29/8/19

Η Τουρκία ψάχνει το Ελληνικό υποβρύχιο «214» που τους χαλάει την μαγιά στην Αν. Μεσόγειο


Την ώρα που οι περισσότερες εκ των 56 παραβιάσεων έγιναν από τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο -και εκεί σημειώθηκαν οι αερομαχίες της Τρίτης-, ο ιπτάμενος κυνηγός αναζητούσε τον υποβρύχιο κυνηγό….


Εικόνα από υποβρύχιο τύπου 214. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό
 • Οι Τούρκοι ιπτάμενοι των μαχητικών κατά μια έννοια απασχολούσαν τους πιλότους των Ελληνικών αεροσκαφών ώστε να μην ενοχλήσουν- αναχαιτίσουν το δικό τους αεροσκάφος, το κατασκοπευτικό CN-235 με τις ανθυποβρυχιακές δυνατότητες που έκανε 17 παραβιάσεις, ενώ κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου μέχρι το όριο του FIR Λευκωσίας.
 • Η πορεία που διέγραψε και όχι μόνο για δεύτερη μέρα, προδίδει την αποστολή του η οποία είναι ο εντοπισμός Ελληνικών υποβρυχίων τα οποία βρίσκονται εν καταδύσει στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Εικόνα από υποβρύχιο τύπου 214. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό
 • Το γεγονός ότι υπάρχει υποβρύχιο Ελληνικό στην περιοχή είναι κάτι που οι Τούρκοι δεν το θέλουν, διότι γνωρίζουν πως υπάρχει τακτικό πλεονέκτημα κι αυτό δεν θα λειτουργήσει υπέρ τους εφόσον θελήσουν να προκαλέσουν με έρευνες σε τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
 • Το να εντοπιστεί όμως ο υπερσύγχρονος υποβρύχιος κυνηγός τύπου 214 «Παπανικολής» δεν είναι μια εύκολη αποστολή που μπορεί να βγει εις πέρας από τα πληρώματα και τα συστήματα του CN-235 παρά μόνο ίσως από τύχη.

Εικόνα από υποβρύχιο τύπου 214. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Αθόρυβο, ακίνητο, σε κατάδυση, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση της αποστολής που έχει λάβει. Ένα «φονικό» εργαλείο που γνωρίζει πολύ καλά το Τουρκικό επιτελείο ότι υπερτερεί η χώρα μας στο υποβρύχιο αθέατο θέατρο επιχειρήσεων.

Ήθελαν να δείξουν ότι θα προασπίσουν κι από αέρος το Oruc Reis ακόμη και σε έρευνες

Η Άγκυρα έχει επιδοθεί σε πολλά τακτικά σενάρια τις προηγούμενες 48 ημέρες αποστέλλοντας στην Αθήνα και το Ελληνικό επιτελείο μήνυμα πως έχει τη δύναμη και τους τρόπους να δημιουργεί εστίες εντάσεων.
 • Την Δευτέρα το Τουρκικό επιτελείο θέλησε να μετρήσει τ’ αντανακλαστικά της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ την Τρίτη οι γείτονές μας έβαλαν σκοπό να επιδείξουν- ατυχώς- αεροπορική ισχύ άνωθεν του σεισμογραφικού «Oruc Reis» τις ώρες που έπλεε στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο. Επιθυμία τους να φανεί ότι διαθέτουν τον σχεδιασμό υπεράσπισης του ερευνητικού τους σκάφους, σε οποιοδήποτε σημείο αυτό βρίσκεται ή κι αν ακόμη κάνει έρευνες.
Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο hellasjournal.com

6 σχόλια:

 1. "Η Τουρκία ψάχνει το Ελληνικό υποβρύχιο «214» που τους χαλάει την μαγιά στην Αν. Μεσόγειο"

  Πούντο πούντο το γκιαούρ ναυτάκι
  ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις
  δεν θα το βρεις δεν θα το βρεις
  το γκιαούρ υποβρύχιο που ζητείς

  νάτο νάτο το γκιαούρ ναυτάκι
  ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις
  δεν θα το βρεις, δεν θα το βρεις
  από SUT ΘΑ Γ...Σ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τις παραλαβαμε κιολας ?? Χθες τις παρηγγειλαν..

   Διαγραφή
  2. Καλά τα αστεία αλλά έχουμε περίπου 100 SUT απόθεμα από δεκαετία 80. Περισσότερα για τις SUT, αναλυτικά στα σχόλια μου εδώ:

   http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/08/oruc-reis.html

   Διαγραφή
  3. Τις νεες ?? Διοτι αυτες παρηγγηλαν χθες. Και το εκαναν γιατι μαλλον οι αλλες ειναι του 80...

   Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι λες Δημήτρη για τις τορπίλες του 80 και ποιες τελικά παρήγγειλαν χθες που αναφέρεις (ανακοινώθηκε πουθενά? το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι) αλλά (κι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί κι από ανοιχτές πηγές δεν είναι μυστικό, διαγωνισμός 03/14 της ΓΔΑΕΕ), έχει γίνει προμήθεια σημαντικής ποσότητας υλικών για τις SUT και τις SST4 μέσα στα χρόνια του μνημονίου κανονικότατα. Και μιλάω όχι απλώς για 10 περίπου χρόνια μνημονίων αλλά τα τελευταία χρόνια 2014-15 και μετά.

   Όλα τα πυροβόλα, οι πύραυλοι και οι τορπίλες κατά διαστήματα περνάνε συντήρηση στα ειδικά συνεργεία ναυτικών όπλων του ναυστάθμου και αλλάζουν όποια εξαρτήματα χρειάζονται αλλαγή μέσα στο πυροβόλο, στην τορπίλη ή τον πύραυλο.

   Τέλος η μεγαλύτερη απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν τα υποβρύχια με τις τορπίλες που ήδη έχουν είναι η προσπάθεια των Τούρκων με τα αεροσκάφη τους να εντοπίσουν αυτά τα υποβρύχια.

   Διαγραφή
 2. ΨΑΞΕ ΨΑΞΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ....ΠΑΛΙΟΜΕΜΕΤΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.