10/8/19

Έλληνες προσοχή! Οι Τούρκοι είναι σαν τις ύαινες, είναι η κατάρα και η μάστιγα της Μικράς Ασίας - Ιδού οι ιστορικές αποδείξεις

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Τζορτζ Χόρτον, Αμερικανός διπλωμάτης που βίωσε τα γεγονότα της Γενοκτονίας του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και την πυρπόληση της Σμύρνης από τους Τούρκους, έγραψε το βιβλίο The Blight of Asia, που οι Έλληνες μεταφραστές το απέδωσαν άλλοι ως κατάρα, άλλοι ως μάστιγα και άλλοι ως πληγή της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για την προσωπική μαρτυρία ενός διπλωμάτη ο οποίος αποφάσισε να εξιστορήσει τα τραγικά γεγονότα της συστηματικής εξόντωσης χριστιανικών πληθυσμών από μουσουλμάνους, και την ενοχή ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων μαζί με την πραγματική ιστορία της πυρπόλησης της Σμύρνης.

Όμως ο Χόρτον στο βιβλίο του περιορίζεται σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, για να καταδείξει και να αποδείξει το γιατί οι Τούρκοι αποτελούν την κατάρα της Ασίας.
Εκείνος που εξετάζει επιστημονικά το θέμα είναι ο Σπύρος Βρυώνης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες του 20ού αιώνα, για το θάνατο του οποίου ελάχιστα είπαν και έγραψαν κυβέρνηση, πολιτικοί και ΜΜΕ, με δύο πονήματά του, το Η παρακμή του μεσαιωνικού ελληνισμού στη Μικρά Ασία και η διαδικασία εξισλαμισμού (11ος-15ος αιώνας) (μτφρ. Κάτια Γαλαταριώτου, εκδ. ΜΙΕΤ, Αθήνα, 1996), και το Ο μηχανισμός της καταστροφής. Το τουρκικό πογκρόμ της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου 1955 και ο αφανισμός της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης (μτφρ. Λευτέρης Γιαννουδάκης, εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήνα, 2007).
Στα πονήματα αυτά ο Σπύρος Βρυώνης αποδεικνύει επιστημονικά ότι οι Τούρκοι ως πολιτικοί, ως λαός και ως κράτος διακατέχονται από το «σύνδρομο της λεηλασίας του πλούτου του άλλου», κάτι που παρατηρούμε ότι διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.
Για να γίνει πιο σαφής η εικόνα αλλά και η σημασία του φαινομένου, πρέπει να σημειώσουμε ότι από τότε που βρέθηκαν οι Έλληνες στη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, αυτό που επιδίωξαν δεν ήταν η καταστροφή του άλλου και η λεηλασία του πλούτου του, αλλά η συνεννόηση, η ειρηνική συμβίωση και συνύπαρξη, η συνεννόηση μεταξύ των Ελλήνων αποίκων και των αυτόχθονων λαών της Ανατολίας.
Τοπικές συγκρούσεις και ανταγωνισμοί μπορεί να υπήρχαν, όμως το δόγμα της καταστροφής και της γενοκτονίας, αλλά και της λεηλασίας του πλούτου του άλλου, δεν υπήρχε. Μάλιστα, η λογική τού συν επικράτησε και στους αιώνες της ρωμαϊκής κυριαρχίας αλλά και κατά τα 120 χρόνια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Αυτός είναι και ο λόγος της παραγωγής και συσσώρευσης πλούτου, της ανόδου του πολιτισμού, της παιδείας και των επιστημών αυτήν την περίοδο περίπου των δύο χιλιάδων ετών.
Αυτό μέχρι να εισβάλει και να επεκταθεί στην Ανατολία η κατάρα, η μάστιγα, η πληγή.
Το 1071 ο Αλπ Αρσλάν νίκησε τον Ρωμανό τον Διογένη και έκτοτε ξεκίνησε η καταστροφή του πολιτισμού δύο χιλιάδων χρόνων και η λεηλασία του πλούτου του άλλου.
Οι Τούρκοι, ένας λαός νομαδικός, δεν είχε παράδοση παραγωγής πολιτισμού και πλούτου, με τους όρους που ίσχυαν στην Ανατολία. Δεν έχτισαν ποτέ πόλεις, η ιστορία και ο πολιτισμός τους ήταν τα κοπάδια προβάτων που είχαν, τα άλογα, τα όπλα τους και το γκανιμέτ (ganimet). Είναι η τουρκομουσουλμανική παράδοση σύμφωνα με την οποία όποιος συμμετέχει στην πολιορκία και άλωση μιας πόλης, ανεξαρτήτως βαθμού, μετά την άλωσή της έχει το δικαίωμα να λεηλατήσει τον πλούτο που θα βρει μέσα στην αλωθείσα πόλη επί τριήμερο. Μετά τη λήξη του τριημέρου αυτά τα λάφυρα του ανήκουν.
Όταν οι Τούρκοι του Αλπ Αρσλάν ήλθαν αντιμέτωποι με αυτόν τον πλούτο, σαν πραγματικές ύαινες ξεκίνησαν να καταλαμβάνουν και να λεηλατούν τη μια μετά την άλλη τις πόλεις της Ανατολίας. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το 1071 και διήρκεσε μέχρι το 1453, όσον αφορά την Ανατολία, ενώ συνεχίστηκε μέχρι το 1699, με την υπογραφή της Συνθήκης του Κάρλοβιτς. Μέχρι τότε η Οθωμανική Αυτοκρατορία έκανε επεκτατικούς πολέμους, στον πυρήνα των οποίων ήταν η λεηλασία του πλούτου του άλλου, ενώ από το 1699 αρχίζει η περίοδος της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης.
Μάλιστα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν σταμάτησε η πρόσκτηση νέων εδαφών, ξεκίνησαν και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματά της Αυτοκρατορίας, που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διάλυσή της, η οποία ξεκίνησε σχεδόν έναν αιώνα μετά και ολοκληρώθηκε το 1918, με τη Συνθήκη Ανακωχής του Μούδρου. Οι Οθωμανοί δεν ήξεραν να παράγουν πλούτο μόνοι τους, γιατί δεν υπήρχε αυτό ως διαδικασία στην ιστορία τους και γιατί έμαθαν να ζουν λεηλατώντας τον πλούτο του άλλου.
Δεν θα ήταν δε καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, μπορεί να έγινε για να δημιουργηθεί το 1923 η «καθαρή» από χριστιανούς Τουρκία, όμως είχε μέσα της και το στοιχείο της λεηλασίας του πλούτου των λαών που εξόντωσαν.
Για όσους δε πιστεύουν ότι με την ίδρυση της «κοσμικής» και «δυτικότροπης» Τουρκικής Δημοκρατίας, το 1923, άλλαξαν τα πράγματα, και ότι οι Τούρκοι, η Τουρκία και το τουρκικό κράτος με τις κυβερνήσεις του έχουν αποβάλει το «σύνδρομο της λεηλασίας του άλλου», συγγνώμη αλλά είναι μακριά νυχτωμένοι.
Οι νέοι δυτικότροποι και κοσμικοί Τούρκοι με τα ημίψηλα καπέλα λεηλάτησαν την ανταλλάξιμη περιουσία των Ελλήνων της Θράκης του Πόντου και της Μικράς Ασίας, συνέχισαν να λεηλατούν μέχρι σήμερα τις περιουσίες και των πλούτο των Αρμενίων και των Ασσυρίων που εξολόθρευσαν, λεηλάτησαν την περιουσία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης με τον Νόμο Τεκμηρίου Περιουσίας, το 1942, λεηλάτησαν τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης το 1955 – γεγονότα που περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια ο Σπύρος Βρυώνης στο δεύτερο βιβλίο που αναφέρουμε πιο πάνω.
Προτελευταία λεηλασία περιουσιών Ελλήνων από τους Τούρκους έγινε στην Κύπρο, στον πρώτο και τον δεύτερο Αττίλα, τότε που Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες εισέβαλαν στα σπίτια των Ελλήνων και έκλεψαν τα πάντα. Μάλιστα Τούρκοι αξιωματικοί καταγγέλθηκαν ότι έστελναν με τα αποβατικά τους πίσω στην Τουρκία ψυγεία, τηλεοράσεις, έπιπλα κ.ά. – για να μην πηγαίνουν άδεια πίσω βρε αδερφέ!
Η τελευταία λεηλασία είναι επί των θυρών και αφορά τον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου και της Ελλάδος.
Διαβάζοντας Τούρκους καθηγητές αλλά και δηλώσεις Τούρκων πολιτικών, αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι αυτό που λένε για τις ιερόδουλες: «Θέλει η… ιερόδουλη να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει». Έχει θολώσει το μάτι τους από τον πλούτο που έχει ανακαλυφθεί στην ΑΟΖ της Κύπρου και είναι φανερό ότι υπάρχει και στις ελληνικές θάλασσες, και θα κάνουν το παν για να αποκτήσουν τη μερίδα του λέοντος.
Μάλιστα Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου εγκαλεί τις τουρκικές κυβερνήσεις γιατί δεν έκαναν τόσα χρόνια κάτι που οι Έλληνες τους κλέβουν το τουρκικό πετρέλαιο, και εννοεί τα κοιτάσματα του Πρίνου.
Το «δόγμα της λεηλασίας του πλούτου του άλλου» είναι αυτό που καθορίζει την πολιτική και τη στρατηγική της Τουρκίας στα ενεργειακά της Κύπρου και της Ελλάδας.
Αυτό πρέπει να κατανοήσουν οι Έλληνες πολιτικοί και να προετοιμάσουν κατάλληλα σχέδια για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας.
Δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

18 σχόλια:

  1. Η λέξη blight μεταφράζεται κυριολεκτικά ως περονόσπορος. Ο Χόρτον καλεί τους Τούρκους περονόσπορο της Ασίας, εννοώντας την Ιρλανδική επιδημία περονόσπορου τηε πατάτας που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν εκατομμύρια και εκατομμύρια να μεταναστεύσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Χρυσόστομος Σμύρνης.
    Μαρτυρικός θάνατος απ'τους κτηνότουρκους.
    27 Αυγούστου 1922

    https://www.youtube.com/watch?v=dkjowk28h1s

    2)Armenian Genocide

    The Armenian Genocide (Armenian: Հայոց ցեղասպանություն,[note 3] Hayots tseghaspanutyun), also known as the Armenian Holocaust,[9] was the Ottoman government's systematic extermination of 1.5 million Armenians,[note 2] mostly citizens within the Ottoman Empire.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide

    3)Greek genocide

    The Greek genocide, including the Pontic genocide, was the systematic killing of the Christian Ottoman Greek population carried out in Anatolia during World War I and its aftermath (1914–1922) on the basis of their religion and ethnicity.[1] It was instigated by the government of the Ottoman Empire and the Turkish national movement against the indigenous Greek population of the Empire and it included massacres, forced deportations involving death marches, summary expulsions, arbitrary execution, and the destruction of Eastern Orthodox cultural, historical, and religious monuments.[2] According to various sources, several hundred thousand Ottoman Greeks died during this period.[3] Most of the refugees and survivors fled to Greece (adding over a quarter to the prior population of Greece).[4] Some, especially those in Eastern provinces, took refuge in the neighbouring Russian Empire.

    By late 1922 most of the Greeks of Asia Minor had either fled or had been killed.[5] Those remaining were transferred to Greece under the terms of the later 1923 population exchange between Greece and Turkey, which formalized the exodus and barred the return of the refugees. Other ethnic groups were similarly attacked by the Ottoman Empire during this period, including Assyrians and Armenians, and some scholars and organizations have recognized these events as part of the same genocidal policy.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_genocide

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους αναφέρεται αυτό το βιβλίο σταθμός.

    Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, - θα έλεγα συνταρακτκά -, είναι τα σημαντικά σχόλια της μεταφράστριας κας Β.Γ. Σολομωνίδου.

    Αν τα διαβάσετε θα καταλάβετε τις σημερινές συνθήκες που διέπουν τον Ελληνισμό και τις σχέσεις των ξένων και την συμπεριφορά τους στους Έλληνες.

    Αυτά δεν θα τα βρείτε στο Διαδίκτυο, μόνο διαβάζοντας και μορφωνόμενοι από τέτοια βιβλιογραφία θα μπορέσετε να αποκτήσετε μία κάποια εικόνα της σύγχρονης πολιτικής κατάστασης!


    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η οποια κ.Νικο αθλιοτητα της.σημερινης πολιτικης καταστασης ..απο που προερχεται ??? Απ τον ..Ουρανο ???

      Διαγραφή
  4. Αυτο είναι και μια απόδειξη το τι προσπαθούν να κάνουν στην θάλασσα !!! Προσπαθούν να κλέψουν τον πλούτο του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποιος ενδιαφερεται για ντοκουμεντα και απο πρωτο χερι τι εστι Τούρκος να διαβάσει εαν καταφερει και το βρει το βιβλιο του Αντωνιου Πισσανου ΕΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ. Δε νομιζω οτι θα χρειαστεί αλλες πληροφορίες μετα το διαβασμα αυτου του βιβλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιβλίο αυτό δεν το έχω διαβάσει, διάβασα όμως το βιβλίο ενός Έλληνα αεροπόρου που το 1915 (νομίζω ότι αναφερόταν στο 1915), έπεσε στα χέρια των τούρκων λόγω βλάβης του αεροπλάνου του.

      Δεν αναφέρειτο όνομά του ως συγγραφέα, - δικαιολογημένα -, διότι τον "εβίασαν" κατ΄ επανάλειψη παρά την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόταν βρώμικος και περιδεής, αυτά όμως που περιγράφει για τον εαυτό του, τους Έλληνες αιχμαλώτους και τους Γάλλους συναιχμαλώτους του μεταξύ των οποίων υπήρχε μια Γαλλίδα κυρία(.....!!!) σύζυγος ανωτέρου αξιωματικού, δεν είναι απλά ανατριχιαστικά αλλά τραγικά κτηνώδη.

      Περιγράφει φρικτές πράξεις βρωμερών υπανθρώπων, αποτελεί κομπλιμέντο αν αναφέρει "κτηνών" διότιτα κτήνη φέρονται φυσιολογικώτερα......!!!!

      Διαβάζοντάς το ντρέπεται κανείς διότι είναι άνθρωπος!!!

      Το βιβλίο αυτό νομίζω ότι έχει επανεκδοθεί "χωρίς το όνομα του συγγραφέα"!

      O Ινφογνώμονας έχει αναρτήσει στο παρελθόν άρθρο που αναφέρεται στους Έλληνες αιχμαλώτους του Κεμάλ και ποσοι εξ αυτών επέζησαν!


      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. @ Nikolaos.
      Προσπαθειστε να θυμηθητε τον τιτλο.

      Διαγραφή
  6. Τωρα νομιζετε ποσοι θα επιζησουν. Αν...αν...αν...?? Θαρθουν Αμερικανοι να σωσουν ?? Συν-πλην- συμμαχοι ....??? Θαρθουν ...Ελληνοαμερικανοι ?? Ελληνογερμανοι και ελληνοαγγλοι ??? ( της Οξφορδης ??...του Γιεηλ..του Πρινστοουν ?? Κλπ ...κλπ ?? ) Το καημενο το χαιβανι που γεννηθηκε φτωχο θα παει για την ιστορια και προγονους...και μπορει και να κερδισει...!!! Δεν λεω τι θα κανουν οι αλλοι ...μετα την νικη....διοτι θα κλαιμε 10 χρονια...( φυγε τωρα εσυ....ηρθαμε εμεις ..κλπ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε τη σκέψη σου σε μια σειρά βρε άνθρωπε πριν γράψεις.

      Διαγραφή
  7. Great article and references. Unfortunately Turkey is not the one country blighting Greece. It became the norm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά τα βιβλία πρέπει να διαβάζονται πολύ προσεκτικά από τους Έλληνες πολιτικούς αλλά που τέτοια τύχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα του άρθρου.
    Να προσθέσω δε,ότι ακριβώς το ίδιο έκαναν και άλλοι λαοί.
    Οπως οι Βίκινγκς.
    Οι Ρως.
    Οι Σταυροφόροι.
    Οι Βρετανοί στις αποικίες τους.
    Οι μετανάστες από την Ευρώπη στον "Νέο Κόσμο" εξόντωσαν και λεηλάτησαν.
    Ρούφηξαν και ρουφούν ό,τι πετρέλαιο ή φυσικό αέριο μπορούν από την Αραβική χερσόνησο.
    Τώρα από την Ν.Α.Μεσόγειο.
    Οι Γάλλοι στην Αφρική.
    Οι Γερμανοί,όσο τους έλαχε.
    Είναι όλοι συνένοχοι στην λεηλασία και καταλαβαίνονται απόλυτα.
    Ρωτήστε και τους Κινέζους.
    Αυτή είναι η ένσταση μου όταν ακούω γιά δαύτους.
    Αυτή είναι η ένσταση μου όταν ακούω γιά Ευρώπες και αμερικές...
    Λεηλάτες είναι όλοι τους και κρύβονται πίσω από την τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μας θεωρώ ηλίθιους,όταν στηριζόμαστε και πιστεύουμε τους-στους βαρβάρους.
      Θα μας λεηλατήσουν και πάλι,μαζί με τους τούρκους,αν δεν αντιτάξουμε σθεναρή αντίσταση που θα προέρχεται από δικές μας και μόνο δικές μας πηγές.
      Σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια ίσως μπορούμε να βρούμε μόνο στους Κινέζους.
      Καλό θα ήταν να συνάψουμε -που πιστεύω ότι το είχαμε κάνει-πίσω από κλειστές πόρτες, βαθειά και ειλικρινή συμμαχία.

      Διαγραφή
  10. Από τη στιγμή που ευρέθησαν κοιτάσματα τα οποία τα θέλουν οι μεγάλοι , οι μικροί θα πολεμήσουν ! Ιστορικώς αποδεδειγμένα πράγματα.Τωρα τι θα πάρουν οι μικροι ακομα και ο ελληνικος λαός στου οποίου τα κτήματα ευρέθησαν αυτοί οι θησαυροί ειναι ενα καλο ερώτημα.Ο τουρκικός λαός καλον εινακ να συνετίσει την αστική του τάξη διότι δεν εχουν δικαιοδοσία στην περιοχή με βάση το διεθνές δίκαιο.Το ίδιο θα έλεγα αν ευρισκόμενο κοιτάσματα στο Γκαζιαντέπ.Δεν έχουμε εμείς εκει τιπτοα να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σερ Μπάζιλ Ζαχάρωφ: «Έτσι λάδωσα τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να βγει η Ελλάδα στον πόλεμο»

    Ανηκε στους ...Εψιλον (!!!!). Ετσι ελεγε ο εκλιπων τεκτων Κεραμιδας στα βιβλλια που κυκλοφορουσαν τη 10ετια του 90.

    Ετσι δουλευονται οι λαοι! Και αντε τρεξε τωρα να υπερασπσιτεις τα συμφεροντα των ισχυρων σαν ... μακακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και το σύγγραμμα του George Horton "Η Μάστιγα της Ασίας" και τα σπουδαία συγγράμματα του αειμνήστου καθηγητή Βρυώνη, καθώς και το βιβλιο του Κ.Μ. Σακελλαρόπουλου "Η Σκιά της Δύσεως",-Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών- (....με το οποίο ουκ ολίγοι, έγιναν βάσει αυτού, καθηγητές Πανεπιστημίου!), και το βιβλίο του Χρ. Αγγελομάτη "Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας", -Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών - το οποίο βασίζεται σε πολλά σημεία στο σύγγραμμα του Σακελλαρόπουλου, είναι εκ των ουκ άνευ, για εκείνον που θέλει να γνωρίζει τι έγινε στην Μικρά Ασία.

    Η Ρεπούση πρέπει να αισχύνεται, όχι να ντρέπεται, για όσα έχει κάνει εις βάρος της Ελλάδας μας με τα ψεύδη της, εκτός πια εάν δεν θεωρεί εαυτήν Ελληνίδα, αλλά σύμφωνα με την κοσμοθεωρία των διεστραμμένων, πολίτιδα του κόσμου!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσε αυτο κ.Ευμενη το τελευταιο.Βρηκατε τον σωστο και κυριολεκτικο ορισμο του.φαινομενου.
      " Η Κοσμοθεωρια των διεστραμμενων ".
      Γραψτε ενα βιβλιο με το θεμα..για την απομυθοποιηση των τενεκεδων αυτων.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.