21/8/19

Ο χρυσός του Ιράν και τα απλήρωτα γραμμάτια του Πούτιν


Σε εκείνες τις πρώτες και δύσκολες μέρες του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τον ξάδελφο Γιώργο και λοιπούς εξ απορρήτων συνεργάτες σε αποστολές σε Πεκίνο, Μόσχα και Τεχεράνη. Ηταν τότε, κύριε Πρόεδρε, που η νέα κυβέρνηση πίστευε ότι η χώρα θα μπορούσε να «αγοράσει» χρόνο από άλλες «αγορές» και να «απειληθεί» με αυτόν τον τρόπο η Ε.Ε. με μια μεγάλη εσωτερική κρίση και τελικώς να υποχρεωθεί να ενδώσει. Δηλαδή να διαγράψει το χρέος μας, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή. Είναι αλήθεια ότι πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι...
Πριν σπεύσετε, κύριε Πρόεδρε, να μιλήσετε για αφέλεια, θα πρέπει να θυμίσω ότι αυτή η ιδέα δεν ήταν του Αλέξη Τσίπρα. Δεν ήταν ο Αλέξης αυτός που ξεκίνησε αυτό το μεγαλοφυές «σχέδιο» των νέων «αγορών». Την ίδια ακριβώς διαδρομή, Πεκίνο - Τεχεράνη - Μόσχα, την είχαν κάνει και οι σύμβουλοι του Γιώργου του Παπανδρέου. Οτι Βαρουφάκης και Κοτζιάς είχαν προλάβει να περάσουν και από την αυλή του Γιωργάκη προτού καταλήξουν σε αυτή του Αλέξη, προφανώς και δεν είναι σύμπτωση! Και πριν από την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου, στο ίδιο μήκος κύματος είχαν βρεθεί και στελέχη της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή!

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. το 22 ρισκαραμε για τους συμμαχους αλλα και το 40-44. Μας φιλοδωρησαν με την ΜΑσιατικη καταστροφη και τον εμφυλιο αντοστοιχα. Εσεις τι λετε πως πρεπει να κανουμε τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ρισκάραμε για κανέναν. Το μεν '22 ήλθε από την επιθυμία τού Βενιζέλου να δημιουργήσει την Ελλάδα των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων. Έβαλε την χώρα στον Α'ΠΠ (έναν πόλεμο, που δεν ήταν δικός μας), με απώτερο στόχο την Μ. Ασία, παρά τις περί τού αντιθέτου προειδοποιήσεις κυρίως τού Ι. Μεταξά. Βλέπε αρθρογραφία Βενιζέλου-Μεταξά εδώ, αν δεν θέλεις να αγοράσεις το βιβλίο.

      Το 40-44 μάς επεβλήθη, δεν το επιλέξαμε. Δεν προκαλέσαμε εμείς το ιταλικό τελεσίγραφο. Προσπαθήσαμε μάλιστα να αποφύγομε και πάλι την εμπλοκή μας σ' ένα τέτοιο σφαγείο.

      Παρατηρώ ότι γράφεις εντελώς αβασάνιστα και χωρίς γνώσεις. Καλύτερα κάθισε να διαβάσεις, αντί να γράφεις όλη μέρα εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    2. @ Nativist.
      Οπως παντα σωστος.
      Διερωταμαι αν μια 'συζητηση' για τον 'εθναρχη' Βενιζελο θα ηταν διαφωτιστικη για τις γνωμες που εχουν καποιοι ακομα και στις μερες μας.

      Διαγραφή
    3. @ Ναιας

      Συζήτηση πού; Εδώ μέσα; Προς Θεού, έχουν γίνει πολλές κι εξακολουθούν ενίοτε να γίνονται. Κακώς, κατά την γνώμη μου, διότι δεν υπάρχει λόγος να σκαλίζομε παλιές πληγές, την στιγμή που έχομε τόσα προβλήματα και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα τής πλήρους καταρρεύσεως.
      Όποιος ενδιαφέρεται για τον συγκεκριμένο πολιτικό, μπορεί να διαβάσει σχετικά. Δόξα τω Θεώ, υπάρχει μπόλικη βιβλιογραφία.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.