21/8/19

ΙΝΤΛΙΜΠ, ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΦΑΚΑ ΣΤΟ ΧΑΝ ΣΕΪΧΟΥΝ - Εγκλωβίστηκαν οι Τούρκοι

Ο συριακός στρατός έκλεισε το θύλακα της Β Χάμα και παγίδευσε τρομοκράτες και το τούρκικο παρατηρητήριο στο Morek. Η Τουρκία ζήτησε 48h για ν΄αποσυρθεί από το Νο9 στο Μοrek.
Ο συριακός στρατός έκλεισε ολοσχερώς το θύλακα της Β Χάμα και παγίδευσε τόσο τους τρομοκράτες σε αυτόν όσο και το τούρκικο παρατηρητήριο στο Morek.O SAA έκοψε όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού στο Νότο Idlib και στη Βόρεια Hama. Οι Σύριοι στρατιώτες του μετώπου της Khan Sheikhoun συναντήθηκαν πλησίον της πόλης al-Ta’manah με τους συναδέλφους τους του ανατολικού τομέα. Έτσι ολοκληρώθηκε η περικύκλωση αυτής της περιοχής της ΒΔ Συρίας. Ο SAA έκοψε όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού και του τούρκικου παρατηρητηρίου στο Morek.


Τμήμα του στρατού χτενίζει την περιοχή της al-Ta’manah για να διασφαλίσει την πόλη και τα σημεία που παραμένουν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών. Ο στρατός στη συνέχεια στις επόμενες ώρες θα επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι των τρομοκρατών που απέμειναν στον παγιδευμένο θύλακα της Β Χάμα για να μπει στις πόλεις και στα χωριά του.




Δεν υπάρχουν μάχες στην Khan Sheykoun οι τελευταίοι 200 τρομοκράτες της Jaish Al Izza εκκενώθηκαν προς Afrin. Aυτό που αφήνεται να διαρρεύσει είναι ότι η πόλη είναι ακόμη παγιδευμένη από νάρκες του εχθρού. Tελευταίες αναφορές επαναλαμβάνουν και πάλι πως η αποναρκοθέτηση είναι σ΄εξέλιξη. H συριακή αεροπορία πραγματοποίησε αρκετές επιδρομές στην περίμετρο του τούρκικου παρατηρητηρίου OP9 στο
Morek, ως προειδοποίηση.

Τα τουρκικά στρατεύματα περί τους 150 άνδρες υποτίθεται ότι θα εκκενωθούν απόψε, πιθανώς για να φτάσουν στη νέα θέση τους στο Hish νότια του Maraat Al Numan.
Απομένει να δούμε τι μένει στο Lataminah.

Ο στρατός στο θύλακα της Β Χάμα παγίδευσε 207τ.χλμ

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή στα συροτουρκικά η Τουρκία ζήτησε προθεσμία 48 h για ν΄αποσύρει τους στρατιώτες της από το παρατηρητήριο 9 του Μοrek.

H Ρωσία το μετέφερε στη συριακή πλευρά...
Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις Τουρκίας Ρωσίας ναυάγησαν παταγωδώς. Η Τουρκία αποδείχθηκε απολύτως αναξιόπιστη στο να ελέγξει, αφοπλίσει και απομακρύνει τους τρομοκράτες από τις ζώνες αποκλιμάκωσης.
Η απότομη στροφή της Ρωσίας έναντι των Τούρκων στο συριακό σχετίζεται με το γεγονός ότι η TSK αποδείχθηκε υποστηρικτής της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία ανακοινώνει σήμερα την έναρξη της εφαρμογής της πρώτης φάσης του σχεδίου « safe zone » στη βόρεια Συρία, μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Hulusi Akar και του Αμερικανού Mark Esber.

dimpenews.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.