31/8/19

Γάλλος στρατηγός βρέθηκε θαμμένος κάτω από… πίστα χορού



Ο Σαρλ Ετιέν Γκουντέν πέθανε σε ηλικία 44 ετών μετά από τον τραυματισμό του στη διάρκεια της γαλλικής εισβολής στη Ρωσία το 1812
Το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του Σαρλ Ετιέν Γκουντέν στις 22 Αυγούστου του 1812, στην διάρκεια της ναπολεονικής εκστρατείας στην Ρωσία, φαίνεται ότι βρήκε επιτέλους τη λύση του.

Ο αγαπημένος φίλος του Ναπολέοντα από τα φοιτητικά χρόνια τους στην στρατιωτική σχολή, πέθανε από γάγγραινα σε ηλικία 44 ετών αφού πρώτα υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του ενός ποδιού μετά από τον τραυματισμό του από βλήμα κανονιού. Μετά τον θάνατό του, οι σύντροφοί του αφαίρεσαν την καρδιά από το σώμα του, την οποία έθαψαν στο Παρίσι. Όμως, το ακριβές σημείο όπου είχε ταφεί το σώμα παρέμενε άγνωστο.

Έως τώρα. Μια ομάδα γάλλων και ρώσων αρχαιολόγων, υπό τον ιστορικό Pierre Malinowski, ο οποίος μελέτησε διεξοδικά τα απομνημονεύματα του Λουί Νικολά Νταβού, επίσης έμπιστου στρατηγού του Ναπολέοντα, οδηγήθηκε τον Ιούλιο στα θεμέλια πίστας χορού σε ένα πάρκο της πόλης Σμολένσκ, στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, όπου ανασκάπτοντας ανακάλυψαν τον σκελετό ενός άνδρα ηλικίας μεταξύ 40 και 45 ετών, από τον οποίο έλειπε το ένα πόδι ενώ έφερε και σοβαρά τραύματα.

Οι επιστήμονες τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA των οστών για να βεβαιωθούν για την ταυτότητα του νεκρού.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.