23/8/19

Συλλήψεις δεκάδων ατόμων στην Τουρκία για συμμετοχή στο κίνημα του Φετουλάχ



Σε εξέλιξη δύο επιχειρήσεις... Στο στόχαστρο στελέχη της πολεμικής αεροπορίας.
57 άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τη Yeni Safak ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ), η οποία σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, κρύβεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016.

Εισαγγελείς στην Άγκυρα εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 34 πρώην στελέχη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τα οποία είχαν απολυθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, προκειμένου να διερευνηθεί η σύνδεσή τους με το FETÖ.

21 εξ αυτών συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις σε 17 επαρχίες της Τουρκίας. Η αστυνομία στην Άγκυρα προχώρησε ξεχωριστά σε 36 συλλήψεις υπόπτων που εργάστηκαν σε σχολικά ιδρύματα, τα οποία είχαν συνδεθεί με το FETÖ, στα οποία μπήκε «λουκέτο» μετά το πραξικόπημα.

Οι συλλήψεις προέκυψαν μετά από εντάλματα για 52 υπόπτους. Αμφότερες οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 άφησε στην Τουρκία 251 νεκρούς, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί μάρτυρες από το καθεστώς Ερντογάν, ενώ 2200 τραυματίστηκαν.

Η τουρκική ηγεσία κατηγορεί το FETÖ, ότι διενεργεί εκστρατεία ανατροπής του κράτους μέσω της επιρροής του στα θεσμικά όργανα, κυρίως στον στρατό, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.