22/8/19

Δεύτερο σοκ για τους Τούρκους - Οι δυνάμεις του Άσαντ βομβάρδισαν και το Παρατηρητήριο Νο 8 στην πόλη Sirman του Ινλτίμπ

Ενώ δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το διπλό σοκ που υπέστησαν τις προηγούμενες ημέρες, με τον βομβαρδισμό της φάλαγγας που όδευε προς την πόλη Χαν Σεϋχούν και από τον πλήρη εγκλωβισμό του Παρατηρητηρίου Νο 9, στο Μόρεκ, άλλη μια έκπληξη περίμενε σήμερα τους Τούρκους που έχουν στην κυριολεξία εισβάλει στην περιφέρεια Ιντλίμπ, δημιουργώντας 12 παρατηρητήρια-στρατόπεδα.
Η έκπληξη, το τρίτο σοκ, είναι ότι σήμερα, στις 11:00, αεροσκάφη της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν τον περίγυρο του Παρατηρητηρίου Νο 8, προαναγγέλοντας μόλλον τον επόμενο εγκλωβισμό και λέγοντάς τους ότι "ήλθε η ώρα να τα μαζεύετε και να φέυγετε, για να μη σας φύγουμε εμείς".
Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο Νο 9, προτού εγκλωβιστεί, είχε κι αυτό βομβαρδιστεί από το πυροβολικό του στρατού της Συρίας.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τα 12 Παρατηρητήρια που έχουν ιδρύσει στην περιφέρεια Ιντλίμπ και ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα γίνει μεταξύ Πούτιν-Ερντογάν, αν και ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Λαβρόφ, δήλωσε ότι "έχουμε προειδοποιήσει-ενημερώσει την Τουρκία ότι οι αεροπορικές επιδρομές και η προέλαση του στρατού της Συρίας θα συνεχιστούν μέχρι να ξηλωθεί και ο τελευταίος ισλαμιστής τρομοκράτης από το Ιντλίμπ και από το έδαφος της Συρίας".

9 σχόλια:

  1. " ...και μετά οι αεροπορικές επιδρομές και η προέλαση του στρατού της Συρίας θα συνεχιστούν μέχρι να ξηλωθεί και ο τελευταίος τούρκος στρτης από το Ιντλίμπ και από το έδαφος της Συρίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι βομβάρδισαν και στις δύο περιπτώσεις το περίγυρο των παρατηρητηρίων μπορεί να δείχνει είτε ότι οι Σύριοι σκοπευτές δεν "το ΄χουν και πολύ" είτε ότι οι Ρώσοι δεν τους αφήνουν να "το πάνε μέχρι τέρμα". Σε κάθε περίπτωση, δείχνουν πως ξέρουν να χειρίζονται τους Τούρκους πολύ καλά.

    Όσο για τους Τούρκους που ζήτησαν κάποιες ώρες προθεσμία για να φύγουν από το Παρατηρητήριο 9, δείχνει τη κλασσική και διαχρονική τους δειλία και περιττό να αναφέρω το ότι είναι μια κίνηση που οι ίδιοι δεν θα σέβονταν, όπως κάνανε για παράδειγμα σε κάθε ανακωχή στη Κύπρο το '74.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοινωση της Ρωσικης Δουμας " η Τουρκια παραβιασε την συμφωνια της Αστανα ..και αυτο θαχει ..συνεπειες.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Το ότι βομβάρδισαν και στις δύο περιπτώσεις το περίγυρο των παρατηρητηρίων μπορεί να δείχνει είτε ότι οι Σύριοι σκοπευτές δεν "το ΄χουν και πολύ" είτε ότι οι Ρώσοι δεν τους αφήνουν να "το πάνε μέχρι τέρμα"." Σταθερος στοχος ειναι αν θελουν τους πετυχαινουν , αν οι Ρωσοι ειναι που δεν τους αφηνουν τοτε δεν θα καναν καν τις βολες, προειδοποιητικα ηταν για να φυγουν μονοι τους αλλιως θα γινουν κιμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιθανολογω οτι ο Ερντο το ...γυριζει δυτικα.Δυτικα ειμαστε κι εμεις.Εκει κατω εμπλεξε.Κατι θα θελει για να σβησει το πατατρακ εκει ..κατι καλο δυτικα.Τα ...αγερια που λεει ο Μαριος.Εμεις ειμαστε τα...τζιγερια του...και τα αγερια του...κι εχουμε και πολλους μαγκες εδω. Ετσι λενε οι πιο πολλοι ..οτι ειναι μαγκες.Θα φανει η αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Συριοι φαινεται οτι ξερουν να χειριστουν τους Τουρκους. Ας ανοιξουμε τα ματια μας μπας και μαθουμε και εμεις κατι απο τοθς Συριους. Μπορει να μας χρειαστει συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Ρωσοι στελνουν νεα οπλα στον Ασαντ.Πλοια εμφορτα.
    Βρε παιδια ..με τι λεφτα πληρωνει ο Ασαντ ?? Αν πληρωνει.Εχει καλο συμμαχο ?? Εμας εδω γιατι ολοι μας ζητανε τα εντερα τους για οπλα ?Ετσι ειναι οι ..συμμαχοι ?? Παντως οι Ρωσοι τηρουν τις συμμαχιες..δεν ειναι παλιολαμογια.Δινουν κι ..εναντι..και οταν...κι αν..Ασε που εχουν το 1/10 της τιμης.
    Τα Κιοβα αραγε πετανε ? Τι διαβολο..ακομη τα βιδωνουν ?? Σε ροδελες τα εστειλαν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζητησαμε μερικα ελικοπτερα δευτερο χερι απ τις ΗΠΑ.Μεταφορικα. Διοτι καιγομαστε με τον Ερντο ..τωρα.Βραζει ολο.Χθες απαντησαν οι ΗΠΑ.Τι ?? Μετα το 2022..!!!! Δηλ. μετα τον...πολεμο με την Τουρκια !!! Ενταξει βρε παιδια..ενταξει...ειμαστε ευγνωμωνες ...Συμμαχια εεε ?? Απ το ..1945

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.