12/8/19

Ο Ντονμέζ και οι... «ντολμάδες»

Αν δεν ξυπνήσουμε έγκαιρα όλοι και καταστρέψουμε τους «σπόρους» της λήθης που εργολαβικά σπέρνουν οι διάφοροι χρηματοδότες και χρηματοδοτούμενοι από πάνω μας, θα κλάψουμε πάνω στα ερείπια μιας χαμένης πατρίδας

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ βρέθηκε στα κατεχόμενα για να επιθεωρήσει ό,τι απέμεινε να λεηλατήσει η Τουρκιά από την καθημαγμένη Κύπρο. Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο Φ. Ντονμέζ, συνοδευόμενος από τον ψευδοπρωθυπουργό των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, και τον ψευδοϋπουργό «ενέργειας» των κατεχομένων, Χασάν Τατσόι, επισκέφθηκαν την παράνομη γεώτρηση του Γιαβούζ ανοικτά της Καρπασίας και το γεωτρύπανο Φατίχ ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Ακάμα.
Ανακοίνωσε, μάλιστα, πως περί τα τέλη του μήνα Αυγούστου θα στείλουν και τρίτο σκάφος, το σεισμολογικό Oruç Reis, για γεωτρήσεις.
Καθόλου τυχαία η παράνομη επίσκεψη του Φατίχ Ντονμέζ, τρεις μόλις ημέρες πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη –Ακιντζί στις 9 του Αυγούστου.
Ούτε και η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΑΜ την Πέμπτη, για να «γιορτάσουν» την 55η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την Τουρκία στις 8 Αυγούστου του 1964, δεν είναι τυχαία. Οι προκλήσεις και οι απειλές κλιμακώνονται.
Την ίδια ώρα, ενορχηστρωμένη υπήρξε η προπαγάνδα των Τούρκων και των Τ/κ πολιτικών για τα «δικαιώματά» τους από τους υδρογονάνθρακες.
Επικαλέστηκε την κατάληψη της Κύπρου από τους Οθωμανούς
Ο θρασύτατος Φατίχ μίλησε την Τρίτη το απόγευμα σε εκδήλωση στο κατεχόμενο Δίκωμο, στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα και ο ψευδοϋπουργός ενέργειας των κατεχομένων.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο Φ. Ντονμέζ αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με την τ/κ ηγεσία, αλλά και στη σημασία που έχει η Κύπρος για την Τουρκία, λέγοντας και τα πιο κάτω παρανοϊκά: «Εμείς δεν γνωρίσαμε όσους ζουν στην Κύπρο μόνον το 1974, η συγγένεια και το δίκαιο, τα νομικά δικαιώματά μας πάνε μέχρι το 1571».
Δηλαδή, από την κατάληψη της Κύπρου από τους Οθωμανούς.
Απευθυνόμενος, δε, προς τους Τ/κ, είπε: «Όταν εσείς λυπάστε, κι εμείς λυπόμαστε, όταν εσείς χαίρεστε, κι εμείς χαιρόμαστε. Μας ενώνει η λύπη, η περηφάνια, το μέλλον. Ήμασταν δίπλα σας μέχρι σήμερα, μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και από ‘δω και πέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σας, το δίκαιό σας και τα συμφέροντά σας μέχρι τέλους».

Αναφέρθηκε στις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι η ε/κ πλευρά συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μόνος άρχοντας στο νησί. Η Ανατολική Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε εθνική υπόθεση όχι μόνο για την «τδβκ» -όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος- αλλά για 80 εκ. πολίτες της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

«Η ειρήνη (δηλαδή, η βάρβαρη τουρκική εισβολή) -ανέφερε- δεν ήρθε εύκολα και το να συντηρηθεί το κλίμα ειρήνης και ευμάρειας είναι εξίσου δύσκολο». Είπε ότι δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας για να «κυριαρχήσει η ειρήνη σε αυτά τα χώματα από τους ομοεθνείς μας. Έχουμε ήρωες και μάρτυρες... Μακάρι αυτή η κοινωνία να μη ζήσει ξανά εκείνες τις μέρες και γι’ αυτό χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία για να εφαρμόσουμε το κοινό όραμα», σημείωσε.
»Εμείς στην Τουρκική Δημοκρατία θα είμαστε και πάλι πίσω σας σε αυτόν τον ιερό αγώνα των συγγενών και των ομοεθνών μας. Πιστεύω ότι πιστεύετε και εσείς από καρδιάς στον ίδιο στόχο και μακάρι ο Αλλάχ να βοηθήσει να μη χαλάσει την ενότητα και την ομοψυχία μας», είπε ο Φ. Ντονμέζ.
Ο Ντονμέζ, όπως και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι ονειρεύονται την παλινόρθωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Βέβαια, κανένας από την «καθωσπρέπει» ελίτ της Ε.Ε. δεν βγαίνει να αντιμιλήσει στα όσα παρανοϊκά και θρασύτατα αξιώνουν οι Τούρκοι, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, αν πετύχουν στην Κύπρο, θα ανοίξει η όρεξή τους και για τη Βαλκανική Χερσόνησο και για άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Εξοργίζει η υποταγή και ο εθισμός
Όταν ένας Ελληνοκύπριος με στοιχειώδη αισθήματα φιλοπατρίας ακούει τέτοιες θρασύτατες απειλές, θα ανέμενε κανείς μια θυελλώδη αντίδραση. Έναν μεγάλο θυμό ή κάποιες, τέλος πάντων, ενέργειες που θα αποδυναμώνουν την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη. Μηδέ θυμός, μηδέ αντίδραση!
Φαίνεται πως εδώ και μερικά χρόνια μια μικρή ή μεγάλη μερίδα του λαού μας είτε έπεσε σε πολιτικό λήθαργο ή μας «ψεκάζουν» ή κάτι άλλο, πιο υποχθόνιο, υπάρχει με τη χειραγώγηση της βούλησης των πολιτών. Οι μέθοδοι τύπου mind control (έλεγχος της σκέψης) και η πλύση εγκεφάλου είναι πολύ γνωστά «εργαλεία» στη σύγχρονη τεχνολογία και στους τρόπους διείσδυσης και επηρεασμού της σκέψης.
Δεν αποκλείεται αυτός ο μαζικός ωχαδερφισμός και το κακόηχο ρεφρέν «ας τους δώσουμε ό,τι θέλουν, γιατί και εμείς κάναμε πολλά κακά» (που εξισώνουν την παράνομη εισβολή - κατοχή με ενέργειες ποινικών αδικημάτων του παρελθόντος ), να έχουν τη ρίζα τους στις προσπάθειες αποπροσανατολισμού των Κυπρίων από το μείζον εθνικό θέμα και μετατροπής τους σε κοιλιόδουλα και υπερκαταναλωτικά όντα.
Οι τόσες πολλές Μ.Κ.Ο., που φυτρώνουν σαν μανιτάρια και χρηματοδοτούνται Κύριος οίδε από ποιους ξένους κύκλους, έχουν τη δική τους συνδρομή στον πολιτικό αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Οι «σπόροι» της λήθης και συνθηκολόγησης που σπέρνουν είναι οι πικροί καρποί ενός ζοφερού αύριο για την επιβίωση της πατρίδας μας.
Ανήμερα την 45η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου, δεκάδες Ε/κ οδηγοί αυτοκινήτων περίμεναν τον έλεγχο των ταυτοτήτων τους από τις Αρχές του παράνομου καθεστώτος για να περάσουν στα κατεχόμενα για ψώνια, τουρισμό, τζόγο ή ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.
Επειδή πολλοί από εμάς (που φαίνεται δεν επηρεάστηκαν από το «ψέκασμα») αρνούμαστε να δώσουμε έστω και ένα σεντ για την ενίσχυση του Αττίλα στην Κύπρο, προφανώς να μη γνωρίζουμε σε ποια έκταση επηρεάζει αυτή η συνάφεια με την παρανομία και πόσο επιζήμιος είναι ο εθισμός με την κατοχή.
Τα «παραγεμισμένα μυαλά»
Η τουρκική λέξη dolma (ντολμάς) προέρχεται από το ρήμα doldurmak, που σημαίνει γεμίζω, όπως και η λέξη sarma, sarmak, που σημαίνει τυλίγω. Τα νηστίσιμα παραγεμιστά λέγονται yalanci (γιαλαντζί), δηλαδή «ψεύτικα» στην τουρκική, επειδή δεν περιέχουν κρέας.
Τώρα, με τη μαύρη επέτειο της δεύτερης εισβολής στις 15 Αυγούστου, κατά την οποία τα τουρκικά βομβαρδιστικά αφάνιζαν και σκότωναν τον άμαχο πληθυσμό και τα τουρκικά τανκς προέλαυναν για να καταλάβουν την Αμμόχωστο, τη Μόρφου και άλλες περιοχές, πάλι θα δούμε τους Ε/κ «ντολμάδες», τα κουφιοκέφαλα «σαρμαδάκια» και τα «γιαλαντζί» να περιμένουν στα οδοφράγματα για φθηνά ψώνια και συναγελάσματα με όσους κατακρατούν παράνομα τα σπίτια και τις περιουσίες συμπατριωτών τους Ε/κ.
Και ο «ντολμάς»* θα κομπάζει πόσο φθηνή είναι η βενζίνη, τα τσιγάρα, οι ντομάτες και τα χαλλούμια στα κατεχόμενα. Και πως αυτός δεν είναι ο βλάκας που θα κάθεται να τον «κλέφτει η κυπριακή Κυβέρνηση με τόσους φόρους» και ΦΠΑ. Προφανώς, δεν του έμαθαν ή δεν θέλει να ξέρει πως ο ΦΠΑ είναι φόρος που εισπράττει από τα νόμιμα κράτη μέλη της η Ε.Ε. και πως ένα παράνομο κράτος υποτελές στην Τουρκία, όπως είναι το ψευδοκράτος, δεν έχει φόρους ή, αν έχει, τους επιβάλλει ο «μεγάλος σουλτάνος» από το σαράι του στην Άγκυρα.
Από τις αγορές και τα ψώνια που κάνουν οι Ε/κ «ντολμάδες», από τα τσιφτετέλια και τους χορούς της κοιλιάς στα κέντρα διασκέδασης των Τούρκων εποίκων, ο μόνος κερδισμένος είναι η Τουρκία και όχι οι παραμελημένοι Τ/κ, όπως διατείνονται όλοι αυτοί που θέλουν λύση τώρα και με όποιο τίμημα.
Άδικα, άραγε, να πήγε χαμένο τόσο αίμα και τόσος θρήνος από τα εγκλήματα του Τούρκου εισβολέα;
Άδικα θυσιάστηκαν τόσα αμούστακα παιδιά για να μην περάσει ο κατακτητής;
Άδικα περιμένουν τόσες μανάδες και αδελφές τα λείψανα των αγαπημένων τους που είναι θαμμένα σε μαζικούς τάφους και οι Τούρκοι αρνούνται να αποκαλύψουν;
Ποιος ξέρει, αν εκεί που τρωγοπίνουν οι «ντολμάδες» στα στέκια των κατακτητών και στα βιλαέτια της παρανομίας δεν βρίσκονται πάρα δίπλα ομαδικοί τάφοι πεσόντων - αγωνιστών, παιδιών και αμάχων - που κρατούν το σκοινί της καμπάνας για να σημάνουν τη δική τους Ανάσταση και δικαίωση;
Αν δεν ξυπνήσουμε έγκαιρα όλοι και καταστρέψουμε τους «σπόρους» της λήθης που εργολαβικά σπέρνουν οι διάφοροι χρηματοδότες και χρηματοδοτούμενοι από πάνω μας, θα κλάψουμε πάνω στα ερείπια μιας χαμένης πατρίδας.
*Ντολμάς στην ελληνική αργκό είναι αυτός που κάνει μαγκιές, αλλά πάντα τρώει ξύλο.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.