23/8/19

Ωμή αστυνομική βία στην Τουρκία - Πυροβόλησαν άνθρωπο με πλαστικές σφαίρες


Δείτε τί συνέβη στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου.








3 σχόλια:

  1. Δυο παρατηρησεις μονο , πρωτον ετσι ειναι η Τουρκία κατι που το γνωρίζουν και οι κατοικοι της και δευτερον οι Κουρδοι ειναι πλεον παρα πολλοι μεσα στην Τουρκία αν θελουν μπορουν να κανουν την διαφορα μονοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αστυνομια της Σλοβακιας εκανε χρηση πλαστικων σφαιρων εν ψυχρω και τραυματισε 3 Ελληνες οπαδους οι δυο εκ των οποιων νοσηλευονται ακομα σε νοσοκομειο της πολης ενω ο πιο σοβαρα τραυματισμενος χρειαζεται αμεση επεμβαση στο ματι και γι αυτο.......
    Προχτες μεσα στο γηπεδο απο την αστυνομια οχι του ερντογκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας καταρρίψουμε μια και καλή τον βλακώδη ισχυρισμό / αστικό μύθο που προφανώς εμπνεύστηκε κάποιος «δημοσιογράφος» της δεκάρας κι από τότε αναπαράγεται από αδαείς & άσχετους περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

    1) Σε ΟΛΟ τον κόσμο, οι αστυνομικές δυνάμεις ΔΕΝ βάλλουν με «πλαστικές σφαίρες» κατά όχλου ή διαδηλωτών.

    2) Η χρήση «non lethal weapons» (δηλαδή μη-θανατηφόρα όπλα που χρησιμοποιούνται για την καταστολή αντίστασης), εκτός των αερίων χημικών, περιλαμβάνει εκτόξευση βολίδων από ΕΛΑΣΤΙΚΗ ύλη (συνήθως καουτσούκ) ή μαλακά σφαιρίδια χαμηλής ταχύτητας (paintball) που όταν έρθουν σε επαφή με το στόχο διαρρηγνύονται και εκλύουν αέριο χημικό (δακρυγόνο κλπ).

    3) Οι βολές με ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ (συνήθως καουτσούκ) βολίδες, προκαλούν πόνο στον στόχο και καταστέλλουν τις αντιστάσεις του - ας φανταστούμε την κινητική ενέργεια κάθε ελαστικής βολίδας να ισοδυναμεί με γροθιά πυγμάχου (η ΕΛΑΣΤΙΚΗ βολίδα έχει ταχύτητα + μάζα άρα μεταφέρει ποσά κινητικής ενέργειας, αλλά ΔΕΝ μπορεί να διαρρήξει σάρκα). Μπορεί να προκαλέσουν μελανιές, όμως ΔΕΝ προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς ή θάνατο εφόσον φυσικά δεν πληγούν απευθείας ζωτικά όργανα, πρόσωπο, κεφάλι, σπονδυλική στήλη κλπ.

    4) Υπάρχουν όμως πράγματι βολίδες κατασκευασμένες από πλαστικό; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά ΔΕΝ χρησιμοποιούνται για αντιμετώπιση όχλου και ταραχών. Οι (πράγματι) πλαστικές βολίδες, αποτελούν ειδική κατηγορία πυρομαχικών και χρησιμοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο από άκρως εξειδικευμένες αντιτρομοκρατικές μονάδες στρατού και αστυνομίας (αντίστοιχες της δικής μας EKAM) για αντιμετώπιση ειδικών περιστατικών πχ ομηρίες και αντιμετώπιση οπλισμένων τρομοκρατών. Οι (πράγματι) πλαστικές βολίδες, αποτελούν επιλογή των ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων, επειδή: A) οι πλαστικές βολίδες ΔΕΝ εποστρακίζονται σε σκληρές επιφάνειες (πχ τοίχους) όπως τα συμβατικά πυρομαχικά από μέταλλο και Β) οι πλαστικές βολίδες αλλοιώνουν το σχήμα τους μετά την είσοδο σε μαλακούς ιστούς (σάρκα), δημιουργούν έντονη σπηλαίωση (άρα είναι ΑΚΡΩΣ φονικές), χάνουν γρήγορά την κινητική τους ενέργεια και ΔΕΝ διαπερνούν τον στόχο (άρα δεν κινδυνεύουν να προσβληθούν άμαχοι / όμηροι που θα βρίσκονταν πίσω από τον «τρομοκράτη»).

    Λαμβάνοντας υπ όψη τα ανωτέρω: Όπου / όταν / όποιον ακούτε να μιλά για «…αστυνομία που κάνει χρήση ‘πλαστικών σφαιρών’ σε διαδηλωτές…» θα γνωρίζετε πως πρόκειται για παντελώς άσχετο παπαγάλο.

    ΥΓ 1. Ο Τούρκος αστυνομικός (ίσως ΜΑΤ αν κρίνω από την εμφάνιση;) που φαίνεται στο βίντεο να βάλει από κοντινή απόσταση ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ του διαδηλωτή, δεν βάλει με «πλαστικές σφαίρες» (ούτε καν με ελαστικές / καουτσούκ), αλλά με κάποιο paintball που εκτοξεύει μαλακά σφαιρίδια χαμηλής ταχύτητας που όταν έρθουν σε επαφή με το στόχο διαρρηγνύονται και εκλύουν αέριο χημικό (το οποίο αέριο χημικό ΕΙΝΑΙ ορατό στο βίντεο).

    ΥΓ 2. Οι αστυνομικές μονάδες αντιμετώπισης όχλου / διαδηλωτών, ΔΕΝ χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες!

    ΥΓ 3. Οι (πράγματι) πλαστικές βολίδες, είναι ΑΚΡΩΣ φονικές επειδή λόγω σύστασης το σχήμα τους αλλοιώνεται με την είσοδο στη σάρκα, δημιουργούν τεράστια σπηλαίωση στους ιστούς και μεταφέρουν το 100% της ενέργειάς τους. Ένας στόχος που θα προσβληθεί από συνήθεις (μεταλλικές) βολίδες, έχει αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει εάν δεν πληγούν άμεσα ζωτικά όργανα και τα τραύματα είναι διαμπερή - αυτό δεν συμβαίνει με τις (πράγματι) πλαστικές βολίδες.

    ΥΓ 4. Για τους ακόμη πιο βλακώδεις ισχυρισμούς / αστικούς μύθους που αναπαράγονται από αδαείς & άσχετους πχ «45άρι όπλο - άρα διαμέτρημα 45 χιλιοστών» και περί «εΞοστρακισμού σφαίρας» (αντί εΠοστρακισμού που είναι το σωστό) θα τα πούμε μια άλλη φορά…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.