10/8/19

Η προσβολή της ιστορικής μνήμης από Βούτση - Γεραπετρίτη

Πριν από λίγες ημέρες πέρασε στα ψιλά ένα γεγονός που αν είχε συμβεί σε άλλη χώρα ο πολιτικός που θα το είχε διαπράξει θα είχε τουλάχιστον ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από τον λαό, αν δεν είχε τελικά παραιτηθεί.
  • Από την Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
Μιλάω για τις απαράδεκτες δηλώσεις και τακτικές του υπουργού Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος αφαίρεσε από το άρθρο 113 τον σκοπό της Επιτροπής για τους εορτασμούς για το 1821, ο οποίος αφορούσε την «ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».
Ο εν λόγω εθνικός σκοπός ενόχλησε τον μαρξιστή και ανιστόρητο κ. Βούτση, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση της φράσης λέγοντας: «Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση όπου δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα που για να υπάρξουν τα έθνη-κράτη δημιουργούνταν το κυρίαρχο αφήγημα. Δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά από μια τέτοια προσέγγιση». Ο κ. Βούτσης ζήτησε να μην υπάρξει, με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το 1821, «προσπάθεια υπεροχής εθνικολαϊκιστικού χαρακτήρα».
Ο κ. Γεραπετρίτης αισθάνθηκε προφανώς κάποιου είδους ντροπή, δεν ξέρω μην ανήκε και σε καμιά ΚΝΕ στα νιάτα του, κανέναν Ρήγα, θαύμαζε κανέναν κομμουνισμένο και αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί λέγοντας «δεν είναι ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ενοποιημένη εθνική βάση, αλλά είναι το branding της Ελλάδας προς τα έξω, ώστε να απηχεί τα μηνύματα με έναν ενιαίο τρόπο επικοινωνιακής προβολής και όχι μια δημόσια πολιτική που αναφέρεται σε ενιαίο έθνος» και δέχτηκε να αλλάξει την αρχική διατύπωση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις αλλαγές δεν θα υπάρχει καμία εθνική αναφορά, αλλά ο σκοπός της επιτροπής θα είναι η «ενιαία εικόνα branding της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους». Αυτό θα γράφει ο νόμος. Αν είναι δυνατόν, λες και βλέπω το marketing plan εταιρίας.
Το τραγικότερο όλων είναι ότι ο κ. Γεραπετρίτης, αντί να απαντήσει στον ανιστόρητο Βούτση όπως του πρέπει, όχι μόνο συμφώνησε, αλλά διευκρίνισε ότι οι εορτασμοί δεν έχουν να κάνουν με την ιδέα του ενιαίου έθνους, δεν υπάρχει τέτοια πολιτική, δεν υπάρχει σκοπός για δημιουργία ενιαίας εθνικής βάσης.
Ο κ. Γεραπετρίτης δηλαδή μέσα στην ελληνική Βουλή, και αυτό έχει τη σημασία του, αποκηρύσσει ό,τι ορίζει το Σύνταγμα ως ουσία του ελληνικού κράτους, το έθνος. Δυσκολεύομαι να φανταστώ πολιτικό σοβαρής δημοκρατικής χώρας, που να ανήκει μάλιστα στη δεξιά παράταξη, να προχωρούσε σε τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις και να υποχωρούσε στις κομμουνιστικές αντιλήψεις περί Ιστορίας ενός τύπου που αποτελούσε μέλος μιας ανεκδιήγητης, γελοίας και επιζήμιας κυβέρνησης. Και δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο να φανταστώ ότι μια τέτοια προσβλητική στάση απέναντι στο Σύνταγμα και στον ελληνικό λαό δεν θα τύγχανε σοβαρών επιπλήξεων, μην πω και παραιτήσεων.
Σύμφωνα με τη λογική του κ. Γεραπετρίτη, με την οποία προφανώς συμφωνεί η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αναφέρεται ως ενιαίο έθνος, αλλά ως προϊόν με brand, κάτι σαν τη φέτα ΠΟΠ, και πρέπει να πλασάρεται αναλόγως στις «αγορές». Αυτό, είναι ο φιλελευθερισμός με όρους liberal αριστερού. Αν η Ελληνική Επανάσταση, που ήταν σαφώς εθνική, με πλήρη συνείδηση των αγωνιστών για το γεγονός ότι πολεμούσαν ως Ελληνες για την Ελλάδα, βολεύει να προβληθεί ως multi culti αφήγημα, παραποιώντας τα γεγονότα βέβαια και προσβάλλοντας τη συλλογική ιστορική μνήμη, έτσι θα γίνει. Η Ν.Δ., ως φαίνεται, συμμετέχει στις προσπάθειες των μαρξιστών ιστορικών να ξαναγράψουν την Ιστορία με όρους πάλης των τάξεων.
Πώς αισθάνεται ο κ.Γεραπετρίτης, που μιλά για branding και επικοινωνιακή πολιτική, απέναντι στο πιο σημαντικό γεγονός της σύγχρονης Ιστορίας μας, την Εθνική Επανάσταση, που μας έδωσε ελληνικό κράτος και μας έκανε Ελληνες πολίτες, αλλιώς θα ήμασταν κομμάτι των Τούρκων του Ερντογάν, τώρα είναι πασιφανές. Θεωρεί ότι όλα είναι θέμα marketing. Νομίζει ότι το ελληνικό έθνος είναι η Coca-Cola, ο ελληνικός λαός κομμάτι της πολυεθνικής και αυτός ο μάνατζέρ της, που πρέπει να προβάλλει το προϊόν σωστά, σύμφωνα με το τι θέλει η αγορά.
Προσπαθούμε να «πουλήσουμε» ένα ιστορικό γεγονός στις «αγορές» του εξωτερικού. Ψάχνουμε για brand. Εξ ου και ο διορισμός της glamorous Αγγελοπούλου στην επιτροπή. Μας ενδιαφέρει η γκλαμουριά του πράγματος, χωρίς «εθνικολαϊκισμούς». Κοινώς, σύντροφοι, συμφωνούμε μαζί σας, γιατί έχουμε κι εμείς σκοπό να παραχαράξουμε την Ιστορία. Σε ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός του έθνους-κράτους η Ν.Δ. φτιάχνει το brand, αντί να ψάχνει την ουσία.
Αυτό είναι το γενικό «πιστεύω» της κυβέρνησης, η οποία πιστεύει ότι με προπαγάνδα και τεχνικές διαφήμισης, όπου το τίποτα γίνεται κάτι, θα πείσει τους σανοφάγους ότι κάτι καλό συμβαίνει. Το θέμα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα το καταλάβει σύντομα, αν και ήδη βλέπει τα πρώτα δείγματα. Ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση τελείωσε. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.newsbreak.gr/apopseis/i-prosvoli-tis-istorikis-mnimis/#ixzz5wC8j7D33

22 σχόλια:

  1. Απέναντι στα ξεράσματα ενός εθνομηδενιστή και ανθέλληνα (Βούτση, του οποίου ο γιός έκανε επτά χρόνια φυλακή για τρομοκρατία), η δήθεν κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία υποχωρεί άτακτα στο θέμα μιας φραστικης διατύπωσης. Την ιδεολογική κυριαρχία του αριστερού μηδενισμού ευνοεί εδώ και δεκαετίες ο γραικυλισμός της "συντηρητικής" παράταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρολάκια, κοίτα τα πολιτικά και ιδεολογικά χάλια του χώρου σου και άσε τους αντικρινούς σου. Στο κάτω κάτω μιλάμε για πράγματα που δεν νοιώθετε, όπως πχ Πατρίδα, Εθνική Επανάσταση, Ηρωες του '21, κλπ.
      Αν """γιορτές"" που υμνούν τον Σταλινισμό, Μαοισμό, 17Ν, Ερυθρούς Χμερ, παιδομαζώματα, και κάτι τέτοια καλούδια σας, εεε εκεί να είσαι σίγουρος ότι θα σας λέγαμε ένα """ορίστε"".

      Διαγραφή
    2. Α.Π., πολύ σωστά όσα αναφέρεις για τους εθνομηδενιστές (όποιας απόχρωσης) ....

      Διαγραφή
    3. Χρήστο: Ο Α.Π πολύ σωστή τοποθέτηση έχει κανει. Είναι ακριβής. Εσυ για να τοποθετηθείς πρέπει να αντιληφθείς. Αυτό δεν το έχεις. Έχεις κορεστεί από τον δημοκρατικό κομματισμό δεξιάς και αριστεράς που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Ποια μισαλλοδοξία και ποιο μουσολινι ανόητε;;; Δες τι γίνεται γύρω σου Ανατολή και Δύση;;;; Άντε διάβασε την Εspreading.....

      Διαγραφή
    4. Θα πρέπει τα βιβλία της ιστορίας να τα διαβάζεις από την ανάποδη, Δεν εξηγείται αλλοιώς τα όσα περί ακροδεξιάς ξεφουρνίζεις. Ξέρουμε όλοι μας ότι σαν τρολάκια έμμισθα, έχετε πάρει οδηγίες να πυροβολείτε με λέξεις περί ακροδεξιάς. Αυτά ήταν πρό των εκλογών. Οι οδηγίες δεν άλλαξαν?
      Μιά ακροδεξιά που την τοποθέτησες στο πρόσωπο του Ιωάννου Μεταξά, εκείνου δηλαδή που ταπείνωσε τον ιταλικό φασισμό, όταν οι κομμουνιστές κάναν γαργάρα το κάλεσμα της πατρίδας και εν συνεχεία ξέσκισαν όλες τις στάνες των βουνών προετοιμαζόμενοι για τα εγκλήματα του συμμοριτοπολέμου. Η αργότερα στην Κύπρο, αφού πρώτα σαν συνειδητοποιημένοι κομμουνιστές, καταπρόδωσαν τον Κυπριακό Αγώνα Ανεξαρτησίας, και στην δε Ελλάδα, δολοφόνησαν μέχρι σήμερα 92 άτομα, με μόνη αιτία -κατά την ετυμηγορία σας- ότι ήταν εχθροί του λαού. Εναν λαό στον οποίο είστε μιά μειοψηφία, μικρότερη και από εκείνη των ΛΟΑΤΚΙ ( για αυτό τους αγκαλιάζετε). Μιλάς εσύ για τη ΧΑ, ένα κόμμα που κυνηγήθηκε αμείλικτα από τη Δεξιά γιατί είναι εθνικοσοσιαλιστές και όχι ακροδεξιοί, και φυσικά φυσικά παίξατε ένα πολύ ωραίο θεατράκι 4,5 χρόνια, συμπορευόμενοι και αλληλουποστηριζόμενοι μέχρι τελικής πτώσεως. Τί είναι αυτά λοιπόν περί ακροδεξιάς, αν μη τι άλλο από οδηγίες σε τρολλάκια?
      Μιά και μιλάς για μισαλοδοξία, γιατί δεν αναφέρεις καθόλου τα μαργαριτάρια της αριστεράς, εκείνων των κατα συρροήν δολοφόνων, καθώς διέπρεψαν επί 80 χρόνια σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γής? Μισαλόδοξοι και δολοφόνοι ήταν μόνο ο Χίτλερ, ο Μουσουλίνι, οι φασίστες και οι ναζί? Δηλαδή Ο στάλιν, ο Μάο , ΟΟ χότζα, Ο Ζαχαριάδης, ο σιάντος, ο μπελογιάννης, ο βελουχιώτης δεν ήταν μισαλόδοξοι εγκληματίες ? Πότε και πού οι αριστεροί έδωσαν το αίμα τους στην Πατρίδα? ΠΟΤΕ. Μόνο ρούφηξαν και συνεχίζουν να το ρουφούν μέσω των επιδομάτων και των θέσεων του δημοσίου που έχουν καταλάβει εξ εφόδου. Είναι το λεγόμενο ""επάγγελμα αριστερός"""
      Και μιά απορία . Αφού δεν το αντέχεις να διαβάζεις άρθρα που μιλούν για Πατρίδα, για Τιμή, για Παραδόσεις, για Αμυνα, Επίθεση, για Τάξη, Ασφάλεια, κλπ,
      Προκύπτει το εύλογο το ερώτημα.
      Τί ζητάς εδώ μέσα? Είναι σαν να σχολιάζω εγώ στο Ιντιμέντια ή το left. Εχεις τέτοιες οδηγίες? Το κάνεις από μαζοχισμό? Το κάνεις γιατί τόσο πολύ φτιάχνεσαι με το να επιτίθεσαι λεκτικά σε ΄όσους δεν ανήκουν στον εικονικό κόσμο που έχεις πλάσει μέσα στο μυαλό σου?

      Διαγραφή
    5. Χρήστος. Είναι θέμα εμπειρίας να αναγνωρίζεις τους ανόητους και τους φελλούς. Τα γραφόμενα σου το επιβεβαιώνουν. Είσαι όντως ανιστόρητος. Δεν θα επεκταθώ δεν το αξίζεις. Διάβαζε τουλάχιστον αυτα που γραφεις ο Σάββας, που δεν θέλει να εκτεθεί αλλά γράφει και αλήθειες. Η δεξιά είναι το ιδιο προδοτική με την αριστερα. Υπάρχει συναγωνισμός. Ξεπούλησαν την Μακεδονία και λαδώθηκαν κατά τα φαινόμενα οι δημοκρατες. Τα περί ναζί και αλλά φαιδρά στα μούτρα σου. Οι απολογητές των σιωνιστικων εγκλημάτων και το ιδιο εγκληματίες με τους αυτουργούς. Ποιοι ναζί Σαΐνη το 2019 όταν οι Ουκρανοί «ναζί» είναι σύμμαχοι και υποστηρικτές του σιωνισμού; Ποιο Ακροδεξιά από την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησαν την εθνική ε περιουσία υπάρχει; Gay αδελφές παιδεραστές τρομοκράτες όλοι μαζι εναντίων των Εθνικιστών. Τολμάς δημοκράτη της δεκάρας να μιλας για την Χρυσή Αυγή όταν την φίμωσε επιλεκτικά ο κυνοβουλευτισμος, και επιλεκτικά στέρησε την χρηματοδότηση της που τάιζε τους Έλληνες και τα ονομάτιζαν συσσίτια μίσους; Ποσό αηδία μπορεί να νιώσει κάποιος για το σάπιο προδοτικό μισαλλόδοξο και έκδικητικο σας καθεστως; Οι φίλοι σας και σύμμαχοι σας, σας έχουν για ανυπόληπτους.... Τέλος στον Μεταξα ο Βασιλιάς ανέθεσε την εξουσία τον Μάρτιο του 36, ο Χιτλερ εξελέγη με ψήφο, ο Μουσολινη από το βασιλιά τους...Δεν θα σου ξαναπαντησω cuckservative σχόλια τη..

      Διαγραφή
    6. Εγώ ναι, το φασισμό. Τη δημοκρατία σας τη φοβάμαι. Μου θυμίζει το «Θεέ μου, φύλαγέ με από τους "φίλους" μου, τους εχθρούς μου τους γνωρίζω». Για όσο εσείς οι "δήθεν δημοκράτες" θα βαφτίζετε εμάς "φασίστες", θα προτιμώ να με λένε φασίστα παρά μαλάκα.

      Διαγραφή
  2. Αυτός ο εορτασμός των 200 ετών ειναι ο,τι πιο ευτελές εχει να παρουσιάσει ο σύγχρονος ελληνισμος.Τριζουν τα Κόκκαλα οσο πολέμησαν το 1821 με την Ελλαδα του 2021.Αφου τα δώσαμε ολα μετα θα εορτασουμε ! Βεβαια υπάρχουν και οι ενδοεπιχειρηματικες και μικροπολιτικές κόντρες στο πρόσωπο της μανδαμ των Ολυμπαικων αλλά η ουσία ειναι οτι ουδένα κράτος σοβαρό δεν κανει τέτοιες φιέστες ! Μονο αφρικανικές μπανανίες εορτάζουν την απελευθέρωση τους με τέτοιους τρόπους,Θυμάμαι οτι κατι τέτοιες εορτές ήθελε να κανει κι η χούντα ,για να μη ξεχάσουμε και το τάμα του Έθνους λιγο πριν χάσουμε την Κύπρο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που οι Γάλλοι γιόρτασαν την Γαλλική Επανάσταση με εξαιρετική μεγαλοπρέπεια και στρατιωτικές παρελάσεις. Είναι κι αυτή μπανανία?
    Κατανοητό η αριστερά να έχει θέμα με οτιδήποτε το εθνικό, αλλά τί να κάνουμε, είμαστε περισσότεροι και αυτό θέλουμε, γιατί αυτό πρέπει. Και φυσικά οι πρόγονοι που αναφέρεσαι θα ήταν περήφανοι, αφού πρόλαβαν ή μπόρεσαν να μας άφησαν ελεύθερη Ελλάδα, αλλά μέχρι τα σύνορα της Μελούνας. Το αίμα και η προσπάθεια των επομένων αιώνων, με τα όποια λάθη γίναν, επιτρέπουν τον εορτασμό από μιά Ελλάδα σχεδόν τετραπλάσια εκείνης και μέλος του σκληρού πυρήνα της ΕΕ. Και εμάς με την άνεση να σχολιάζουμε και ενίοτε να λοιδορούμε -έτσι για να σχολιάζουμε και να λοιδορούμε σαν ψυχικώς άρρωστοι από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε τα μάτια μας σ' αυτόν τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πατριδα μας ειναι η Ελλαδα η η ΕΕ ? Βλέπω σημαίες με αστέρια παντού...Μηπως πρέπει να εορτασουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ? Δεν ειναι λαϊκίστικο να εορταζουμε εορτές εθνικές ? Τι λέγει η μεγαλη δεξια παράταξη η πατριωτική ?

      Διαγραφή
    2. Καλα η αριστερά αλλά κι η δεξια τωρα τελευταία ειναι ομοσπονδιακή.Δεν πιστεύει στις πατρίδες.Ειναι λαϊκισμός.Πατρις μας η ΕΕ.Μη περιμένετε καμια εθνικη εορτής ου αρμόζει σε εθνικη χώρα διότι δεν ειμαστε εθνικη χώρα..Τιποτα καρακιτσαριστικο τύπου Ολύμπικ Γκειτς θα ειναι.




      Διαγραφή
    3. Δε σε καταλαβαίνω ρε φίλε. ΗΑπό πότε η δεξιά παράταξη υπέστειλε τις σημαίες και δεν το καταλάβαμε? Όσο για το καρακιτσαριό που είπες για τους ΟΑ του 2004, σου υπενθυμίζω ότι η εορτή έναρξης των ανακηρύχθηκε ως η καλλίτερη των ΟΑ ever. Και αν θέλουμε να ξανακάνουμε κάτι το οποίο θα αρέσει στον κόσμο και θα τιμήσει την ιστορία μας, πρέπει να τους αναθέσουμε σ' αυτούς που ξέρουν. και κυρίως όχι σε αριστερόφρονες, γιατί θέλουμε κάτι το ελληνικό, όχι το διεθνιστικό. Και δεν νομίζω να μπορεί να πεί κανείς αριστερή την Γιάννα.

      Διαγραφή
  4. Αυτοι ομολογουν πανηγυριζοντας οτι ειναι διεθνισταδες και τεκνα του Σωρος ο οποιος βεβαια δινει και τα πριμ εκτος του μισθου.
    Εγω απορω για το 32%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αποχή του 50% ααφαλώς τη είδατε, ψήφισαν τα γκρουπουσκουλα ως συνήθως

      Διαγραφή
  5. Ο όρος "branding" είναι εξίσου ατυχής με τον όρο "αφήγημα", δηλαδή μία λέξη που συνήθως χρησιμοποιείται αρνητικά με την έννοια ότι τα γεγονότα είναι κάτι διαφορετικό από τον τρόπο που τα "αφηγούμαστε". Από την άλλη πλευρά όσοι περιμένουν από την "πατριωτική δεξιά" κάτι παραπάνω από εμπορικό marketing ας πρόσεχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιστοιχα των "πιστευω" τους της θεσης τους στην Πολιτικη μα και το Εθνος και αντιστοιχα παλι με την πολιτικη τους τυχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε θα με ξαφνιάσει αν στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 τραγουδήσει η Αλβανίδα Φουρέιρα ή προλογίσει η κ.Ρεπούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Χρηστο, Αριστερος και Πατριωτης ειναι σαν να λεμε Ναζιστης και Εβραιος ενα πραγμα...
    Η Αριστερα απο την φυση της και την ιδεολογια της ειναι διεθνιστικη,δεν αποδεχεται ποτε την εννοια πατριδα, για αυτην πρωτα ερχεται η θολη της ιδεολογια και μετα η πατριδα. Να στο κανω διφραγκα, ενας δεξιος θα πολεμησει ειτε του επιτεθουν στην χωρα του αριστερα η δεξια ξενα καθεστωτα,ενας αριστερος πολεμα μονο ενα καθεστως αν ειναι δεξιο,αν πχ πριν 60 χρονια εκανε επιθεση η Βουλγαρια και η Γιουγκοσλαβια στην Ελλαδα τοτε η αριστερα θα πολεμαγε τους Ελληνες. Καθαρες κουβεντες. Το 1940 η αριστερα ηταν με τον ΧΙΤΛΕΡ και τους ΝΑΖΙ (συμφωνο Ριμπεντροπ-Μολοτωφ) και ΜΟΝΟ οταν ο Χιτλερ επιτεθηκε στην Σοβιετικη Ενωση (την πραγματικη πατριδα των αριστερων) αντισταθηκαν. Και οταν μιλαμε για αντισταση καλα θα κανετε να δειτε ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δολοφονησε και κατακρεουργησε η αριστερα και ποσους Ναζι. Θα φριξετε αγαπητε. Το δε 1944 τον Δεκεμβριο με το ετσι θελω και την ωμη εγκληματικη της βια εκανε στυγερο πολεμικο κινημα να καταλαβει την Αθηνα. Ευτυχως συνετριβει,αλλα τα απιστευτης ωμοτητος εγκληματα της , οι χιλιαδες δολοφονιες αθωων τους αμαχου πληθυσμου προδωσαν και την εγκληματικη της φυση. Κατα την διαρκεια του Συμμοριτοπολεμου (ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,Ο ΟΗΕ,Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΛΠ) πολλακις υπεγραψε συμφωνα με τις κομμουνιστικες κυβερνησεις Βουλγαριας-Γιουγκοσλαβιας-Αλβανιας ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ σε αυτους αν εφθανε στην νικη ο αριστερος συμμοριτικος αγωνας . Να σου θυμησω την θεση της αριστερας για τον ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ πολεμο 1912-1913 και 1918-1922 ? Οπου επαιρνε την θεση των Τουρκων (δικαιωνοντας αλλον ενα κατακτητη) και λοιδωρουσε τους Ελληνες που εμαχοντο για την λευτερια των αιωνιων εστιων τους ? Να θυμισουμε την πορτα-πορτα προπαγανδα στην Ελλαδα και τα χαρτακια που ριχνανε στους Ελληνες στρατιωτες του μετωπου με τα εμετικα προδοτικα συνθηματα της αριστερας ? Να θυμισουμε οτι στην θρυλικη ΕΟΚΑ της Κυπρου μας που γονατισε την νικητρια του Β Παγκοσμιου πολεμου Βρεττανικη αυτοκτρατορια και επετυχε την απαλευθρεωση της οτι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ? Να θυμισουμε οτι τον πολλακις επικυρηγμενο Διγενη Ακριτα Στρατηγο ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ τον προδωσαν οι κομμουνιστες του ΑΚΕΛ στο Ουγγρικο ραδιοφωνο και ετσι αρχισε το πογκρόμ διωξεων απο την Αγγλια ? Δυστυχως η Ελληνικη Αριστερα σε αντιθεση με τις αλλες ευρωπαικες αριστερες δυναμεις ουδεποτε ηταν πατριωτικη,μισουσε παντα και μισει την Ελληνικη ιστορια την γλωσσα τα ηθη τα εθιμα την Θρησκεια,το Εθνος,το Γενος μας και φυσικα μισει ακομη και το ιδιο το χωμα το Ελληνικο που πατει και μονιμα κοπριζει μονο.
    Οσο το καθαρμα τον Μουσολινι και τον εγκληματια Χιτλερ θα τους δεις στο ιδιο ραφι με τον κτηνωδη Σταλιν,τον ανωμαλο παιδεραστη εγκληματια Βελουχιωτη και φυσικα με την αρχιχουνταρα Φιντελ Καστρο,τον αγαπητο σας Τσαουσεσκο και αλλα τετοια ελεεινα τομαρια του πλανητη μας.
    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ,Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ στα απομνημονευματα τους γραφουν ξεκαθαρα και αποτελουν καρφια στα θολα σας μηδενιστικα ματια γατι εκαναν την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,οσο και να σε ενοχλει,τι να κουμε να αλλαξουμε την ιστορια ? Ε τοτε θα ειμασταν περιγελως οπως εσεις , οι Βουτσηδες και οι Γεραπετριτες αυτου του ατυχου τοπου μας. Να αγιασει το χερι της ΚΥΡΙΑΣ αυτης του καταξιωμενου παγκοσμιως πανεπιστημιου της Σορβοννης ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ η οποια μιλησε σαν Ελληνιδα και οχι ως υποπροιον φτηνης βιομηχανιας χαρακτηρων προς κομματικη εκμεταλευση.
    ΣΣ
    Ο γιγαντιος Στρατηγος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ (που στην κατοχη ηγειτο της ΠΡΩΤΗΣ εκδηλωθησας αντιστασιακης πραξεως υπο την ομαδα του 'Χ' η οποια δρουσε υπο τας διαταγες του Συμμαχικου στρατηγειου Μεσης Ανατολης. Ο δε Γεωργιος Γριβας ο ιδιος τιμηθηκε δυο φορες απο την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ και την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ως ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΕ ΕΛΛΑΔΟΣ (μιας τιμης που δεν ειχε παρει κανεις μετα τον Θεοδωρο Κολοκοτρωνη) και μαλιστα το εγκωμιο του το επλεξε στην Βουλη ο ιδιος ο ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥ της ΕΔΑ....αυτα για να μην ξεχνιμαστε ποιοι ηταν οι ΗΡΩΕΣ και ποιοι οι πραγματικοι προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικηφόρε, να αγιάσει το χέρι σου. Θα πω μονάχα, πως, επί γερμανικής κατοχής στο χωριό μου δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός. Οι κομουνιστές αντίθετα, σκότωσαν το μισό χωριό και δεν σεβάστηκαν ούτε παιδιά, ούτε γυναίκες, ούτε γέροντες και αμάχους, αλλά ούτε και συγγενείς. Σφαγές και παιδομάζωμα στον 20ό αιώνα από εγκληματίες που σήμερα τους αποκαλούν "εθνική αντίσταση" και δήθεν ήρωες. Που για την εξουσία και μόνο, θα πούλαγαν και τις μάνες τους, κι όχι μόνο πατρίδα και ιδανικά. Αυτοί ήταμ είναι και θα είναι εσαεί οι κομμουνιστές και δεν θα αλλάξουν ποτέ τους.
      Έχουν όμως -πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε αυτό- εφευρετικό μυαλό. Κατάφερναν πάντα να μιλάνε μια ξύλινη ακαταλαβίστικη γλώσσα, όπου, χωρίς να λένε ποτέ κάτι ουσιώδες, άφηναν την εντύπωση ότι κάτι σπουδαίο είπαν. Επίσης, εφεύρισκαν και δικές τους λέξεις, τις οποίες αναμόχλευαν και χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν, λέξεις όπως "φασίστας, γερμανοτσολιάς, νεοναζί, προδότης" και λοιπά κατασκευάσματα που τους πήγαιναν γάντι, φορτώνοντάς τα σε όλους τους άλλους για να μένουν αυτοί στο απυρόβλητο. Έπρεπε να βγεί ένας Τσίπρας για να πέσει η γαμημένη τους μάσκα επί τέλους, και να δεί ο κόσμος ποιοί ήταν τα βαμπίρ που πίνουν τόσες δεκαετίες το αίμα του λαού και σφετερίζονται την πατρίδα, κρυμμένοι πίσω από τίτλους "εργατοπατέρων, επαναστατών κατά του κατεστημένου, προστατών του λαού και του δικαίου, ένθερμοι πατριώτες" και λοιπά φληναφήματα. Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί άραγε, ότι όλες οι τρομοκρατικές ομάδες και οι δολοφόνοι τους ανήκουν στην αριστερά και δη στο ΚΚΕ;
      Μας είχαν ζαλίσει με το "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", με έναν και μοναδικό σκοπό. Να ξεχάσει ή να μη δει ο λαός, το τί πραγματικά σημαίνει "αριστερά".
      Ως εδώ! Ως εδώ! Αν τόσο λατρεύετε το σφυροδρέπανό σας, μιας και που τόσο μισείτε την ελληνική σημαία, να κάψετε τα διαβατήριά σας και να πάτε στις χώρες που θεωρείτε πατρίδες σας. Πηγαίνετε εκεί να παραστήσετε τους επαναστάτες, και να δούμε αν θα βλέπετε για πολύ τον ήλιο να ανατέλλει. Σταδιάλα ζόμπι...

      Διαγραφή
    2. Εύγε Νικηφόρε. Τα είπες όλα.

      Διαγραφή
  9. Εύγε Νικηφόρε Φωκά!! αυτή και μόνον αυτή είναι η αλήθεια. Προσωπικά διαπίστωσα έφηβος για πρώτη φορά τον ανθελληνισμό των κομμουνιστών όταν προς κατάπληξή μου και χωρίς να μπορώ τότε να δώσω εξήγηση, παρατήρησα ότι στον τελικό του ευρω-μπάσκετ το 1987 γνωστοί μου κομμουνιστές υποστήριζαν τη Σοβιετική Ένωση!!!εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να το αναλύσω, αλλά κατόπιν μου λύθηκαν οι σχετικές απορίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.