22/8/19

Χώρα τρελάδικο!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη Ελληνική επιχείρηση, η ΔΕΗ Α.Ε. έχει τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας και αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο έλλειψης ρευστότητας. Τα προβλήματα προέρχονται, κυρίως, από την αναποτελεσματική αντιμετώπιση των κακοπληρωτών τα τελευταία χρόνια. Εάν όμως τα δει κανείς σε μακροχρόνιο ορίζοντα, η πραγματική ρίζα του κακού βρίσκεται στον μεγάλο όγκο υπεράριθμων εργαζομένων, τις ιδιαίτερα γενναιόδωρες απολαβές (ακόμη και σήμερα ο μέσος μισθός ξεπερνά τα €3.000 μεικτά), την εξαιρετικά πλουσιοπάροχη μεταχείριση των συνδικαλιστών και την παραχώρηση σε αυτούς υπερβολικών προνομίων. 

Θα περίμενε λοιπόν κάποιος τα πρώτα, επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ελλειμματικής ρευστότητας, να εστιάσουν σε αυτά ακριβώς τα σημεία. Ώστε να επιτευχθεί διπλός στόχος: αφενός να μειωθεί η έκταση των προβλημάτων, αφετέρου να δοθεί άμεση λύση. 

Αμ δε! Αυτά γίνονται σε κανονικές χώρες! Στο νότιο άκρο της Βαλκανικής, επιλέγεται σαν πρώτη λύση η διακοπή της έκπτωσης (10%) που παρέχεται στους πελάτες που πληρώνουν εγκαίρως τον λογαριασμό τους! 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αυτή η έκπτωση είναι ένα άκρως απαράδεκτο μέτρο. Δεν νοείται επιβράβευση σε χρήστη-πελάτη, απλά επειδή τηρεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Είναι σαν να δίνονται συγχαρητήρια σε κάποιον επειδή δεν έκλεψε, ενώ μπορούσε! Πρόκειται για την απόλυτη εφαρμογή του ηθικού κινδύνου (όπως και η ανταμοιβή προς τους συνεπείς δανειολήπτες)! 

για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.