14/8/19

Νεοραγιάδες της Αθήνας και της Λευκωσίας, απλώστε το χαλί να σκεπάσει και τη νέα τουρκική προέλαση

Για όσους πρόσεξαν όταν μιλούσα χθες στη στήλη για τα μοιραία «λάθη», που έβαλαν ήδη το φυσικό αέριο στο τραπέζι των συνομιλιών, και τώρα πάνε να δώσουν υπόσταση στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχα τα λάθη σε εισαγωγικά. Ήθελα να δείξω ότι αμφιβάλλω αν πρόκειται για λάθη. Γιατί το λάθος δικαιολογείται, και τις περισσότερες φορές συγχωρείται. Εδώ, όμως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικά εγκληματική ανεπάρκεια στη διαχείριση του Κυπριακού, που οδηγεί τον τόπο σε τελεσίδικες καταστροφικές εξελίξεις. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι λάθος. Είναι συνειδητές οι επιλογές της ηγεσία μας. Και μάλιστα για όσα συμβαίνουν σήμερα είχε σχεδόν δυο χρόνια κενού συνομιλιών για να τα μελετήσει και να τα διαχειριστεί με πλήρη επίγνωση.
Είναι συνειδητές επιλογές, που δεν στηρίζονται πουθενά αλλού παρά μόνο στις ψευδαισθήσεις που καλλιεργήθηκαν πάρα πολλά χρόνια και οι οποίες παρόλο που κατέρρευσαν με πάταγο στην Ελβετία, όσοι πολιτεύονται με αυτή τη λογική προσπαθούν απεγνωσμένα να τις αποκαταστήσουν. Τις ψευδαισθήσεις. Διαγράφουν από την εικόνα όσα μεσολάβησαν, το ότι επί δυο χρόνια διαπραγματεύονταν ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζί (και πριν από αυτούς ο Χριστόφιας και ο Ταλάτ), και οι τέσσερις της σχολής των ψευδαισθήσεων, διαγράφουν όλες τις απαράδεκτες τουρκικές θέσεις, ξεχνούν την πικρία που ένιωσαν (έπεσαν από τον ουρανό, έλεγαν τότε) με όσα υποστήριζε στο Κραν Μοντανά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όταν πήγαν κουρδισμένοι, και βέβαιοι ότι ο αγαπητός τους Τσαβούσογλου θα πάει εκεί και θα τους εκπλήξει ευχάριστα, κάνουν πως δεν βλέπουν όσα σήμερα κάνει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία, και συνεχίζουν να παριστάνουν τους ρεαλιστές. Κατηγορώντας τους υπόλοιπους ότι πουλούν πατριωτισμό.
Τόση χαζομάρα θέλει μεγάλη πίστη να τη συνεχίζεις. Και φαίνεται ότι τους τη φύτεψαν τόσο βαθιά, που είναι αδύνατο να ξεριζωθεί. Διότι, είναι ανεξήγητο αλλιώς. Να βλέπεις, ας πούμε, κοτζάμ Αλέκο Μαρκίδη, να γράφει άρθρα για να εξηγήσει στο λαό ότι είναι «κακόγουστη προπαγάνδα» και «αυθαίρετο ρεφραίν» ότι «ΔΔΟ σημαίνει αναβάθμιση της λεγόμενης ''ΤΔΒΚ'' σε τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος, υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος και δημιουργία ενός καινούργιου κράτους, του Ομοσπονδιακού». Και την ίδια ώρα να βλέπεις κύριο άρθρο καθημερινής εφημερίδας να πανηγυρίζει, με τίτλο «Αντέχει το μέτωπο της ΔΔΟ», επειδή μια δημοσκόπηση στα κατεχόμενα για τις παράνομες «προεδρικές» εκλογές του Απρίλη βγάζει πρώτο τον Ακιντζί και όχι τον Οζερσάι. Κάνουν εκστρατεία υπέρ της ΔΔΟ τέτοιες ώρες; Είναι σοβαροί, είναι ρεαλιστές; Την ίδια μέρα που ο Σενέρ Λεβέντ γράφει για τις περιοδείες στα κατεχόμενα του Τούρκου υπουργού Άμυνας και των διοικητών όλων των σωμάτων στρατού της Τουρκίας και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται ελαφρά οι απειλές της Τουρκίας. «Κατά τη γνώμη μου, μαζί με τη Συρία πρέπει να εξετάζεται και η Κύπρος», γράφει. Αλλά, αυτοί που με την πολιτική τους μας έφεραν σε αυτό το σημείο, στον κίνδυνο αφανισμού, στις απειλές και στις προελάσεις της κατοχικής δύναμης, εξακολουθούν να παραμυθιάζουν τον κόσμο με τη ΔΔΟ, το μέτωπό της που αντέχει, και που δεν σημαίνει αναβάθμιση της «τδβκ». Επειδή δεν έχουν τι ρεαλιστικό να προτείνουν επιμένουν σε μια πορεία, που ήδη τα αποτελέσματά της είναι καταστροφικά. Αυτοί έχουν τις απαντήσεις και πρέπει να τους ακούσουμε, και όχι οι άλλοι, που αμφισβητούν τη λογική διαπραγματεύσεων κάτω από τη μαύρη σκιά των νέων τουρκικών τετελεσμένων, που αν δεν ανακοπούν θα μετατρέψουν αυθωρεί και παραχρήμα την Κυπριακή Δημοκρατία σε εκλιπούσα.
Γι' αυτό λέω, δεν πρόκειται για λάθος. Έχουν απόλυτη συνείδηση τι πράττουν. Αφού τα έκαναν θάλασσα, και στην ανικανότητά τους να δώσουν διέξοδο, να προτείνουν και να πολιτευθούν με επάρκεια στις δύσκολες συνθήκες που οι ίδιοι μας οδήγησαν, συνεχίζουν να προπαγανδίζουν το παραμύθι της ΔΔΟ σαν να και θα την εφαρμόσουν μόνοι τους. Σαν να και αρκεί να πείσουν τους Ελληνοκύπριους ότι πρόκειται για μιαν ιδανική διευθέτηση για να γίνει πραγματικότητα. Όπως σκέπασαν την κατοχή με ένα πέπλο κοινωνικοποίησης και εκπολιτισμού, κι έκαναν το πρόβλημα της κατοχής, ψυχολογικό πρόβλημα κοινοτικής συνεννόησης, έτσι συνεχίζουν. Το απλώνουν για να σκεπάσουν και τη νέα τουρκική προέλαση. Φτάνει που πετύχαμε τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, τα άλλα ας κάνουμε πως δεν υπάρχουν.
Φιλελεύθερος

5 σχόλια:

  1. Τα λάθη είναι τραγικά !!!!! Δυστυχώς πέρασαν 45 Χρόνια από την κατάληψη μέρος της Κύπρου και έχουν ξεχαστεί Ελληναραδες και Κύπριοι, για φαντασθείτε 400 Χρόνια σκλαβιάς !!!! Τι έκαναν οι Ελληναραδες 400 Χρόνια !!! Αυτοί είμαστε !! Ένα μάτσο σκατα !!!
    Και εσύ πες ότι θες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα διαφορα ομως εθνικοφρονα πρακτορια μας λενε πως θα ελθουν οι ΕΛ απο το Σειριο και θα μας βοηθησουν να θριαμβευσουμε με το Μπεβατρον του Γλιολβα. Αλλωστε και ο Παισιος τα ιδια μας εχει πει! Θα μας τα χαρισουν ολα οι ξενοι.....Συμεχειστε τον επιμενειδιο υπνον σας.

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι να έχει άδικο, αλλά και δίκιο να έχει, ποιος ενδιαφέρεται; Η Ελλάδα φαίνεται να έχει παραιτηθεί από τα πάντα πια.

    Μία άλλη ερμηνεία της τουρκικής επιθετικότητας - Ο γεωπολιτικός αφανισμός της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προφητείες έγιναν για να πραγματοποιηθούν. Σύντομα θα γίνει κατανοητό σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο ότι είναι θρησκευτική υποχρέωση η πραγματοποιησή τους, και ότι ο αληθινός Ορθόδοξος μόνο ως μαχόμενος μάρτυρας έχει ελπίδες. Καληνύχτα στους Οθωμανολαγνους τους σε ΕΕ και ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ένας βλαμμένος παπάς (τη βλάβη του θρήνησαν οι καλύτεροι ποιητές μας)άνοιξε τις τρύπες στον πίθο των Δαναϊδων έτρεξαν ένα σωρό νούσιμοι πολίτες (πατριώτες) να εξηγήσουν στις Δαναϊδες πόσο λάθος ήταν να χύνουν ύδωρ σε τρύπιο πιθάρι. Στα πενήντα και βάλε χρόνια που οι νούσιμοι ξηγούσαν στις Δαναϊδες το λάθος τους, ούτε μισή φορά δεν θέλησαν να τις βοηθήσουν να σταματήσουν το μάταιο έργο τους ξηγώντας τους και πώς ακριβώς τρύπησε ο πίθος. Ο λόγος είναι απλός: Όλοι αυτοί οι νούσιμοι πατριώτες ήταν μαζί με τον τρελόπαπα και τον βοήθησαν πολύ να ανοίξει, τότε, τις τρύπες.
    Το μόνο που ξέρουν οι νούσιμοι να φωνάζουν τώρα, είναι πως είναι ψευδαίσθηση να χύνει κανείς νερό σε τρυπημένο πίθο. Κι έφτασαν να κατηγορούν τις "Δαναϊδες" ότι επί τούτου το κάνουν, ξεπίτηδες χύνουν νερό σε πίθο που δεν πρόκειται ποτέ να γεμίσει διότι πληρώνονται να το κάνουν κι αν σταματήσουν διότι κατάλαβαν το "λάθος" τους, θα έρθουν άλλες άνεργες ν' αρπάξουν τη θέση τους και θα κάνουν κι ένορκο δήλωση πως αυτές, οι νέες "Δαναϊδες", δεν είναι τόσο βαθιά "χαζές" και ξέρουν πολύ καλά το μυστικό να γεμίζουν τρυπημένους πίθους! Ψάξτε αυτές τις νέες Δαναϊδες ανάμεσα στους νούσιμους που φωνάζουν.
    Τώρα, μετά από αυτή την παραβολή, αν υπάρχει κανείς που έμεινε με την απορία "μα ποιος πληρώνει" αυτές τις πολύ βαθιά χαζές Δαναϊδες, η απάντηση είναι απλή: Η ξεστρατισμένη μας ιστορία και οι επιστήμονές μας ιστορικοί, οι οποίοι λόγω τρέχουσας παρακμής δεν έχουν καμμίαν απολύτως διάθεση να δουλέψουν έντιμα και να διακινδυνεύσουν το... μέλλον τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.