13/8/19

Προς Αττίλα 4…

Κώστας Χατζηκωστής
Γιατί 45 χρόνια Συνομιλιών απέτυχαν να λύσουν το Κυπριακό και θα το λύσουν κάποιες πρόσθετες; Σχεδόν όλοι απαντούν περίπου με την ίδια δήλωση: Η Τουρκία φταίει. Αυτή είναι η ανένδοτη. Αυτή δεν θέλει λύση. Θέλει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος που απέτυχαν 45 χρόνων Συνομιλίες… Και προσθέτουν: Η δική μας πλευρά έκαμε όλων των ειδών τις υποχωρήσεις, αλλά η Τουρκία είναι ανυποχώρητη στις κατακτητικές της επιδιώξεις. Αν όμως όλοι αυτοί έχουν δίκαιο, αν είναι ορθοί στις δηλώσεις τους, τότε τι σημαίνουν νέες Συνομιλίες; Θα υποχωρήσουν οι Τούρκοι από τον 3ον Αττίλα, που κατέφαγε και καταπίνει τώρα τις Κυπριακές Θάλασσες;
Η πρόδηλη απάντηση είναι όχι… Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει. Για τους ίδιους λόγους που για 45 χρόνια όχι μόνο δεν υποχώρησε, αλλά προχώρησε στην επεκτατική πολιτική της σε βάρος της Κυριαρχίας, και της Κύπρου και της Ελλάδος. Πώς, συνεπώς, θα υποχωρήσει τώρα; Πώς θα «συμβιβασθεί» τώρα που καταπλέει και κατακτά ο Αττίλας 3 και προετοιμάζεται ο Αττίλας 4 και για Κύπρο και για Καστελόριζο και για Αιγαίο;
Η Στρατιωτική Αδυναμία σημαίνει Διπλωματική Αδυναμία. Διπλωματική Αδυναμία σημαίνει νέες υποχωρήσεις. Σημαίνει νέες παραχωρήσεις στην τουρκική επεκτατική βουλιμία. Και εφευρίσκεται στο σημείο αυτό… η «έξυπνη» ερώτηση: Και τι άλλο μπορεί να κάνουμε; Υπάρχει άλλος δρόμος από τις Συνομιλίες; Οι αδύναμοι, αυτοί που δεν μπορούν στρατιωτικά να προστατεύσουν την πατρίδα τους, τι άλλη επιλογή έχουν από τις Συνομιλίες;

Έχουν την επιλογή, είχαν για δεκαετίες (που διέρρευσαν εγκληματικά άγονες) τη δυνατότητα και την επιλογή να αποκτήσουν και Στρατιωτική Δύναμη και ουσιαστικές Αμυντικές Συμμαχίες. Όμως οι δεκαετίες πέρασαν με πλάνες, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, μικροπολιτικές ασυναρτησίες και αντιφατικές Στρατηγικές και Τακτικές. Και με ηδονιστικά βολέματα εξουσίας και διαφθοράς... Πέρασαν με πνεύμα και αποφάσεις υποταγής. Με πνεύμα νομιμοποίησης των τουρκικών κατακτήσεων. Αυτά που εδώ και 45 χρόνια έγιναν, αυτά που με τον 3ον Αττίλα γίνονται και αυτά που με βεβαιότητα θα γίνουν είναι αυτόβουλες υποταγές στην τουρκική επεκτατική βουλιμία.

Συνομιλίες με αποδεδειγμένα ταπεινωτικά ΑΔΥΝΑΜΕΣ Ελλάδα και Κύπρο, δεν μπορούν να έχουν άλλο στόχο παρά νέες υποχωρήσεις και επίσημες νομιμοποιήσεις των τουρκικών κατακτητικών στόχων. Αν δεν είναι αυτός ο στόχος, αν στόχος είναι ότι ΤΩΡΑ μετά από 45 χρόνια θα υποχωρήσει ΑΥΡΙΟ η επιθετικότερη Τουρκία, σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει να ζει σε μοιραίες αυταπάτες. Γιατί μοιραίες; Επειδή οι Τούρκοι προχωρούν στην υλοποίηση των Σχεδίων τους, με ή χωρίς Συνομιλίες, χωρίς κόστος και χωρίς συνέπειες.

Οι Τούρκοι απέδειξαν, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, ότι Συνομιλίες γι’ αυτούς σημαίνουν ΔΙΑΛΥΣΗ της «εκλιπούσης» Κυπριακής Δημοκρατίας. Όποιοι ακόμα ζουν σε τοξικές πλάνες, ας ετοιμάζονται να ζήσουν Εθνικές Συμφορές. Νέες Συμφορές, χωρίς ΔΥΝΑΜΗ αποτροπής των Τουρκικών Σχεδίων, σημαίνουν είτε ΥΠΟΤΑΓΗ πλήρη στα εφαρμοζόμενα Τουρκικά Σχέδια είτε Αττίλα 4... Η ηγεσία έχει την απόφαση, έχει και την Ιστορική Ευθύνη τι και πώς θα το πράξει. Και ο δύσμοιρος Λαός; Ακόμη δεν ξύπνησε!
Πηγή: Σημερινή

2 σχόλια:

  1. Βλέπετε ότι εδώ και 45 Χρόνια οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου στάθηκαν αδύναμες όχι μόνο αδυναμίας αλλά και ανικανότητας !!
    Γιατί ο Τούρκος τόσα χρόνια είναι σταθερός απέναντι μας ; απλά γιατί είναι περισσότερο φιλοπατρις από τους Έλληνες !!!
    Στην Ελλάδα έχει γίνει μόδα το να κυβερνάς ενώ αλλού, σε άλλες χώρες προϋποθέτει φιλοπατρία !!!!
    Ανατρέξτε στην ιστορία μας και δείτε , αν δείτε κάτι καλό γράψτε μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ρωσια εγινε μια εκρηξη σε απορρητη.βαση.Ειχε 15 νεκρους επιστημονες.κλπ.Ηταν ενα πειραματικο.οπλο που δυσλειτουργησε.Οκ...οκ.Η δηλωση.ομως.της Ακαδημιας επιστημων.με εντυπωσιασε. Ουτε κλαματα ..ουτε ουουου...Τιποτε. Ελεγε τα εξης : Για την πατριδα μας δεν υπαρχει θυσια που δεν θα κανουμε.....θα συνεχισουμε.και θα πετυχουμε για την χωρα μας τους στοχους...
    Αυτα απο επιστημονες...των σχολων.Ουτε διεθνισμοι και αυγα ομελετα...ουτε.φιλοτομαρισμοι..ουτε απο.που θα τα αρπαξουμε...ουτε προοδευτικοτητες του αερα κοπανιστου...ουτε αυνδικατα ( εγκληματων)...ουτε πανικος στα καρε.κι ανεβασμα στο.τραπεζι...ουτε χλωμα προδωπα ινδιανων...ουτε κυρα Κατινες με ντουντουκες...κλπ...κλπ.
    Για την πατριδα μας...!!! Τι ...πσρανοικο φασιστικο...απροοδο ...κρατος !!! Ναζιστες !!! Οχι σαν εμας ...που οτι πει ο Σορος ο γυρολογος απατρης ο ανενογκαστρης ..γουρλοματης γεροξεκουτης...το εχουμε σαν εικονοστασι......( Σορος και Σια...τους πηρε ο πονος για προοδο ...τους μαο μαο απ το Τιμπουκτου της Χανααν ..Τους.βλαχους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.