10/8/19

Υπολειτουργεί ο βρετανικός στρατός - Σημαντικές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό

Για σοβαρές ελλείψεις στο έμψυχο δυναμικό του βρετανικού στρατού, κάνει λόγο δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου. Τι απαντάει εκπρόσωπος του στρατού.
Σε κρίση φέρεται να βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική υποστελέχωση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», οι μάχιμες μονάδες του βρετανικού στρατού βρίσκονται κάτω του 40% της επιχειρησιακής τους ικανότητας, λόγω της λειψανδρίας.
Τα επίσημα στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι ο αριθμός των στρατιωτών στο βρετανικό πεζικό μειώνεται σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ενδεικτικά, την 1η Ιανουαρίου του 2019, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας, διαπιστώθηκε έλλειψη προσωπικού της τάξης του 7,6%.
Την ίδια στιγμή, εννέα από τα συνολικά 16 συντάγματα πεζικού λειτουργούν με προσωπικό, το οποίο υπολείπεται κατά 20% των επιχειρησιακών αναγκών. Ακόμη τέσσερα συντάγματα λειτουργούν με προσωπικό, το οποίο υστερεί κατά τουλάχιστον 25% των πραγματικών αναγκών.
Σε απόλυτους αριθμούς, τον Ιανουάριο του 2019, το έμψυχο δυναμικό αριθμούσε λιγότερο κατά 2.850 άτομα σε σχέση με το 2014.
«Οι αριθμοί των στρατιωτών βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση υπό την παρούσα συντηρητική κυβέρνηση. Σε μία περίοδο, κατά την οποία η χώρα αντιμετωπίζει μία σειρά απειλών, είναι απαράδεκτο οι αριθμοί αυτοί να υποχωρούν κάθε χρόνο» δήλωσε η σκιώδης υπουργός Άμυνας του Εργατικού Κόμματος, Νία Γκρίφιθ.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού, μιλώντας στον «The Guardian», διαβεβαίωσε ότι «ο στρατός συνεχίζει να τηρεί όλες τις λειτουργικές δεσμεύσεις, προκειμένου να διατηρείται ασφαλής η Βρετανία».
Πρόσθεσε δε, ότι οι αιτήσεις κατάταξης στον βρετανικό στρατό βρίσκονται σε υψηλό πέντε ετών, καθώς μόνο το 2018-2019 αίτηση υπέβαλαν 77.000 άτομα.
Τα παραπάνω επέρχενται εν μέσω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Τεχεράνης, ως απόρροια της κατάσχεσης ιρανικού πετρελαιοφόρου πλοίου στο Γιβραλτάρ.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, το Ιράν κατάσχεσε το βρετανικό τάνκερ «Stena Impero» στο Στενό του Ορμούζ, κάνοντας λόγο για παραβίαση των διεθνών ναυτιλιακών κανονισμών.
Πηγή: Σπούτνικ

2 σχόλια:

  1. Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες. Αμα βγάλουμε τα δικά μας στοιχεία .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχουν Πακιστανους ??? Κυπριους ??? ( εχουν...αλλα ..χαι χαι χαι κλας )

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.