και για τους Ρώσους και επί τέλους καιρός είναι να εγκαταλείψετε την οπαδική αντίληψη των προγενεστερων από της εποχής απελευθερώσης και μετα πρέπει να σταματήσετε να είσαστε οπαδοί φιλορωσικου η φιλογαλλικου η φιλοαγγλικου κόμματος με τα μυαλά αυτά ποτέ ο τόπος δεν πρόκειται να παύσει να είναι αποικια

      Διαγραφή
  12. Αφού με την πλήρη υποταγή μας στη Δύση και στις ΗΠΑ διαλύσαμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, τώρα θριαμβολογούμε γιατί "Ξεσκεπάστηκε το ξανθό γένος". Φοβερή εξωτερική πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σημαντική για τη νίκη των Τουρκικών επί των Ελληνικών δυνάμεων το 1922 υπήρξε η βοήθεια σε όπλα και χρυσό από τη Σοβιετική (πλέον) Ρωσία προς τον Κεμάλ που είχε ξεκινήσει από το 1920. Γνωστός είναι επίσης και ο ρόλος της Κομιντέρν για τη δημιουργία και την προώθηση του "Μακεδονικού ζητήματος". Μη ζούμε λοιπόν με μύθους και αυταπάτες. Ο καθένας κοιτά το συμφέρον του. Αυτή την εποχή - πέρα από φιλοαμερικανικές - σιωνιστικές ή αντιαμερικανικές - αντισιωνιστικές προκαταλήψεις - φαίνεται ότι το συμφέρον της χώρας μας είναι με ΗΠΑ - Ισραήλ, περιμένοντας κάποια βοήθεια, αν τα συμφέροντά τους συμπίπτουν με τα δικά μας. Βασικά όμως είμαστε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ GL, μιλάς για μια εποχή που η Ρωσία είχε πέσει στα χέρια των μισθοφόρων των υπέξ Γερμναίας και Βρετανίας (Λένιν, Τροτσκι και παρέα), με πλάτες και από Γαλλία και ΗΠΑ. Οι Βρετανοί και δυτικοί γενικά μάλιστα στην ουσία επεδίωξαν και την εκτέλεση του Τσάρου, καθώς του αρνήθηκαν κάθε άσυλο και κάθε βοήθεια. Να σου θυμήσω ότι έδωσαν και δώρο μια ρολς ροις στον Λένιν, και ήταν οι πρώτοι που έσπασαν το εμπάργκο κατά των μπολσεβίκων. Η Ρωσία τότε ακολούθησε την εξωτερική πολιτική που της υπέδειξαν τα Γερμανικά και Βρετανικά αφεντικά της, τα οποία οδηγούσαν τους επαναστάτες στην καταστροφή μιας Ορθόδοξης ιστορίας χιλίων ετών. Βρετανοί, Γάλλοι και Γερμανοί τότε συμφώνησαν να αναστήσουν τους Τούρκους, και ο Λένιν τότε υπήρξε όργανο αυτής της πολιτικής. Όπως και επι Γιέλτσιν, έτσι και επι Λένιν η Ρωσία είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής της ανεξαρτησίας.

      Η ιστορία που διδάσκουν τα σχολεία μας είναι βιασμένη.

      Διαγραφή
    2. Όμως το γεγονός παραμένει και είναι αναμφισβήτητο: Οι μπολσεβίκοι προσέφεραν μεγάλη βοήθεια στον Κεμάλ. Το λέω για να μην παίρνουμε "αξιωματικά" θέσεις υπέρ της μιας ή της άλλης υπερδύναμης και μάλιστα με "επιχειρήματα". Μόνο με εθνική σύμπνοια (που επιτυγχάνεται όχι με λόγια αλλά με ισονομία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους), ανόρθωση της οικονομίας και ευέλικτη εξωτερική πολιτική μπορεί να προχωρήσουμε.
      Υ.Γ. Από όσο γνωρίζω η συγκεκριμένη περίοδος της ιστορίας ΔΕ διδάσκεται στα σχολεία!

      Διαγραφή
    3. Το αδιαμφησβήτο γεγονός είναι ότι η ηγεσία των Μπολσεβίκων ήταν πράκτορες της Δύσης, και ότι γενοκτόνησαν τον ίδιο τον λαό τους. Όλοι τότε, το 1922, ήταν εναντίον μας, όπως και το 1974. Η αλαζονεία μας και η ιδεολογική μας τύφλωση μας οδήγησαν σε καταστροφές.

      Διαγραφή
    4. Κ.Γιωργο αυτο το κομματι φαινεται πολυ σωστο.Συνηθιζεται να ταυτιζεται ο κομμουνισμος με την Ρωσια. Το ενα ηταν πολιτικο συστημα , το αλλο χωρα. Αν ισχυει η ταυτηση αυτη..ειναι τραγικο γιατι τοτε θα ταυτησουν την Ελλαδα με την χουντα Ιωαννιδη.Οτι υπηρξαμε ολοι χουντικοι επειδη κυβερνησε αυτος..Ειναι αυτο αληθες ??

      Διαγραφή
  14. Οι καρπαζοεισπρακτορες του ΠΑΙΑΤ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ YES SIR του ουσα μας συγκλονισε το γεγονος και πεσαμε απο τα συννεφα που το [ξανθο γενος] υπερασπιζετε τα συμφεροντα υπερ της Τουρκιας και εναντι της αμερικανοδουλης κυβερνησης του κρατους των Αθηνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πάιατ ετοιμάζει την παράδοση των κοιτασμάτων μας και την παραχώρηση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου στην Τουρκία, δώρο για την επιστροφή της στη Δύση και την ανεξαρτητοποίηση του Κουρδικού λαού. Τα είπα από το 2010 σε άρθρα για το σενάριο της Ιφιγένειας. Από τη στιγμή που ο Πάιατ στήριξε Ναζιστικές οργανώσεις στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ έπρεπε να τον είχαν μαζέψει.

      Η τραγική αλήθεια είναι ότι με την χρόνια στήριξη της Τουρκίας η Δυτική Ευρώπη έφτιαξε ένα Φρανκενστάιν ο οποίος θα στραφεί κατά των ΗΠΑ σήμερα ή αύριο. Έφτιαξαν την κρίση για να μας γονατίσουν και να κάνουμε την παράδοση δίχως διαμαρτυρίες, για να σωθεί το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ όμως το έχουν καταστρέψει οι ίδιες οι ΗΠΑ αφού ακολούθησαν τη Γερμανοβρετανική πολιτική θρέψεως του Φρανκενστάιν. Ας μην ξεχάσουμε ότι μέχρι πρόσφατα είχαν δοθεί μέχρι και εντολές στο Ελληνικό κεφάλαιο να κάνει επενδύσεις στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.

      Λύση είναι ο εκριχριστιανισμός της Τουρκίας με συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας, δίχως καμία γενοκτονία, δίχως τη σφαγή των λαών της Τουρκίας, δίχως αίμα για κάθε είδους βρυκόλακα.

      Διαγραφή
    2. akrivi alien

      ...Ενώ αλλιώς το ξανθό γένος θα ήταν πιστό στην συμμαχία με την Ελλάδα... δεν θα πωλούσε όπλα στους Τούρκους θα έπαυε να έχει οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις μαζί τους και αποκλειστική προνομιακή σχέση μπετόν-αρμέ με εμάς ...α ρε ζαγάρια.... ζημιά που σας έχουν κάνει όλοι οι αλοιφοματζουνοπωλητές!!! τον έχετε κάψει τον "σκληρό δίσκο"!!!! και μόνον ότι επιχειρεί αιώνες ο Ρώσος να βάλει χέρι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Άγιον Όρος και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χρησιμοποιώντας κάθε μέσον δεν σας αρκεί; ποια Ορθοδοξία και ιστορίες για αγρίους!!! πόση ζημιά έχετε πάθει στους εγκεφαλικούς νευρώνες σας;

      Διαγραφή
    3. Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πρέπει να είναι όλοι οι Ορθόδοξοι μαζί, διαφορετικά δεν είναι Οικουμενικό, είναι ένα Πατριαρχείο υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και της Σια. Είναι ένα Πατριαρχείο το οποίο από το 1922 μέχρι σήμερα διδάσκει την υποταγή στους κατακτητές, και το πόσο όμορφα ζούσαμε επί Ισλαμικής Κατοχής. Η πικρή ιστορική αλήθεια είναι ότι μόνο όταν ο Μέγας Πέτρος έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό του Σουλτάνου, αυτός τότε δέχτηκε να μην ορίζει τους απίστους Έλληνες ως ζώα, και τους έδωσε κάποια δικαιώματα. Οι Τσάροι συχνά απαιτούσαν δια της βίας από τους Τούρκους την καλή μεταχείρηση των Χριστιανών, και έβαζαν τους Σουλτάνους να υπογράφουν σχετικά σύμφωνα. Οι Πατριάρχες πρέπει πάντα να είναι άριστοι γνώστες αρχαίας Ελληνικής, να μιλούν και να γράφουν Ελληνικά, και η καταγωγή τους δεν μας ενδιαφέρει. Ρώσος, Τούρκος και Αμερικάνος, πρέπει όλοι να γίνουν Πατριάρχες.

      Διαγραφή
  15. Αγαπητοι μου, επειδη σας βλεπβ χολωμενους σας υπενθυμιζω την ρησιν του εθναρχου: Εμεις ανηκομεν εις την Δυσιν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι βαθιές οι ρίζες .
    "Στις 16 Μαρτίου 1921, στη Μόσχα, υπογράφτηκε ανάμεσα στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας (Grand National Assembly of Turkey) και τη Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία (Russian Soviet Federative Socialist Republic - SFSR) η λεγόμενη Συνθήκη της Μόσχας (Treaty of Moscow) ή Συνθήκη Αδελφοσύνης (Treaty of Brotherhood).
    Επικεφαλής της SFSR ήταν ο Βλαντιμίρ Λένιν και επικεφαλής της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ . Να σημειώσουμε ότι ούτε η ΕΣΣΔ είχε ιδρυθεί τότε (αυτό έγινε το 1922) ενώ η διεθνώς αναγνωρισμένη τουρκική κυβέρνηση εκείνη την εποχή ήταν αυτή του σουλτάνου Μεχμέτ VI (6ου)
    Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Μόσχας, η Τουρκία παραχώρησε στη Γεωργία το Βατούμ και την περιοχή βόρεια του χωριού Σαρπ (Sarp) ενώ πήρε από τη Ρωσία το Καρς (το οποίο είχε περιέλθει στη Ρωσία το 1878 με τη Συνθήκη του Βερολίνου) και το Αρνταχάν. Παράλληλα, οι μπολσεβίκοι αναγνώρισαν την εθνικιστική ηγεσία υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ως τη μόνη κυβέρνηση στην Τουρκία. Μεταφέρουμε αυτούσιο το τι γράφει στη συνέχεια η κορυφαία παγκοσμίως Εγκυκλοπαίδεια Britannica στη διαδικτυακή της έκδοση, στο λήμμα Treaty of Moscow, 1921.
    "As a result of the treaty, the Soviets supplied the nationalists with weapons and ammunition which Turks used successfully in a war against Greece in 1921-22".
    Κάνουμε μια πρόχειρη μετάφραση της παραγράφου.
    "Ως (ένα) αποτέλεσμα της Συνθήκης, οι Σοβιετικοί προμήθευσαν τους εθνικιστές με όπλα και πυρομαχικά τα οποία οι Τούρκοι (τα) χρησιμοποίησαν με επιτυχία σε ένα πόλεμο ενάντια στην Ελλάδα το 1921-22". Πρόκειται φυσικά για τηγ νωστή μας Μικρασιατική Εκστρατεία, όπου οι δυνάμεις του Κεμάλ, τροφοδοτούνταν με όπλα και πυρομαχικά από τους Σοβιετικούς. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτό. Στο δίτομο βιβλίο του "Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού (1833-1949)", ο Ιωάννης Παπαφλωράτος,αναφέρονται τα εξής: "Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Μόσχας, παραδίδονται στους Τούρκους 10.000.000 χρυσά ρούβλια, από τα οποία τα 4.000.000 μεταφέρονται από τον Γιουσούφ Κεμάλ, τον Απρίλιο του 1921. Το 1.400.000 μεταφέρεται από τον Φρούνζε (Mikhail Vasilyerich Frunze) τον Δεκέμβριο του ιδίου χρόνου και η τελευταία αποστολή 3.500.000 παραδίδεται τον Μάιο του 1922. Δηλαδή συνολικά 11.000.000 χρυσά ρούβλια και 100.000 χρυσές οθωμανικές λίρες. Η βοήθεια αυτή αντιστοιχεί σε 80.000.000 περίπου τουρκικές χάρτινες λίρες της εποχής εκείνης" (Τόμος Ι, σελ. 649).Ακολουθεί παραπομπή για τα παραπάνω στον μεγάλο Νεοκλή Σαρρή. Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαφλωράτος: "Ο αείμνηστος πανεπιστημιακός προχώρησε έτι περαιτέρω προκειμένου να καταστήσει απολύτως κατανοητό το ύψος της βοήθειας των Μπολσεβίκων προς τον Κεμάλ". Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ενίσχυσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο προϋπολογισμός του 1920 της κυβέρνησης της Άγκυρας ανερχόταν σε 63.018.354 λίρες Τουρκίας και του 1921 σε 79.160.058 λίρες Τουρκίας.
    Με άλλη έκφραση η σοβιετική βοήθεια που παρασχέθηκε σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια αντιπροσωπεύει ποσόν μεγαλύτερο από το σύνολο του ετησίου προϋπολογισμού της (κεμαλικής) Τουρκίας και το σύνολο των πολεμικών δαπανών δύο χρόνων!!!
    Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαφλωράτος γράφει:
    "Μάλιστα, έχει υποστηριχθεί η άποψη ότι οι μισθοί των κεμαλικών αξιωματικών κατεβλήθησαν με χρήματα, τα οποία προήλθαν από τον Λένιν. Παραπέμπει σχετικά στον συγγραφέα και Ακαδημαϊκό Τάσο Αθανασιάδη (1913 – 2006), ο οποίος είχε γεννηθεί στο Σαλιχλί της Μικράς Ασίας.
    Μετά τη Συνθήκη της Μόσχας θα ακολουθήσει η Συνθήκη του Καρς (Treaty of Kars) η οποία υπογράφτηκε στις 13 Οκτωβρίου 1921 στην τουρκική, σήμερα, πόλη Καρς και (επι)κυρώθηκε στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας στις 11 Σεπτεμβρίου 1922. Με αυτήν ο Λένιν προίκισε το υπό σύσταση τότε Κεμαλικό κράτος με το 30% περίπου των συνολικών εδαφών του .
    (Σχετικώς κυρίως Μιχάλης Στούκας στο Πρωτο Θέμα στις 09/04/2017 "Η ολέθρια για την Ελλάδα συνεργασία Λένιν - Κεμάλ" κ.ά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ LP
    Μια πρώτη πικρή αλήθεια είναι ότι τόσο ο Λένιν όσο και ο Κεμάλ υπήρξαν παιδιά της Δύσης, και χωρίς τεράστια υποστήριξη από τη Δύση θα ήταν και οι δύο ανύπαρκτοι. Και οι δύο κατέστρεψαν αιώνιες δομές παραδόσεων των λαών τους. Και οι δύο οδήγησαν τους λαούς τους στα σημερινά αδιέξοδα. Η Δύση τους ανέβασε στην εξουσία ακριβώς επειδή διέκρινε ότι θα κάνουν ριζικό κακό στον τόπο τους. Πράγματι, ξήλωσαν τις ρίζες των λαών τους και τώρα άντε να φτιάξεις το δέντρο της Ρωσίας ή της Οθωμανίας όσο δυνατό ήταν πριν.

    Μια δεύτερη πικρή αλήθεια είναι ότι βλέπω συχνές τουρκολαγνικές αναφορές στα Ρωσικά ΜΜΕ. Αύριο να δούμε τι θα λένε, όταν θα αρχίσουν πάλι οι αποκεφαλισμοί των Ρώσων από τα διάφορα τουρκοτζιχάντια.

    Μια τρίτη πικρή αλήθεια είναι ότι αν η Ρωσική ηγεσία δεν είχε πουλήσει κατόπιν συνενοήσεως με τους Γερμανο-Αμερικάνους την Ουκρανία (οι Αμερικάνοι ζήτησαν από τους Ρώσους να απαγορεύσουν στον Γιανούκοβιτς να κατεβάσει στρατό κατά των πληρωμένων δολοφόνων που έφταναν στο Κίεβο από όλη τη Δυτική Ευρώπη, και οι Ρώσοι το έκαναν), σήμερα θα είχαμε όλοι οι Ορθόδοξοι πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη Ρωσία. Χάσαμε πάσα ιδέα με την παράδοση του Κιέβου στο Ναζιστικό υπόκοσμο, τους πληρωμένους μισθοφόρους από κάθε σχεδόν Ευρωπαϊκή χώρα.

    Από τη Ρωσία περιμένουμε να αναστηθεί δημογραφικά με ραγδαίους ρυθμούς, να καλέσει στα εδάφη της εκατομμύρια διωκόμενους Χριστιανούς και Ανθρωπιστές από όλο τον πλανήτη, να ανακαλύψει ότι η ίδια μπορεί να παράξει όσο τοπικό χρήμα Βέργκλ θέλει για να κάνει την οικονομία της πρώτη και άμεσα, τώρα.

    Αν Ρωσία και ΗΠΑ συνεχίσουν να είναι μισθοφόροι και χρηματοδότες των διαφόρων Ισλαμικών και κοντσιτιστικών κινημάτων, αν συνεχίσουν να είναι υπόδουλοι της ευρωκεντρικής πολιτικής των Νέσελροντ, μην περιμένεις φως.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργάκη τον έχει κάψει τον "σκληρό δίσκο" αποκολλήσου από τους τιμωρούς ξανθογεννημένους ή κοκκινοτρίχιδες, μην περιμένεις να σε σώσει ο Ρώσος, αυτός είναι ο πρώτος που θα εξοπλίσει τον τούρκο για να σε πνίξει ο τελευταίος άλλη μια φορά στο Αιγαίο, το ίδιο κάνουν και οι λοιποί λυκο-σύμμαχοι σταμάτα τα ψευτο-παλαιοημερολογήτικα ρωσικά προπαγανδιστικά αναγνώσματα του κάθε κηραλοιφοματζουνοπωλητή και του κάθε θεομπέχτη, έχετε καταντήσει χειρότεροι από τους ΚΝΙΤΕΣ έλεος πλέον ... μυαλό δεν έχετε να σκεφτείτε;

      Διαγραφή
    2. Δεν φταίω εγώ που πληρώνεις δέκα φορές παραπάνω για να σκληρό δίσκο που μπορεί να καεί, ενώ με πολύ λιγότερα μπορείς να αγοράσεις έναν άκαυστο, όπως έκανα εγώ. Έχετε μείνει πίσω στην τεχνολογία (βλέπε s400, su57, μέχρι και οι Τούρκοι το κατάλαβαν). Πάντως να μην έχεις καμία αμφιβολία ότι εκτιμώ και τους Αμερικάνους, και προπαγανδίζω εδώ και χρόνια μια ένωση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία η οποία θα φέρει μια άλλη εποχή στην ανθρωπότητα. Ο Χριστιανικός κόσμος βουλιάζει στο σύνολό του και αυτό πρέπει να σταματήσει. Η Ορξοδοξία έχει άριστες αρχαίες παραδόσεις και απαντήσεις για σημερινά προβλήματα. Ο Προτεσταντισμός έχει οργανώσει τις καλύτερες κοινότητες δικαίου στον κόσμο. Αυτές οι δύο Χριστιανικές ομολογίες πρέπει να ενωθούν. Και οι Καθολικοί, όταν πατάξουν τα άσχημα κυκλώματα, πρέπει και αυτοί να είναι μαζί με όλους τους Χριστιανούς.
      Τον Τούρκο αυτή τη στιγμή που μιλάμε τον εξοπλίζουν μετα μανίας οι Γερμανοί (214), Γάλλοι (πυραυλικά), Ισπανοί (ναυτικά), Βρετανοί. Δεν είδα κανένα εμπάργκο από ΗΠΑ. Περσία και Ρωσία επίσης εξοπλίζουν την Τουρκία.

      Διαγραφή
  18. Επίσημη κρατική ανακοίνωση από το facebook δεν γίνεται κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι είχες Jianni μ' τι είχες πάντα!!!!! Ότι να είναι!!!!
      απλά το δημοσίευμα είναι μια απλή ευκαιρία να αντιληφθούν κάποιοι την αλήθεια και να εγκαταλείψουν αυταπάτες, ιδεολογήματα, εμμονές και να προσεγγίσουν τα πράγματα από άλλη πλευρά, εκείνου που συνειδητοποιεί την πραγματικότητα και αγωνίζεται και αγωνιά και να προστατεύσει την φλούδα γης που του κατέλειψαν με αιματηρούς αγώνες οι πρόγονοι του και εάν είναι τόσο ευφυής, τολμηρός, θαρραλέος-εύψυχος και κραταιός να την μεγαλώσει και να την φτάσει τουλάχιστον λίγο παραπάνω και πάντως πολύ κοντά στους θρύλους του Γένους.
      τι πιο απλό από αυτό;

      Διαγραφή
  19. Από ότι φαίνεται, κάποιοι βλαμμένοι έχουν ακόμη τα ματάκια τους κλειστά γεμάτα τσίμπλες σαν τα νεογέννητα γατάκια κι ακόμη πιστεύουν σε συνομωσιολογικές θεωρίες του «Ξανθού Γένους», ελπίζουν σε προφήτες που τάζουν την Αγια Σοφιά και χάφτουν παραμύθια καταφερτζήδων τηλεπλασιέ.

    Δεν μ’ ενοχλεί που οι προαναφερθέντες ιδεοληπτικοί / θρησκόληπτοι αγοραστές σανού Ρωσικής προέλευσης με χριστιαστιανορθόδοξο περιτύλιγμα (aka χρήσιμοι ηλίθιοι) θα είναι οι πρώτοι που θα πληγούν από αυτά που καθώς φαίνεται έρχονται - άλλωστε καλό θα ήταν να αδειάζει σιγά - σιγά η δεξαμενή DNA από βλαμμένους (τα ‘χει εξηγήσει αυτά ο Charles Darwin, πολλά χρόνια πριν). Αυτό που μ’ ενοχλεί είναι πως έχουν δικαίωμα ψήφου (δηλαδή διαμορφώνουν το μέλλον του Έθνους & τις τύχες των παιδιών μας), δίποδα που ακόμη δείχνουν εμπιστοσύνη στο αφήγημα μιας δήθεν - ανύπαρκτης κατά την προσωπική μου άποψη - «φιλίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πόιντμαν, η δεξαμενή με βλαμμένους γεμίζει όσο περνάει ο χρόνος, και όχι το αντίθετο. Εάν ως έξυπνος παραμείνεις εκεί ψηλά που είσαι, υπάρχει κίνδυνος να χάσεις επαφή με την πραγματικότητα.

      Οι προφητείες έγιναν όχι για να περιμένουμε να πραγματοποιηθούν, αλλά για να τις πραγματοποιήσουμε.

      Διαγραφή
  20. Pointman,ποιανού;
    Μήπως του βρεταννικού ιοβόλου πολύποδα "INTEGRITY",του οποίου την ύπαρξη και διεθνή υπονομευτική δράση, με την καθοδήγηση αρμοδίου των σε κάθε χώρα βρετανικών πρεσβειών, αποκάλυψαν προ διμήνου, με έγγραφα του Φόρεϊν Όφις, οι Wiky Leaks;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...στο μυαλό είσαι αστερίας!!!! κολλημένε...σανοφάγε στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν συναισθήματα, ούτε αιώνιες συμμαχίες, ούτε αιώνιες φιλίες (λυκοφιλίες)-κυριαρχεί το άγριο και κτηνώδες συμφέρον του καθ' ενός, σήμερα είσαι με την α΄ λυκο-συμμαχία αύριο με την β΄ κλπ, αρκεί να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα σου γι' αυτό και το διεθνές σύστημα ήταν, είναι και θα παραμείνει ασταθές και άναρχο, ανάμεσα στα μεγαθήρια, στους βαρβάρους πρέπει να ανακαλύψεις τρόπους κατ' αρχήν να επιβιώσεις, τι δεν κατάλαβες, συνεπώς συμμαχείς και με τον βελζεβούλ εάν απαιτηθεί... ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ζ, αύριο λοιπόν να κάνουμε συμμαχία με το Ισλάμ της Ανατολής, και μεθαύριο με τις κοντσίτες της Δύσης. Έτσι δεν λέει και ο βεελζεβούλ; Να πας με όλους να τα κάνεις όλα.

      Διαγραφή
    3. > Έτσι δεν λέει και ο βεελζεβούλ;<

      Εγώ δεν είπα τίποτε. Μη μ' ανακατεύεις.

      Διαγραφή
  21. @ Αστέριος Τοξότης,

    Σου συνιστώ να κουμπώσεις αντιβίωση των 500mg κι όταν τα συμπτώματα εξασθενήσουν και επανέλθεις σε κατάσταση ηρεμίας, τράβα στη γωνιά να δεις αν έρχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Pointman τα δικά σου κείμενα δείχνουν πάνω από 40 πυρεττό και ρίγη, έτσι που να ρωτιέται κανείς άν γράφονται στην "φυσιολογική" σου κατάσταση,ή υπό την επήρρεια ψυχοφαρμάκων,ή άλλου
    είδους ρευστών ερεθιστικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μια εικονα χιλιες λεξεις.Πρασινοι και Βενετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Δημήτριε, τα μυαλά τα έχουμε βαμμένα με χρώματα που ποτίζουν.

      Διαγραφή
    2. 10- 20 αρχες αξιωματα χρειαζομαστε κοινες.Θεμελιωδεις για ολους.Αλλιως αυτο θα γινεται απ τις επιρροες και τους υπερτροφικους εγωισμους.Ειμαστε ολοι.μια φυλη ναι η οχι ??Τι γενη και ξεγενη λεμε ?? Εμεις δεν εχουμε ενα γενος .?? Τι μας νοιαζουν τα αλλα ?? Τι αχταρμας ειναι αυτο .?? Πολιτικη αποψη ειναι το εθνος ?? Δηλ.διαχειρηση της πολιτειας ?? Γιατι εχουμε.δυο λεξεις τοτε ?? Σχιζοφρενικο δεν ειναι ?? Το θεμα της θρησκειας που μπερδευουμε παντου πρεπει να ξεκαθαρισει οριστικα.Πιστευουμε σε Θεο η οχι .?? Οι προγονοι τοχαν πρωτο.Πιστευαν.Εδω τι.γινεται ??Παλι αχταρμας ?? Παλι η διαχειρηση...Δεν ειναι καλη ..οκ.Αλλα πιστευουμε η οχι ?? Η διαχειρηση ειναι αλλο..και φτιαχνεται !! Δεν θα πει δεν πιστευω..Ο στρατος φυλαγει η οχι ?? Τι τον εχουμε αν οχι ?? Απο.τι φυλαγει ?? Εχθρους..Οκ...Τι θελουν οι εχθροι ?? Να μπουν στην χωρα.Οκ...Εμεις δεν θελουμε γιαυτο φτιαξαμε στρατο.Ομως εδω ..μπαινουν στιφη !! Ουτε μας νοιαζει γιατι.Μπαινουν?? Ναι.και παρανομα..Λοιπον ποια.ειναι η δικαιολογια που αναιρει την πρωτη αξια της υπαρξης του εθνους ?? Θαμαστε εθνος.μετα ?? Εθνος ..οχι σκετο κρατος.Ασε που ουτε κρατος θαμαστε αφου η δυνσμη..το κρατος δηλ
      αλλαζει χερια σε αλλες φυλες.
      Εδωσα μια ιδεα περι 20 αρχων θεμελιωδων που δεν εχουμε..και κανουμε αναιτια ..θορυβο...τσακωμους και διαιρεσεις σε μια ιδια φυλη..για λογαριασμο ξενων .Γινεται ετσι χωριο ?? Κι ολα αυτα με Τουρκους στην πορτα ?? Γιατι ο καθενας εχει αλλη πολιτικη αποψη για την διαχειρηση ?? Γιναμε εμεις ομαδα με συνειδηση ομαδας..κι ελειπε αυτη ?? Ας το ξεκαθαρισουμε συτο το βασικο πρωτα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.