15/8/19

Στιβ Τσανγκ: Το Πεκίνο θέλει να επιβάλλει τη δική του «αλήθεια» στο Χονγκ Κονγκ

Την άποψη ότι το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο μπορεί προκειμένου να βγει κερδισμένο από το «μπρα ντε φερ» με τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, εκφράζει με σχόλιο του στο Liberal.gr, ο Στιβ Τσανγκ καθηγητής της Σχολής Αφρικανικών και Ασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κινεζικών Σπουδών στο ίδιο ίδρυμα.
Κληθείς  να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί και το τι μέλλει γενέσθαι, ο Τσανγκ συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων για το Χονγκ Κονγκ είναι κατηγορηματικός «Θα πάνε μέχρι τέλους, όσο πιο πολύ πετυχαίνουν οι διαδηλωτές τόσο ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θεωρεί ότι είναι μια προσωπική ήττα».
Στο ερώτημα αν οδεύουμε σε μια επανάληψη των γεγονότων της Τιενανμέν του 1989, ο Τσανγκ θεωρεί δύσκολο να έχουμε μια «δεύτερη Τιενανμέν», όπως λέγεται ευρέως το τελευταίο διάστημα, «σίγουρα όμως είναι πιθανότερο από ότι πριν ένα μήνα», προσθέτει.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Για το Κινέζικο παπαγαλάκι των ΑμερικανοΕγγλέζων δεν δίνουμε καμμία σημασία, ο κόσμος έχει γεμίσει πλέον από υπαλλήλους που το παίζουν δημοσιογράφοι.

    Αλλά ούτε και η αναμετάδοση του από τον βόθρο του liberal μας ξενίζει. Είδε ο γύφτος την γενιά του και αναθάρρησε η καρδιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.