31/8/19

Καλά ξυπνητούρια - Bild: Παιγνίδι εξουσίας του Ερντογάν οι προσφυγικές ροές;

Στην επανεμφάνιση των προσφυγικών ροών και τις σκηνές που εκτυλίσσονται στη Λέσβο αναφέρεται ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, που εκτιμά, επικαλούμενο και τη γνώμη Ελληνα αξιωματούχου, ότι το νέο κύμα αφίξεων από την Τουρκία οφείλεται πιθανότατα σε παιγνίδι εξουσίας του Ερντογάν
«Το Λιμενικό  απαρίθμησε 13 μικρά σκάφη που μετέφεραν 546 άτομα. Τριάντα δύο άτομα σε άλλο σκάφος διασώθηκαν στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο. Εξήντα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νησί της Κω και στην ενδοχώρα. Οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο για 'σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών' που εγκαταλείπουν τις τουρκικές ακτές. Αυτό είχε να συμβεί από το 2016», σημειώνεται στο δημοσίευμα ενώ η συντάκτης προσθέτει επικαλούμενη διπλωματικές πηγές:
«Η Ελλάδα έχει έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την όλο και πιο δύσκολη διαχείριση της προσφυγικής ροής και είχε ενημερώσει σχετικά τον Τούρκο πρεσβευτή».
Η γερμανική εφημερίδα διερωτάται μήπως η νέα προσφυγική ροή είναι ένα παιχνίδι εξουσίας από την πλευρά της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν και παραθέτει σχόλιο υψηλόβαθμου στελέχους της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο μιλώντας στην Bild, σχολίασε: «Παρατηρούμε το θέμα πολύ στενά. Πριν αποφασίσουμε ποιο είναι το επόμενο βήμα, πρέπει να δούμε αν οι χθεσινές ροές ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση ή όχι. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αυτά τα ρεύματα δεν ήρθαν λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.
Έρχονται για γεωπολιτικούς λόγους».
Επομένως, είναι πιθανό ο Ερντογάν να θέλει να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες για να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», καταλήγει το δημοσίευμα.
Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Οι Ιουδαιοι φιλοι μας ειναι φιλανθρωποι και βοηθουν τυους μεταναστες, συνεργαζομενοι μαλιστα με τους Ισλαμιστες φιλους της ΧΑΜΑΣ!!!!

    Τι κοινό θα μπορούσε να έχει μια Εβραϊκή ΜΚΟ (HIAS) χρηματοδοτούμενη κι εργαλειοποιημένη απ τις ΗΠΑ & το Ισραήλ με το παράρτημα του μεγαλύτερου Ισλαμικού φιλανθρωπικού ιδρύματος (IRUSA) το οποίο κατηγορείται για διασυνδέσεις με τζιχαντιστές & χρηματισμό οργανώσεων όπως η Χαμάς;

    Κι όμως, στην Ελλάδα ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με σκοπό να προσφέρουν νομική συνδρομή και εκπροσώπηση σε αιτούντες ασύλου και "πρόσφυγες" καθώς και σε ζητήματα πρόσβασης σε δικαιώματα και υπηρεσίες.

    ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ (καλο ειναι αυτο) ας παρουν και στο ΙΣΡΑΗΛ μερικες χιλιαδες ....Διπλα τους εχουν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.